Marius Manole şi un record: 23 de reprezentaţii în 21 de zile!
https://www.ziarulmetropolis.ro/marius-manole-si-un-record-23-de-reprezentatii-in-21-de-zile/

Marius Manole are 23 de reprezentaţii până la finalul lunii octombrie, într-un tur de forţă fără precedent, atât pe scena teatrului de stat, cât şi în teatrul independent, în Bucureşti şi în ţară.

Un articol de Judy Florescu|9 octombrie 2013

Marius Manole are 23 de reprezentaţii până la finalul lunii octombrie, într-un tur de forţă fără precedent, atât pe scena teatrului de stat, cât şi în teatrul independent, în Bucureşti şi în ţară.

Marius Manole este unicul actor din România care a jucat trei spectacole pe zi, în repetate rânduri în stagiunea trecută, iar în stagiunea 2013-2014, spectacolele lui s-au înmulţit, concomitent cu deplasările în ţară şi în străinătate.

Astfel, actorul Marius Manole începe noua stagiune teatrală cu două premiere „Revizorul“ şi „Crimă şi pedeapsă“. Spectacolul „Revizorul“, în regia lui Felix Alexa, va avea loc pe 10, 11, 19, 24 şi 25 octombrie, la Teatrul Naţional din Bucureşti, Sala Studio, de la ora 19.30. Spectatorii vor putea vedea „Crimă şi pedeapsă“ în regia lui Yuri Kordonsky în zilele de 15, 16, 17 şi 30 octombrie, la Teatrul Bulandra, Sala Toma Caragiu, de la ora 18.30.

Cele mai apreciate spectacole ale actorului au fost selecţionate în Festivalul Naţional de Teatru de anul acesta. „Însemnările unui nebun“ în regia lui Felix Alexa, va avea două reprezentaţii în datele de 26 şi 27 octombrie, la Arcub, de la ora 21.00. „Năpasta“, cu Marius Manole în rolul nebunului Ion, în regia lui Radu Afrim, se va juca în datele de 28 şi 29 octombrie la Sala Media de la TNB, de la ora 20.00.

Marius Manole se întâlneşte cu Oana Pellea într-una dintre cele mai sensibile piese puse în scenă din ultimii ani – „Oscar şi Tanti Roz”, montată de Chris Simion, în turneu la Teatrul din Călăraşi pe 12 octombrie de la ora 18.00.

În aceeaşi seară, actorul se întoarce la Bucureşti pentru a juca în „7 dintr-o lovitură“, scris şi regizat de Lia Bugnar, care este programat la ora 22.00 la Godot Café Teatru. Marius Manole este singurul actor care are două spectacole în aceeaşi seară, în oraşe diferite. Spectacolul „Oscar şi Tanti Roz“ se mai joacă şi la Bucureşti, în data de 23 octombrie, de la ora 19.00, la Sala Toma Caragiu a Teatrului Bulandra.

Marius Manole

Click pe fotografie pentru a vedea programul complet al lui Marius Manole în luna octombrie

Pe timpul verii, activitatea lui Marius Manole a fost mai intensă în zona teatrului independent, dar actorul nu neglijează scena alternativă nici la începutul acestei stagiuni. El are o serie de spectacole în binecunoscuta cafenea-teatru din Bucureşti, Godot.

Majoritatea pieselor de teatru care îl aduc pe Marius Manole la Godot Cafe sunt scrise de cel mai în vogă dramaturg român contemporan şi, totodată, de cea mai veche colaboratoare a sa din mediul teatrului independent, Lia Bugnar. Toate spectacolele sunt programate de la ora 22.00, după cum urmează: „7 dintr-o lovitură” – 12 octombrie, „Masculin-feminin” pe 13 octombrie, „Noi4” -18 octombrie.

Singura piesă regizată de maestrul Radu Beligan în teatrul independent, comedia romantică „Fă-mi loc!” în care Marius Manole joacă alături de Medeea Marinescu, este programată pentru data de 19 octombrie, de la ora 15.00, în cafeneaua-teatru din Centrul Vechi.

Actorul Marius Manole are cinci deplasări în afara capitalei cu spectacolele „Oscar şi Tanti Roz” pe 12 octombrie la Călăraşi, „Marea iubire a lui Sebastian“ pe 14 octombrie la Buzău, „Ivanov” pe 20 octombrie la Arad, iar spectacolul „Masculin-feminin” se va juca pe 21 octombrie la Iaşi şi pe 22 octombrie la Piatra-Neamţ.

