Mihai Bendeac deschide Festivalul Naţional de Teatru pentru Liceeni „Jos Palaria“
https://www.ziarulmetropolis.ro/mihai-bendeac-deschide-festivalul-national-de-teatru-pentru-liceeni-jos-palaria/

Festivalului Naţional de Teatru „Jos Pălăria” se desfăşoară în perioada 6-8 mai 2016 la Colegiul Naţional „Mihai Viteazu” din Bucureşti, iar deschiderea ediţiei a 19-a va fi marcată de prezenţa actorului Mihai Bendeac, care vine să salute adolescenţii iubitori de teatru.

Un articol de Petre Ivan|6 Mai 2016

Gala laureaţilor marchează Ziua Adolescenţilor şi va avea loc duminică, 8 mai, la Teatrul de Comedie cu participarea extraordinară a actorilor Mirela Oprişor, Dorina Chiriac, Vlad Zamfirescu şi Alex Bogdan şi a tânărului regizor al Teatrului de Comedie, Vlad Cristache.

Iniţiat şi coordonat de actorul George Mihăiţă, directorul Teatrului de Comedie din Bucureşti, „Jos Pălăria” aduce anul acesta în concurs 7 trupe de liceeni din ţară (Botoşani, Ploieşti, Piteşti, Giurgiu, Călăraşi, Panciu şi Iaşi), precum şi 8 trupe din liceele bucureştene. Vor intra în competiţia pentru premii 19 spectacole cu adaptări după texte clasice şi moderne, scrise şi regizate chiar şi de elevi.

La a 19-a ediţie a festivalului se joacă 19 spectacole cu intrare liberă pentru toţi adolescenţiiJos Palaria

Peste 150 de adolescenţi vor urca pe scenă în spectacole cu texte scrise de I. L. Caragiale, A. P. Cehov, Dumitru Solomon, Matei Vişniec, Carlo Goldoni, Elise Wilk, Ştefan Gruia Sandu, Alan Bennett,  Dorin Ionescu şi Matei Lucaci-Grunberg.

Atelierul de Teatru din Botoşani, câştigătorii de anul trecut ai Marelui premiu FestCo, participă în acest an cu două spectacole scrise şi regizate chiar de membrii Atelierului. Cu un text original scris şi pus în scenă chiar de ei se prezintă şi Trupa Mare din Iaşi, prezentă pentru prima oară în competiţie.

Spectacolele se vor desfăşura în Sala de festivităţi a Colegiul Naţional „Mihai Viteazu” din Bucureşti, în intervalul orar 10.30-18.30 în zilele de vineri şi sâmbătă, cu intrare liberă pentru toţi adolescenţii.

Din juriul acestei ediţii fac parte poeta şi criticul de teatru şi film Gabriela Hurezean (preşedinte), regizoarea Teodora Câmpineanu şi actriţa Dorina Chiriac. Organizatorii festivalului sunt Clubul UNESCO-Adolescenţii, Primăria Sectorului 3 şi Centrul Cultural „Casa Artelor”.

Premiile „Jos Pălăria” vor fi acordate de Ziua Adolescentului, duminică, 8 mai 2016, de la ora 11.00, în Sala Studio a Teatrului de Comedie, în cadrul unui eveniment multimedia conceput şi prezentat de poetul şi scriitorul Dan Mircea Cipariu. Actorii George Mihăiţă, Vlad Zamfirescu, Mirela Oprişor, Dorina Chiriac şi Alex Bogdan şi regizorii Vlad Cristache şi Teodora Câmpineanu vor înmâna câştigătorilor premii pentru interpretare şi regie în valoare de peste 5000 de lei.

Foto: Festivalul Naţional de Teatru pentru Liceeni „Jos Palaria“ – jospalaria.ro

21
/03
/19

Trupa britanică The Cure a înregistrat un nou album de studio, primul în decurs de zece ani, potrivit declaraţiilor solistului, Robert Smith. Invitat la emisiunea „The John Maytham Show” pentru a vorbi despre concertul pe care grupul îl va susţine joi, în Capetown, Smith a făcut dezvăluiri despre albumul care urmează „4:13 Dream”, lansat în 2008.

21
/03
/19

Când ați ascultat ultima oară o creație semnată de marele Amadeus? Mozart – considerat geniul muzicii clasice, care a compus peste 600 de lucrări în nenumărate genuri (operă, simfonii, concerte, muzică de cameră etc.) în doar 35 de ani de viață trăiți extrem de intens – este cel căruia îi este dedicat în întregime concertul susținut miercuri, 27 martie (19.00), la Sala Radio, de ORCHESTRA  DE  CAMERĂ RADIO, sub bagheta dirijorului RADU POSTĂVARU.

21
/03
/19

Au trecut câțiva ani buni de când, într-un alt sfârșit de martie, am avut șansa unei întâlniri cu actrița Carmen Stănescu. Era anul 2011. Avea atunci 86 de ani și alesese deja să stea departe de scenă, să rămână acasă la ea, în apartamentul de pe Bulevardul Dacia, unde prefera să oprească timpul în loc și să trăiască într-o altă lume…

21
/03
/19

Duminică am fost la muzeu pentru o scurtă incursiune in mintea întortocheată a lui Leonardo Da Vinci. Doar că fără titirel și mami, epuizați după cele aproape zece zile de spitalizare. Pe drum, ne-am oprit cu Alessandro, tatăl lui Lorenzo, la un showroom auto. Cam scumpe mașinile de acolo, totuși, pentru buzunarele noastre pline cu caramele.

20
/03
/19

Paul Schrader, David Lowery și Kent Jones sunt trei dintre regizorii ale căror filme vor fi proiectate în premieră în România în cadrul American Independent Film Festival. Ediția a 3-a a festivalului va avea loc între 12 și 18 aprilie, la Cinema PRO și Cinema Muzeul Țăranului din București, iar biletele vor fi disponibile în curând pe eventbook.ro și în rețeaua Eventbook.

20
/03
/19

OPINIE Pentru al doilea an consecutiv, trofeul Gopo pentru cel mai bun film ajunge la un lungmetraj care s-a remarcat în special prin succes la public, și mai puțin prin prezențe în festivaluri sau elogiile criticii. În acest caz, „Moromeții 2”, de Stere Gulea. Este reconfirmarea unei schimbări în receptarea filmului românesc.

Page 1 of 78412345...102030...Last »