Marius Constantinescu şi-a scos pe hârtie interviurile televizate
https://www.ziarulmetropolis.ro/marius-constantinescu-si-a-scos-pe-hartie-interviurile-televizate/

Jurnalistul Marius Constantinescu şi-a lansat cartea „Profil. Poveste. Personaj”. Volumul cuprinde o colecţie cu 29 dintre interviurile realizate pentru TVR, în cadrul emisiunii cu acelaşi nume.

Un articol de Corina Vladov|7 noiembrie 2013

Jurnalistul  Marius Constantinescu şi-a lansat cartea „Profil. Poveste. Personaj”. Volumul cuprinde o colecţie cu 29 dintre interviurile realizate pentru TVR, în cadrul emisiunii cu acelaşi nume.

După volumul „Cortez”, lansat în toamna aceasta în cadrul Festivalului Enescu, jurnalistul TVR Marius Constantinescu şi-a lansat ieri, la AnnArt Gallery, cartea care reuneşte 29 de interviuri realizate sub genericul emisiunii deja consacrate „Profil. Poveste. Personaj”, difuzate de TVR în perioada 2009-2011.

Volumul omonim include în paginile sale câteva dintre dialogurile pe care Marius Constantinescu le-a realizat cu personalităţi marcante ale vieţii artistice naţionale şi internaţionale. Ediţia emisiunii „Profil. Poveste. Personaj” dedicată dirijorului Ion Marin a obţinut în anul 2012 premiul APTR pentru cea mai bună emisiune-portret.

Salman Rushdie, Angela Gheorghiu, Alex. Gâlmeanu, Ion Marin, Giovanni Antonini, Ana Wagner, Jean-Yves Thibaudet, David Sandu, William Christie, Petrică Ionescu, Marc Minkowski, Oana Pellea, Hélène Grimaud, Răzvan Mazilu, Răzvan Penescu, Aura-Virginia Chirculescu, Alex. Leo Şerban, Theodora (Bobi) Dinulescu, Radu Paraschivescu, Mihaela Rădulescu, Sandra Pralong, Adrian Oianu, Jordi Savall, Damian Drăghici, Andrei Şerban, Viorica Cortez, Radu Afrim, Hédi Fried şi Virginia Zeani sunt numele celor care au răspuns invitaţiei lui Marius Constantinescu de a împărtăşi publicului telespectator şi, acum, publicului cititor, cele mai importante momente din viaţa şi din cariera lor.

Marius Constantinescu

„Profil. Poveste. Personaj a fost, poate, cea mai frumoasă metodă de a creşte profesional, de a mă… face mare şi ca om. Toţi cei care au fost invitaţii acestei emisiuni şi-au lăsat o amprentă asupra mea. Tocmai de aceea, nu aş putea să aleg un interviu preferat dintre cele adunate în carte. Ele vin la pachet cu amintiri, emoţii, pregătiri, care sunt, şi ele, parte din poveste. O poveste teribil de personală, pe care am vrut să o fac a tuturor”.

Marius Constantinescu

Citiți și: Marius Constantinescu îşi lansează cartea la Festivalul Enescu

La evenimentul de lansare a cărţii „Profil. Poveste. Personaj”, de Marius Constantinescu, au participat Daniela Zeca-Buzura, Cezar-Paul Bădescu, Gabriela Massaci, alături de câteva dintre personalităţile ale căror mărturii se regăsesc în volum, precum Sandra Pralong, Răzvan Mazilu, Theodora Dinulescu, Ana Wagner, David Sandu sau Răzvan Penescu.

Volumul „Profil. Poveste. Personaj” este publicat de Editura ART.

Foto: Ioana Chiriță (TVR)

09
/01
/17

Cartea de povestiri „Dragoste la 17.50 $” (traducere din limba engleză și note de Cristian Neagoe), de Charles Bukowski, a fost publicată la Editura Polirom, în anul 2016.

09
/01
/17

După un an cu o mulțime de cărți interesante apărute în România, din care însă puține sunt reale evenimente editoriale, Ziarul Metropolis vă propune un top 10 al celor mai semnificative apariții din anul care tocmai s-a încheiat.

21
/12
/16

Cartea „Dragă, mă duc la Charlie” (traducere din limba franceză de Tudorel Urian) a fost publicată anul acesta, la Editura All. Maryse Wolinski (născută în Algeria) este jurnalistă şi scriitoare, soţia caricaturistului Georges Wolinski, ucis în atentatele de la revista satirică „Charlie Hebdo”, pe 7 ianuarie 2015.

13
/12
/16

Iubitorii de carte sunt așteptați miercuri, 14 decembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea ediției în limba română a romanului Cinci Colțuri, de Mario Vargas Llosa, apărut în traducerea lui Marin Malaicu-Hondrari, în seria de autor dedicată celebrului scriitor peruvian, deținător al Premiului Nobel pentru Literatură.

12
/12
/16

100 de ani. Atât se împlinesc anul acesta de la plecarea spre Moscova, în 1916, a primului transport din Tezaurul României. Astăzi, de la ora 19.00, la librăria Humanitas de la Cișmigiu, cu trei zile înainte ca un secol întreg să fi trecut de atunci, Editura Humanitas lansează „Tezaurul României de la Moscova, Inventarul unei istorii de o sută de ani”, o carte importantă, cea mai amplă publicată până acum pe acest subiect.

09
/12
/16

Revista România literară a desemnat cel mai recent volum al lui Mircea Mihăieş, “Ulysses, 732. Romanul romanului” (Polirom), drept „Cartea anului 2016” . Din juriu au făcut parte Nicolae Manolescu, Gabriel Chifu, Răzvan Voncu, Daniel-Cristea Enache, Gabriel Dimisianu, Angelo Mitchievici, Sorin Lavric şi Simona Vasilache.

09
/12
/16

Scumpe domnule Blecher, sunt mulți ani deja de când vreau să vă scriu și mă rețin. N-am îndrăznit, chiar dacă, pe de o parte, vă consider frate. Păstrez acasă un os devorat de un morb, chiar dacă alt nume a purtat boala mea.

06
/12
/16

Iubitorii de carte sunt invitați în această seară (5 decembrie), de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, la lansarea romanului “Inocenţii” de Ioana Pârvulescu. Alături de autoare vor fi prezenţi: Adriana Bittel, Tania Radu, Dan C. Mihăilescu, Mircea Cărtărescu şi Lidia Bodea. Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe.

06
/12
/16

Vineri, 9 decembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bdul Regina Elisabeta 38), va avea loc o întîlnire cu John Simenon, fiul celebrului și îndrăgitului creator al lui Maigret, Georges Simenon.

05
/12
/16

Cantautorul american Bob Dylan, câștigătorul din acest an al Premiului Nobel pentru Literatură, a trimis un discurs de mulțumire pentru a fi citit în cadrul banchetului ce va urma înmânării premiilor, vineri, la Stockholm