Marius Constantinescu îşi lansează cartea la Festivalul Enescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/marius-constantinescu-isi-lanseaza-cartea-la-festivalul-enescu/

Marius Constantinescu, jurnalistul TVR, lansează miercuri, 18 septembrie, la ora 18.00, la Galeriile Artmark din Bucureşti, volumul „Cortez”.

Un articol de Andrada Văsii|16 septembrie 2013

Marius Constantinescu, jurnalistul TVR, lansează miercuri, 18 septembrie, la ora 18.00, la Galeriile Artmark din București, volumul „Cortez”.

Povestea vieţii celebrei Viorica Cortez este mărturisită în cadrul dialogurilor pe care mezzo-soprana le-a purtat cu Marius Constantinescu pe parcursul vizitei de anul trecut a jurnalistului la Paris.

Evenimentul de lansare a volumului „Cortez” este organizat în cadrul Festivalului „George Enescu” şi se bucură de prezenţa celebrei mezzo-soprane alături de autorul volumului şi de invitaţii speciali care vor lua cuvântul: criticul şi istoricul literar Dan C. Mihăilescu, Mihai Constantinescu (director Artexim, organizator al Festivalului Internaţional „George Enescu”) şi Mihai Stan (Preşedintele Asociaţiei pentru Muzică, Artă şi Cultură).

Marius Constantinescu își descrie cartea astfel: ,,O incursiune reală, prin text şi imagini, în viaţa unui artist unic, o întâlnire fascinantă în spaţiul personal şi profesional al artistei, dar şi o vizită virtuală în culisele celor mai importante teatre de operă din lume… Fără a le cere, a le aştepta sau a le închipui, acestea sunt doar trei dintre promisiunile pe care mi le-a împlinit această poveste”.

Marius Constantinescu – jurnalistul care a scris o carte

Marius Constantinescu este cunoscut telespectatorilor din emisiunile realizate sau prezentate la TVR („Marile picturi ale lumii”, „V… de la vizual”, „Jurnal Cultural”, „Profil. Poveste. Personaj”, „România Frumoasă”), dar şi din interviurile cu totul speciale, unele dintre ele în exclusivitate, pe care acesta le-a realizat cu personalităţi de renume internaţional, printre care se numără scriitorul Salman Rushdie, dirijorul Antonio Pappano, producătorul de film Jan Harlan, scriitorul Amos Oz, dirijorul şi compozitorul Jordi Savall, pianista Helene Grimaud, soprana Angela Gheorghiu.

Marius Constantinescu este câştigătorul a două premii ale Asociaţiei Profesioniştilor de Televiziune din România (A.P.T.R.), în 2007 şi 2012. Ideea volumului „Cortez” a câştigat în 2012 concursul pentru rezidenţe culturale oferite de Institutul Cultural Român de la Paris.

Marius Constantinescu

Marius Constantinescu, jurnalistul TVR, lansează miercuri, 18 septembrie, la ora 18.00, la Galeriile Artmark din București, volumul „Cortez”.

Şi la ediţia de anul acesta a Festivalul „George Enescu”, Marius Constantinescu se numără printre jurnaliştii TVR care sunt gazdele telespectatorilor şi care realizează în direct scurte interviuri cu artiştii în culisele festivalului.

În plus, cei care vor să vadă Festivalul Enescu prin ochii unui jurnalist meloman pot citi articolele bloggerului Marius Constantinescu pe site-ul TVR dedicat ediţiei a XXI-a a festivalului (enescu.tvr.ro, secțiunea „Blog”). Televiziunea Română este coproducător al Festivalului „George Enescu” – ediţia a XXI-a.

Info:

Volumul „Cortez” este publicat de Editura Baroque Books & Arts, cu sprijinul Asociației pentru Muzică Artă şi Cultură, concepţia grafică aparţinându-i Anei Wagner.

Foto credit: TVR

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook!

07
/02
/22

Editura Humanitas Fiction ne invită să descoperim cea mai nouă carte semnată de scriitoarea Isabel Allende. Lansat simultan în limbile spaniolă, engleză şi română pe 25 ianuarie 2022, romanul „Violeta” surprinde 100 de ani de istorie, din 1920, când gripa spaniolă ajunge pe continentul sud-american, până în 2020, când pandemia de Coronavirus răvăşeşte întreaga lume.

03
/02
/22

În toți și în toate există o parte întunecată, necunoscută, amenințătoare. Umbra fiecărui om și a fiecărui lucru atrage cu o forță magnetică scriitorii.

30
/01
/22

În proza scurtă rigoarea și libertatea se întâlnesc de multe ori în chip fericit. Uneori, reușita atinge cele mai înalte niveluri, iar literatura ajunge în noi teritorii și cucerește milioane de cititori. Este și cazul unor scriitori renumiți, de diverse origini, care au publicat proză scurtă, accesibilă și în limba română.

29
/01
/22

Apărut în limba română în colecția „Cărți cult” la Editura ART (traducere de Petre Solomon, 2021), romanul „Fahrenheit 451” de Ray Bradbury reuşeşte performanţa de a fi deopotrivă o capodoperă a literaturii universale, un clasic al genului şi un bestseller.

21
/01
/22

Intimități, cel de-al patrulea roman al lui Katie Kitamura, scriitoare americană de origine japoneză, se înscrie deja pe linia succesului precedentelor cărți ale autoarei, traduse în peste 20 de limbi, iar una dintre ele aflată în curs de ecranizare. Pornind din start cu avantajul unor recomandări puternice din partea fostului președinte Barack Obama și a lui Oprah Winfrey, Intimități a fost apreciat atât pentru temele propuse de scriitoare, cât și pentru stilul ultramodern, nonconformist și „cool” în care e scris, după cum observa The New York Times.