Michael Jackson, şase ani de la dispariţia Regelui muzicii pop
https://www.ziarulmetropolis.ro/michael-jackson-sase-ani-de-la-disparitia-regele-muzicii-pop/

„Nu sunt niciodată mulţumit de ceva. Sunt un perfecţionist; este o parte din mine.” – Michael Jackson. În urmă cu 6 ani, pe 25 iunie 2009, cu mai puţin de o lună înaintea mult-aşteptatului turneu de revenire, se stingea din viaţă „Regele muzicii pop”, considerat cel mai de succes artist din toate timpurile.

Un articol de Petre Ivan|25 iunie 2015

Michael Jackson a murit la 50 de ani, în locuinţa sa din Los Angeles, în urma unei supradoze dintr-un anestezic foarte puternic, propofol.

Tratamentul medicamentos pe care artistul îl urma era prescris de doctorul său personal, Conrad Murray, angajat de firma organizatoare de concerte AEG Live pentru a fi alături de el pe parcursul celor 50 de concerte de revenire pe care urma să le susţină.

Ultimele ore din viaţa lui Michael Jackson

Pe 24 iunie, în jurul orelor 18.30, Michael Jackson ajungea la arena sportivă „Staples Center“, din Los Angeles, pentru repetiţiile de dinaintea turneului de revenire. Potrivit lui Ed Alonzo, un magiacian profesionist caree se afla la „Stapel Center“ în seara de 24 iunie, Michael Jackson s-a plâns de o laringită, iar începutul repetiţiilor, care s-au întins până după miezul nopţii, a fost amânat până la orele 21.00.

Cu toate acestea, magicianul a subliniat că Regele „arăta grozav şi avea o energie debordantă“.  A doua zi de dimineaţa, Michael Jackson nu a mai ieşit din camera sa.

Pe 25 iunie 2009, Regele muzicii pop a murit în urma unui stop cardiac cauzat de un cockteil de medicamente prescrise de medicul său personal, Conrad Murray. Principalele substanţe depistate în sistemul artistului la autopsie au fost propofolul şi lorazepamul.

Conrad Murray a fost acuzat de ucidere din culpă, după ce s-a demonstrat că îi administrase propofol pacientului său în seara de dinaintea decesului, însă doctorul s-a declarat nevinovat.

Murray a povestit că a părăsit dormitorul în care se afla Michael Jackson pentru câteva minute, iar artistul, nemaifăcând faţă insomniior severe, s-a ridicat din pat şi şi-a administrat singur doza fatală de propofol.

Doctorul a fost condmanat la patru ani de închisoare, dar a fost eliberat după doi ani, pentru bună purtare, dar şi pe motiv că închisoarea din California unde era încarcerat era prea… aglomerată.

Foto: Michael Jackson – facebook

28
/05
/14

Pe 4 iunie, de la ora 19. 00, la Sala Radio, doi artişti români – dirijorul Cristian Florea şi violonistul Gabriel Croitoru (de această dată la violă) – se vor alătura fiicelor lor (două tinere violoniste): Maria Montserrat Florea, respectiv Simina Croitoru, ambele deja apreciate în cadrul concursurilor internaţionale la care au participat.

27
/05
/14

Seria de evenimente aniversare ARCUB 18 ani se încheie pe 28 mai, cu un concert de swing, susţinut de Virgil Ianţu, alături de Bucharest Jazz Orchestra. Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB, începând cu ora 20.00. Intrarea este liberă.

26
/05
/14

Baletul e scump, spune povești siropoase și se adresează mai mult fetelor. Sunt câteva dintre miturile care ne țin departe de sala de spectacol. Corina Dumitrescu, de 20 de ani prim-solistă a Operei Naționale București, ne spune cum stau lucrurile în realitate.

26
/05
/14

După aproape 3 săptămâni de festival, EUROPAfest s-a încheiat pe 24 mai 2014 cu concertul de Gală aducându-i pe scena Teatrului Odeon pe cei mai buni muzicieni din cele două concursuri Bucharest International Jazz Competition şi Jeunesses International Flute Competition "Dinu Lipatti" desfăşurate în cadrul festivalului în perioada 17-24 mai 2014.

23
/05
/14

Marţi, 27 mai, ora 14.00 va avea loc lansarea CD-ului de autor „Actorii cântă” la Magazinul Muzica din Calea Victoriei nr. 41. Un dar al doamnei Margareta Pâslaru şi al unor actori sufletişti pentru Campania Naţională „Artiştii pentru Artişti” şi UNITER.

20
/05
/14

Ovidiu Chihaia compune muzică de la vârsta de 16 ani, de când s-a apucat să studieze chitara, instrumentul preferat al liceenilor din toate timpurile. A cântat în multe trupe de punk, iar din 2008 a început să compună muzică pentru spectacole de teatru multimedia: „C'est pas une chanson d'amour“, „Pescarul și sufletul său“ și „Pescărușul. Ultimul Act“.

19
/05
/14

Angela Gheorghiu va apărea pe coperta numărului din iunie al prestigioasei reviste britanice Gramophone, fiind inclusă în rândul celor 25 de personalităţi mondiale care au avut un rol decisiv în promovarea şi dezvoltarea muzicii clasice pe plan internaţional, relatează biroul de presă al sopranei.

19
/05
/14

În prag de vacanţă, ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO vă invită la o incursiune în atmosfera plină de farmec a Italiei, graţie Simfoniei nr. 4 - „Italiana”, lucrare semnată de Felix Mendelssohn / vineri, 23 mai (19.00), la Sala Radio