Mastering The Music Business revine!
https://www.ziarulmetropolis.ro/mastering-the-music-business-revine/

Veşti bune pentru industria muzicală şi nu numai: cea de-a cincea ediţie a Mastering The Music Business, primul şi cel mai mare eveniment organizat în România pe teme de industrie muzicală, va avea loc în perioada 29 – 31 iulie într-un nou format.

Un articol de Petre Ivan|28 iunie 2020

Amânat din cauza pandemiei și a măsurilor de restricție adoptate odată cu aceasta, MMB propune o ediție exclusiv în mediul online, pe teme adaptate contextului, care să ajute artiștii să depășească această perioadă dificilă.

Anca Lupeș, fondatoarea conferinței MMB, a declarat că „în timpul carantinei, muzica a fost arma a milioane de oameni în lupta cu frica, cu panica, cu monotonia casei, cu dorul de cei dragi. S-a cântat din balcon, pe străzile goale, în chat-uri de zoom și am trecut mai ușor peste izolare. Însă comunitatea de artiști și întreaga industrie muzicală este încă departe de a-și reveni. Mai mult decât atât, urmează o perioadă incertă și poate chiar mai dificilă. Tocmai de aceea, ne-am regrupat rapid și am hotărât să facem o ediție MMB de avarie, pentru a ne defini noua normalitate. Ne dorim să punem pe masă, în cel mai deschis mod posibil, cât mai multe probleme cu care se confruntă industria în această perioadă, de la dificultățile financiare și limitările date de pandemie, până la blocajele de creativitate și presiunea reinventării. Să vorbim despre ele, dar mai ales să găsim soluții pentru a ieși din acest impas”.

Panelurile, workshop-urile și studiile de caz din cadrul MMB se vor concentra în jurul celor mai importante subiecte ale momentului: cum se reorganizează industria – atât pe plan local, cât și internațional, cum se va schimba publicul, ce pot face autoritățile, rolul brandurilor în reconstrucția industriei, soluții de finanțare, comunicare de criză și multe altele.

Printre speakerii ediției, care vor susține prezentări și vor răspunde întrebărilor participanților, se numără:  Corinne Sadki (FR) – președinte al European Music Exporters Exchange (EMEE), Edy Chereji – unul dintre creatorii festivalurilor Untold și Neversea, Jake Beaumont Nesbitt- policy advisor The International Music Managers Forum, Emil Ionescu- managing director Best Music Live Concerts si iabilet.ro, Cristian Stan- promoter Sublime și mulți alți artiști, promoteri sau reprezentanți ai caselor de discuri.

Edy Chereji, unul dintre creatorii festivalurilor Untold și Neversea, a declarat: „Sunt încântat să revin la MMB și să mă reîntâlnesc cu oamenii creativi din industrie, chiar dacă o vom face de la distanță prin intermediul tehnologiei, cu atât mai mult în această perioadă suntem forțați să fim și mai inventivi, să găsim soluții dintre cele mai inovative. Sunt sigur că va fi o ediție reușită și cred că era nevoie de un astfel de eveniment care să aducă și un strop de speranță și încredere tuturor celor implicați. Încredere că industria de evenimente, una dintre cele mai afectate industrii la nivel mondial, este încă aici, este puternică și se va lupta în continuare pentru a traversa această perioadă marcată de incertitudine.”

Conferința se va desfășura online, cu acces gratuit,  pe pagina de facebook MMB și pe site-ul conferinței, iar întregul program va fi anunțat pe https://masteringthemusicbusiness.ro/.

MMB Online este un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii.

MMB Showcase Festival, festivalul asociat conferinței Mastering The Music Business, nu va mai avea loc anul acesta.

Despre MMB

Conferința Mastering the Music Business este primul și cel mai mare eveniment profesional organizat în România pe teme de industrie muzicală. Evenimentul se adresează artiștilor,  managerilor, agențiilor de booking, agențiilor de PR muzical și celorlalți reprezentanți ai industriei – tour manageri, avocați, promoteri, reprezentați ai label-urilor majore și independente. În cele patru ediții de până acum au participat peste 200 de speakeri din România, Europa și Statele Unite ale Americii.

În cadrul MMB Showcase Festival, festivalul asociat conferinței Mastering the Music Business, trupe românești și internaționale concertează atât în fața participanților la conferință, creându-și noi oportunități de business, cât și în fața publicului spectator la concerte – mărindu-și astfel  baza de fani.

Conferința MMB a fost înființată în anul 2016 și este organizată de Asociația RAW Music.

27
/04
/14

În această seară (27 aprilie), de la ora 19.00, publicul va avea astfel ocazia să urmărească debuturile câtorva dintre tinerii balerini talentaţi ai Companiei de Balet a Operei Naţionale Bucureşti şi totodată să se bucure de muzica lui Adolphe Ch. Adam, sub bagheta lui Ciprian Teodorașcu.

27
/04
/14

Miercuri, 30 aprilie (19.00), îl veţi asculta pe Razvan Suma la Sala Radio, alături de Orchestra de Cameră Radio, sub bagheta dirijorului britanic William Kunhardt. Răzvan Suma este unul dintre cei mai activi tineri muzicieni români, acesta cucerind publicul din cele mai multe oraşe ale ţării cu turneele sale naţionale „Vă place BACH?” şi „Vă place BRAHMS?”.

14
/04
/14

Un recital extraordinar şi un concert cu Orchestra Naţională Radio vor avea loc la Sala Radio din Bucureşti, pe 23, respectiv 25 aprilie. Sărbătorile Pascale se prelungesc, astfel, cu două sărbători dedicate muzicii şi celui mai mare compozitor al tuturor timpurilor, Mozart.

11
/04
/14

Primăria Sectorului 3 organizează prin Centrul Cultural Casa Artelor primul eveniment în aer liber, de mare amploare din 2014. Cetăţenii sectorului 3 şi nu numai sunt invitaţi, în 13 aprilie, ora 20,00, în Duminica Floriilor, în Parcul Titan - Parcul Artelor la întâlnirea cu muzica sacră pascală.

10
/04
/14

Vineri, 11 aprilie 2014 (19.00), cu exact o săptămână înainte de Vinerea Mare, la Sala Radio, „artileria grea” a instituţiei artistice se reuneşte pe scenă pentru a vă dărui un concert cu Misa în si minor - Orchestra Naţională Radio, Corul Academic Radio şi dirijorul Tiberiu Soare.

09
/04
/14

A fost numită „Sarah Bernhardt a teatrului de operă”. Cu ochi de smarald, trup de felină și un farmec scenic ce radia patos şi rafinament, Virginia Zeani a electrizat publicul de operă de pe patru continente şi n-a uitat niciodată să spună că, la origine, este româncă.

09
/04
/14

Reputaţia sonorităţii inegalabile a viorilor Stradivarius, instrumente muzicale italiene fabricate în urmă cu 300 de ani, este serios afectată de un test realizat de violonişti cu reputaţie mondială, care au preferat, în majoritatea lor, sonoritatea oferită de instrumentele moderne.

09
/04
/14

De la New York la Reghin, de la Sankt Petersburg la Tecuci și Lisabona. Horia Mihail e un pianist călător, gurmand și curios, care n-ar spune nu nici unui loc de pe lume. Zilele astea se află într-un turneu al cărui nume îi vine mănușă: „Pianul călător”.