Mihai Bendeac deschide Festivalul Naţional de Teatru pentru Liceeni „Jos Palaria“
https://www.ziarulmetropolis.ro/mihai-bendeac-deschide-festivalul-national-de-teatru-pentru-liceeni-jos-palaria/

Festivalului Naţional de Teatru „Jos Pălăria” se desfăşoară în perioada 6-8 mai 2016 la Colegiul Naţional „Mihai Viteazu” din Bucureşti, iar deschiderea ediţiei a 19-a va fi marcată de prezenţa actorului Mihai Bendeac, care vine să salute adolescenţii iubitori de teatru.

Un articol de Petre Ivan|6 Mai 2016

Gala laureaţilor marchează Ziua Adolescenţilor şi va avea loc duminică, 8 mai, la Teatrul de Comedie cu participarea extraordinară a actorilor Mirela Oprişor, Dorina Chiriac, Vlad Zamfirescu şi Alex Bogdan şi a tânărului regizor al Teatrului de Comedie, Vlad Cristache.

Iniţiat şi coordonat de actorul George Mihăiţă, directorul Teatrului de Comedie din Bucureşti, „Jos Pălăria” aduce anul acesta în concurs 7 trupe de liceeni din ţară (Botoşani, Ploieşti, Piteşti, Giurgiu, Călăraşi, Panciu şi Iaşi), precum şi 8 trupe din liceele bucureştene. Vor intra în competiţia pentru premii 19 spectacole cu adaptări după texte clasice şi moderne, scrise şi regizate chiar şi de elevi.

La a 19-a ediţie a festivalului se joacă 19 spectacole cu intrare liberă pentru toţi adolescenţiiJos Palaria

Peste 150 de adolescenţi vor urca pe scenă în spectacole cu texte scrise de I. L. Caragiale, A. P. Cehov, Dumitru Solomon, Matei Vişniec, Carlo Goldoni, Elise Wilk, Ştefan Gruia Sandu, Alan Bennett,  Dorin Ionescu şi Matei Lucaci-Grunberg.

Atelierul de Teatru din Botoşani, câştigătorii de anul trecut ai Marelui premiu FestCo, participă în acest an cu două spectacole scrise şi regizate chiar de membrii Atelierului. Cu un text original scris şi pus în scenă chiar de ei se prezintă şi Trupa Mare din Iaşi, prezentă pentru prima oară în competiţie.

Spectacolele se vor desfăşura în Sala de festivităţi a Colegiul Naţional „Mihai Viteazu” din Bucureşti, în intervalul orar 10.30-18.30 în zilele de vineri şi sâmbătă, cu intrare liberă pentru toţi adolescenţii.

Din juriul acestei ediţii fac parte poeta şi criticul de teatru şi film Gabriela Hurezean (preşedinte), regizoarea Teodora Câmpineanu şi actriţa Dorina Chiriac. Organizatorii festivalului sunt Clubul UNESCO-Adolescenţii, Primăria Sectorului 3 şi Centrul Cultural „Casa Artelor”.

Premiile „Jos Pălăria” vor fi acordate de Ziua Adolescentului, duminică, 8 mai 2016, de la ora 11.00, în Sala Studio a Teatrului de Comedie, în cadrul unui eveniment multimedia conceput şi prezentat de poetul şi scriitorul Dan Mircea Cipariu. Actorii George Mihăiţă, Vlad Zamfirescu, Mirela Oprişor, Dorina Chiriac şi Alex Bogdan şi regizorii Vlad Cristache şi Teodora Câmpineanu vor înmâna câştigătorilor premii pentru interpretare şi regie în valoare de peste 5000 de lei.

Foto: Festivalul Naţional de Teatru pentru Liceeni „Jos Palaria“ – jospalaria.ro

12
/12
/18

20 scurtmetraje din toată lumea și 10 scurtmetraje românești concurează anul acesta pentru trofeele NexT. Selecția filmelor pentru Competiția Internațională și Competiția Națională a fost realizată și în acest an de către Oana Ghera și Massimiliano Nardulli. Selecționerii au ales voci noi care onorează încă o dată misiunea festivalului la această ultimă ediție, aceea de a descoperi și aduce în prim-plan atât filmele scurte cu adevărat inovatoare, cât și pe cei care le creează.

12
/12
/18

TOP Documentarele își fac cu greu loc în cinematografe. Așa că pentru a viziona cele mai noi filme de nonficțiune nu ne rămân decât festivalurile și diferitele platforme. Am ales 10 documentare care m-au impresionat cel mai mult dintre cele văzute în 2018. Sunt filme extrem de stimulante și de îndrăznețe.

