Matei Vișniec vine la Teatrul de Animație Țăndărică
https://www.ziarulmetropolis.ro/matei-visniec-vine-la-teatrul-de-animatie-tandarica/

Matei Vişniec este în prezent cel mai jucat dramaturg român atât în ţară cât şi în străinătate. În cadrul Festivalului Internaţional al Teatrului Contemporan de Animaţie ”ImPuls”, ediţia a 13-a, Vişniec este prezent cu două piese, ambele fiind producţii ale Teatrului de Animaţie Țăndărică.

Un articol de Petre Ivan|22 noiembrie 2017

”Migraaaanți! sau Prea suntem mulți în nenorocita asta de barcă”, regizat de Cristian Pepino, aflat în fața premierei oficiale, este o oglindă crudă a realității actuale cu care lumea se confruntă: război, migrație, politică, disperare.

Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele”, în regia lui Ioan Brancu, o piesă al cărei succes este confirmat de numeroasele premii obținute, iar scenariul a scos la iveală o fațetă mai puțin cunoscută a lui Matei Vișniec, aceea de autor de piese de teatru pentru copii.

Cele două spectacole conturează crochiul portretului dramaturgului Matei Vișniec, a cărui prezență este unul dintre cele mai așteptate evenimente din cadrul festivalului nostru.

Iubitorii teatrului sunt asteptati joi, 23 noiembrie 2017, de la ora 19:00, la Sala Țăndărică a teatrului omonim, să-l urmăriți pe Matei Vișniec în dialog cu artiștii care au făcut posibile cele două spectacole.

Foto: Matei Vișniec – facebook

05
/06
/14

Întâlniri cu mari regizori de teatru, piese premiate în lectură, filme originale ale unora dintre cei mai bine cotaţi artişti şi cele mai noi şi interesante apariţii editoriale în domeniul artelor spectacolului sunt prezentate zilnic în programul de evenimente speciale ale Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (6-15 iunie).

05
/06
/14

Pentru a marca la Bucureşti Ziua Naţională a Portugaliei (10 iunie), Ambasada Portugaliei la Bucureşti şi Orchestrele şi Corurile Radio propun publicului joi, 12 iunie, la Sala Radio, de la 19.00, un concert extraordinar de fado.

04
/06
/14

Prima jumătate a TIFF 13 a însemnat, personal, cinci zile cu destule filme bune (noi), câteva mari filme (vechi), două-trei rateuri, un concert-eveniment care a reînviat „Crucișătorul Potiomkin” (1925), o conferință pentru salvarea cinematografelor de stat și o neîntreruptă alergătură între săli de proiecție.

04
/06
/14

Miercuri, 4 iunie 2014, începând cu ora 19, publicul meloman va avea ocazia de a-i reîntâlni pe Gabriel și Simina Croitoru nu numai interpretând, ca soliști, Mozart pe scena Studioului „Mihail Jora“, ci şi în calitate de invitați la evenimentul prilejuit de lansarea albumului W. A. MOZART, J. BRAHMS: SIMINA CROITORU; GABRIEL CROITORU, produs de Editura Casa Radio. Lansarea va avea loc în pauză concertului, în foaierul central al Sălii Radio, fiind urmată de o sesiune de autografe, la finalul concertului.

04
/06
/14

Cea de-a şaptea ediţie a Turneului Naţional Stradivarius se află în plină desfăşurare, cu săli de concerte arhipline de fiecare dată. Violonistul Alexandru Tomescu şi vioara Stradivarius, alături de pianistul Eduard Kunz au străbătut deja şapte dintre cele 12 oraşe care se regăsesc în itinerarul evenimentului, înregistrând în fiecare dintre oraşele vizitate – Târgu Mureş, Bistriţa, Cluj-Napoca, Timişoara, Oradea, Hunedoara şi Sibiu - succese extraordinare.

04
/06
/14

Cinema-Edu împreună cu echipa de film a liceului Lazăr invită liceenii să călătorească în lumea filmelor ALTFEL. Cinema-Edu este cel mai extins proiect de educație cinematografică și socială din țară, care a ajuns la ediția a IV-a.

04
/06
/14

Mă gândesc că trăirea deplină a momentului trebuie să se consume izolându-mă complet de lumea din jur. Orice implicare sau amestec din exterior poate deranja și infesta curățenia și seninătatea intimității. Trebuie să închid lumea de afară în jurul meu. Este foarte grea această performanță, cere credință, curaj, caracter, putere… Este o virtute…