Matei Vișniec, în dialog cu publicul, la Naționalul din Iași
https://www.ziarulmetropolis.ro/matei-visniec-in-dialog-cu-publicul-la-nationalul-din-iasi/

Cabaretul cuvintelor, spectacolul a cărui premieră recentă a deschis stagiunea actuală de la Sala Mare a Teatrului Naţional ieşean, se va bucura de prezenţa în rândul spectatorilor a autorului însuşi, scriitorul Matei Vişniec, cel mai jucat dramaturg român în străinătate.

Un articol de Petre Ivan|16 ianuarie 2016

După spectacol, publicul din sală este invitat să intre într-un dialog cu Matei Vişniec, având astfel privilegiul de a afla primele impresii ale autorului despre spectacol, de a-i adresa intrebări şi de a pătrunde în imaginarul fascinant al unui adevărat „mânuitor” al cuvintelor.
Spectacolul – eveniment, pe un scenariu teatral după volumul omonim şi cu o construcţie regizorală aparte, ambele sub semnătura lui Ovidiu Lazăr, va avea loc pe 18 ianuarie, de la ora 19.00, la Sala MareCabaretul cuvintelor surprinde şi provoacă prin scenografia Andrei Bădulescu, prin muzica originală compusă de Ciprian Manta şi prin distribuţia aleasă: Emil Coşeru, Roxana Mârza, Brânduşa Aciobăniţei, Andrei Sava, Petronela Grigorescu, Andreea Boboc, Radu Homiceanu, Livia Iorga, Horia Veriveş şi copiii Gabriel Anton, Antoniu Cristian Lazăr (Gopo).
matei visniec

Matei Vișniec

După spectacol, a doua zi, pe 19 ianuarie, de la ora 18.00, în Aula Mihai Eminescu a Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi va fi proiectat filmul Parisul lui Matei, un documentar produs de TVR Iaşi (Andreea Ştiliuc – realizator, Relu Tabără – imagine şi Dragoş Brehnescu – editor imagine). Proiecţia va fi urmată de o dezbatere moderată de scriitorul Matei Vişniec, alături de Ovidiu Lazăr, regizorul spectacolului Cabaretul cuvintelor.
28
/11
/14

Dragoş Huluba, unul dintre cei mai importanţi actori ai Teatrului de Comedie din Bucureşti, îşi conturează traseul profesional, pornind de la întâlnirea cu Dem Rădulescu, mentorul lui, trecând prin aplauzele publicului din Singapore, România sau China şi ajungând la înţelegerea pe care i-o arată pe scenă soţia lui, actriţa Violeta Huluba.

28
/11
/14

În premieră absolută la Teatrul Naţional Radiofonic, în anul împlinirii a 450 de ani de la naşterea lui William Shakespeare, Radio România Cultural îi invită pe iubitorii teatrului la un spectacol-eveniment: „Henric al V-lea”, în traducerea lui Ion Vinea şi adaptarea radiofonică realizată de Domnica Ţundrea. Regia artistică: Attila Vizauer.

28
/11
/14

MARI FILME ROMÂNEȘTI UITATE Puține scene de film din cinematografia română sunt mai naturaliste (fără a fi și gratuite) ca aceea din documentarul „Apa ca un bivol negru” (1970) în care, în urma inundațiilor, tinerii soldați scot din apă cadavrul gol și înțepenit al unui bărbat, probabil coleg de-al lor.

27
/11
/14

Realizatoarea Marina Constantinescu promite pentru vineri, 28 noiembrie, ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+, o ediţie Nocturne completă: despre viaţă, oameni, filme, politică şi visuri. Cu Nae Caranfil.

27
/11
/14

Actorul Mircea Albulescu, internat la Institutul de Boli Cardiovasculare dinTimişoara, a fost supus unei intervenţii chirurgicale pe inimă, în prezent aflându-se în Secţia de Terapie Intensivă.

26
/11
/14

Unul sau mai mulți actori, pe o scenă. Așa se naște teatrul. Dar știți care este istoria scenei, care este alcătuirea ei și prin ce diferă un „arlechin” de un „lambrochin”? Vă povestește unul dintre cele mai importante nume ale teatrului românesc, Liviu Ciulei.