12
/12
/18

Joi, 13 decembrie, ora 12:00, va avea loc lansarea platformei online www.de100.ro, a proiectului „Români de 100 de ani”, proiect ce își propune să prezinte portretele și poveștile de viață a 10 români care și-au celebrat Centenarul odată cu România.

12
/12
/18

Asociația Națională a Artiștilor Vizuali (ANAV) împreună cu Walk & Shoot – Ateliere de fotografie organizează la Gallery (str. Leonida 9-11), în perioada 14-16 decembrie, a doua ediție a X-mas Photo Garage Sale.

12
/12
/18

Supărat de gestul unui spectator, care şi-a permis să intre în sală după începerea reprezentaţiei sale, rapsodul Grigore Leşe a plecat de pe scenă în timpul unui concert, susţinut, zilele trecute, în Târgu Lăpuş, Maramureş. Deşi cei prezenţi i-au cerut scuze şi l-au rugat să continue, interpretul a refuzat vehement să continue spectacolul.

12
/12
/18

Luna decembrie aduce la Teatrul Național București patru spectacole noi, „fapt unic în cei 166 de ani de Teatru”. Cele patru premiere sunt ”Pădurea spânzuraţilor”, după romanul lui Liviu Rebreanu, în regia lui Radu Afrim, ”Papagalul mut”, scenariuL şi regia Nae Caranfil, ”50 de secunde” de Daniel Oltean (piesa anului 2017, premiată la Gala UNITER), în regia lui Eugen Gyemant, şi spectacolul de pantomimă ”A fost odată în România”, în regia lui Dragoş Huluba.

11
/12
/18

S-au temut că piesa nu va avea niciodată succes din cauza duratei sale de aproape şase minute, dar a devenit cel mai ascultat single al secolului. "Bohemian Rhapsody", cântrecul trupei Queen, este, de la începutul acestei săptămâni, cel mai difuzat single din secolul al XX-lea pe platformele de streaming.

11
/12
/18

Ziua Internaţională a Tangoului, sărbătorită în 11 decembrie începând din anul 1977, a fost proclamată în onoarea a două figuri legendare ale muzicii argentiniene: Carlos Gardel, Regele Tangoului şi Julio De Caro, ambii născuţi într-o zi de 11 decembrie/ În 1935 Carlos Gardel compunea „Por una cabeza”, unul dintre cele mai cunoscute tangouri din istoria muzicii. 

11
/12
/18

Au între 70 și 80 de ani. Sunt un cuplu. Ea vorbește, îl ghidează, îl ceartă și îl așează. El tace. Ea mă calcă de două ori pe picior, o dată se scuză, a doua oară consideră că noroiul mă prinde bine, așa că așteaptă să-i mulțumesc.

10
/12
/18

A 22-a ediție a Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMAiubit și-a desemnat câștigătorii sâmbătă, 8 decembrie 2018, într-o atmosferă emoționantă și plină de exuberanță. Premiul pentru cel mai bun film a revenit peliculei belgiene PABLO, în regia lui Sergio Guataquira Sarmiento.

10
/12
/18

METROPOLIS VIRAL. Filmul "Avengers: Endgame" bate recorduri chiar înainte de apariția sa în cinematografe. Lansat pe 7 decembrie, trailerul de aproape două minute și jumătate a înregistrat 289 milioane de vizualizări pe YouTube, Facebook și Twitter,  devenind cel mai vizionat trailer în primele 24 de ore de la lansare.

10
/12
/18

Ieri, 9 decembrie,  în sala „Ion Băieșu” a Teatrului Dramaturgilor Români, a avut loc premiera oficială a spectacolului FAPTE BUNE de Sebastian Ungureanu, regia Alexandru Nagy, o comedie de moravuri care începe ca o farsă și se termină ca o satiră despre geneza politicii românești post-decembriste.

10
/12
/18

Bucharest Art Film Festival (BAFF) va proiecta în perioada 10-12 decembrie filme de(spre) artă la Galeria Halucinarium, din Calea Giulești 14. Art Film Festival încearcă la această a III-a ediție să creeze experiența ideală destinată publicului de cinema și zone conexe, aducându-l într-o galerie de artă timp de 3 seri. Programul fiecărei zile începe la ora 19:00, intrarea la proiecții fiind liberă în limita locurilor disponibile.

09
/12
/18

TOP Am ales cele mai relevante filme românești ale anului, din cele 25 de titluri de ficțiune care au ajuns în 2018 în cinematografe. Nu a fost un an rău: cinema-ul românesc a continuat să impresioneze în festivaluri, iar unul dintre filme, „Moromeții 2”, a stabilit chiar un record de spectatori.

Page 1 of 76512345...102030...Last »