De ce joacă Marius Manole atât de mult?

„Mă uit cu groază la colegii mei care nu au ce juca şi ar juca oricând. Mi-e frică. Recunosc că joc din frica de a nu avea ce juca mâine. E o frică tâmpită, moştenită probabil din comunism, când n-aveam mâncare şi acum strângem şi mâncăm tot şi cumpărăm tot şi adunăm tot“, a declarat Marius Manole, în emisiunea Garantat 100% de la TVR 1.

Citiţi şi: Marius Manole împlineşte 35 de ani! 6 poveşti-cadou pentru un mare actor

În acelaşi interviu, pe care i l-a acordat lui Cătălin Ştefănescu, Marius Manole a mai spus că este un actor care joacă mult, iar lumea îi spune mereu să mai aleagă în ce joacă. „Nu aleg, deocamdată, pentru că mă uit în spate, văd nişte copii disperaţi şi apare frica mea de a nu ajunge ca ei din nou… Pentru că să ştii că în meseria asta nu eşti tot timpul sus. Oamenii sunt extrem de parşivi. Te folosesc şi te aruncă cât ai clipi. N-au nicio treabă că eşti tu cine eşti. Spun: «A, are o problemă de sănătate? A, săracu’. Ia să-l schimbăm. Cine mai e liber?».

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriţi-ne şi pe Facebook!

INFO

Fotografia cu Marius Manole şi programul, realizată de Elena Simion; fotografia cu Marius Manole din deschiderea articolului – din spectacolul „Revizorul“, Teatrul Naţional Bucureşti – Tudor Predescu

09
/01
/15

Debutul în lungmetraj al regizoarei Ana Lungu, "Autoportretul unei fete cuminți", va avea premiera mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Rotterdam (21 Ianuarie- 1 Februarie 2015), secțiunea "What the F?!".

09
/01
/15

În luna ianuarie, publicul de toate vârstele are ocazia de a viziona unul dintre cele mai îndrăgite și longevive spectacole din repertoriul Operei Comice pentru Copii, “O noapte furtunoasă”. În regia lui Mircea Diaconu, celebra piesă scrisă de I.L. Caragiale este adaptată publicului tânăr, rămânând an de an în actualitate.

09
/01
/15

Teatrul Național „I.L.Caragiale” din București va oferi publicului în 2015 - pe lângă cele 35 de spectacole din repertoriul current – piese de actualitate și povești nemuritoare citite în cheie contemporană, întâlniri cu marea dramaturgie în viziuni de referință, cu piesa românească și cu spectacolul de autor.

08
/01
/15

CRONICĂ DE FILM Scris de Bogdan Mirică și regizat de Igor Cobileanski, „Umbre”, noul serial produs și difuzat de HBO România, încearcă să altoiască pe sol românesc un format străin, însă eșuează undeva la mijloc.

08
/01
/15

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Asociaţia Culturală “Pro Valores”, Radio România Cultural, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi ExcesMusic îi invită pe tinerii muzicieni născuţi între 1 ianuarie 1990, dar nu mai târziu de data de 31 decembrie 2000 să se înscrie la cea de-a VI a ediţie a Concursului “Drumul spre celebritate”, singura competiţie muzicală din România în care rolul tinerilor spectatori – juraţi este determinant.

08
/01
/15

„De ce eu?”, în regia lui Tudor Giurgiu, unul dintre cele mai așteptate filme românești din 2015, inspirat de un caz real care a zguduit România la începutul anilor 2000, cel al sinuciderii procurorului Cristian Panait, va fi lansat pe 27 februarie 2015 în cinematografele din toată țara.

07
/01
/15

„La traviata” a fost o curtezană fermecătoare, care a existat cu adevărat. Rossini a scris o operă în doar două săptămâni. Fără muzica lui Wagner n-ar fi existat „Stăpânul Inelelor”... Sunt doar câteva amănunte fascinante din culisele Operei.

07
/01
/15

Sediul ziarului satiric Charlie Hebdo din Paris a fost vizat miercuri de un atac cu arme automate, comis de persoane mascate şi soldat cu victime. Cel puţin 12 persoane, dintre care doi poliţişti, au fost ucise şi alte patru persoane au fost rănite în atacul de inspiraţie islamistă şi fără precedent, denunţat de preşedintele Francois Hollande drept un "atentat terorist".