Micul prinṭ isi spune povestea pe scena teatrului Odeon
https://www.ziarulmetropolis.ro/micul-prin%e1%b9%ad-isi-spune-povestea-pe-scena-teatrului-odeon/

Duminicã, 9 decembrie, micul prinṭ poposeşte pe scena teatrului Odeon pentru a aduce frumosul şi simbolicul în faṭa tuturor. Având regia semnatã de cãtre  Carmen Lidia Vidu şi scenografia de cãtre Constantin Ciubotariu, peisa promite  sã îi încânte pânã şi pe cei mai exigenṭi spectatori.     Un spectacol frumos, încãrcat de momente cheie şi […]

Un articol de |7 decembrie 2012

Duminicã, 9 decembrie, micul prinṭ poposeşte pe scena teatrului Odeon pentru a aduce frumosul şi simbolicul în faṭa tuturor. Având regia semnatã de cãtre  Carmen Lidia Vidu şi scenografia de cãtre Constantin Ciubotariu, peisa promite  sã îi încânte pânã şi pe cei mai exigenṭi spectatori.  

 

Un spectacol frumos, încãrcat de momente cheie şi profund simbolice, care îi are în distribuṭie pe : Alexandru China Birta , Florin Zamfirescu, Rodica Mandache, Gelu Niţu, Jeanine Stavarache, Mugur Arvunescu, Mircea Constantinescu, Ioan Batinaş, Mircea N. Creţu, Laurenţiu Lazăr, Pavel Bartoş.

Referitor la piesã, Carmen Lidia Vidu declara : “Cândva am simţit mare nevoie să montez Micul Prinţ, nu mai ştiu exact motivele, dar sunt sigură că mă identificam cu cineva din poveste. Şi am tot încercat să transform povestea în teatru, dar nu am reuşit niciodată. Nu de mult timp, o prietenă foarte specială mi-a spus ca Teatrul Odeon este cel mai elegant teatru pe care l-a văzut şi mi-a recomandat să montez aici un spectacol. Am ales Micul Prinţ fiindcă este cea mai elegantă poveste pe care o cunosc. Micul Prinț e povestea parabolă a unui om care își confesează cu regret singurătatea.”

 

17
/05
/24

„Furtuna“, spectacolul lui Robert Wilson de la Teatrul Național „Ivan Vazov“ din Sofia, jucat în sala mare a Teatrului Național „Marin Sorescu“ din Craiova, a deschis aseară un festival de elită care se încăpățânează să uimească, să educe, să unească oamenii, de 30 de ani încoace.

16
/05
/24

Cineaști aflați la primul sau al doilea lungmetraj din carieră concurează pentru trofeele competițiilor internaționale ale celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care se va desfășura la Cluj-Napoca, între 14 și 24 iunie.

15
/05
/24

Peste 300 de spectacole de teatru de talie mondială, concerte, parade, ateliere, lansări de carte, instalații, călătorii VR vor împânzi întreg orașul Craiova și împrejurimile, în spații convenționale, dar și în cele mai inedite și neașteptate locuri.

14
/05
/24

Centrul de Pedagogie și Studiul Imaginii „Sorin Botoșeneanu” din UNATC „I.L. Caragiale” prezintă vineri, 17 mai, ora 19.00, în Sala Cinema din UNATC, și duminică, 19 mai, ora 20, la cinema Elvire Popesco din București două programe noi de scurtmetraje proaspăt digitizate și remasteriza-te din arhiva universității.

10
/05
/24

Observator cultural – revista care, de 24 de ani, reflectă în paginile sale cele mai importante evenimente literare, artistice, sociale și politice, reprezentând un reper pe scena culturală românească – a ajuns la a XVIII-a ediție a Galei pe care o organizează anual la Teatrul Odeon, în demersul său de a oferi vizibilitate și recunoaștere literaturii române contemporane.

09
/05
/24

Cu ocazia Centenarului Giacomo Puccini, de la a cărui trecere în eternitate se omagiază 100 de ani, Institutul Italian de Cultură, alături de Artexim, organizează la Ateneul Român luni, 13 mai 2024, ora 19:00, Gala Puccini.

08
/05
/24

Echipa Asociației „Albert și zâmbete” este încântată să anunțe „Galeria terapiilor, ediția a treia”, un eveniment unic și inovator dedicat conectării, cunoașterii și inspirației, din credința în șansa copiilor cu nevoi speciale.