Mihai Măniuțiu și Adrian Sitaru, în juriul Galei HOP 2017
https://www.ziarulmetropolis.ro/mihai-maniutiu-si-adrian-sitaru-in-juriul-galei-hop-2017/

Regizorii Mihai Măniuţiu şi Adrian Sitaru vor face parte din juriul celei de a XX-a ediţii a Galei Tânărului Actor – HOP, care se va desfăşura în perioada 4 – 7 septembrie, la Costineşti. Din juriu vor mai face parte actorii Zsolt Bogdan, Ana-Ioana Macaria şi Alexandru Voicu – câştigătorul Premiului „Ștefan Iordache” la ediţia din 2016 a galei.

Un articol de Petre Ivan|10 august 2017

Juriul de preselecție, compus din actorii Marcel Iureș, Maia Morgenstern și Petru Vutcărău, au stabilit, în perioada 10 — 12 iulie, tinerii care vor intra în concursul Galei HOP 2017.

În concursul de la Costinești vor intra în competiție 12 tineri actori și două trupe.

Juriile Galei — atât cel de preselecție, cât și cel pentru concursul final — sunt considerate esențiale pentru etapele de desfășurare a proiectului.

Adrian Sitaru

Prezența regizorului de film Adrian Sitaru în juriul II punctează deschiderea și apropierea Galei HOP de producția cinematografică. Este o dimensiune testată în ultimele ediții ale Galei prin prezența regizorului Tudor Giurgiu ca membru al juriului, în anul 2014, dar și prin prezența unor regizori și producători independenți de film, directori de casting, etc.

În același context, se înscrie și colaborarea cu Festivalul Internațional de Film Transilvania — TIFF, care, începând cu ediția a XVII-a, acordă unuia dintre concurenții Galei HOP șansa de a face parte din programul ’10 pentru Film la TIFF.

La Costinești, membrii juriului vor alege câștigătorii din acest an pentru următoarele premii:

Premiul „Ștefan Iordache”, marele premiu al Galei HOP;

Premiul pentru cea mai bună actriță, secțiunea individual;

Alexandru Voicu

Premiul pentru cel mai bun actor, secțiunea individual;

Premiul „Cornel Todea” pentru cea mai bună trupă de actori;

Premiul „Sică Alexandrescu”; Premiul special al juriului.

Cei care nu vor avea posibilitatea să fie prezenți la Costinești vor putea urmări concursul în transmisie livestreaming, pe www.galahop.ro, și apoi vor putea să își voteze favoriții, la final urmând să fie acordat și Premiul publicului.

Gala Tânărului Actor — HOP este un program cultural de interes național, cu desfășurare anuală. Scopul Galei este promovarea și lansarea tinerilor absolvenți din învățământul superior artistic, de stat și particular.

Prima ediție a avut loc în anul 1998 sub direcția regizorului Cornel Todea.

Gala se desfășoară sub forma unui concurs deschis tuturor absolvenților facultăților de Teatru din București și din țară (ultimele 5 promoții).

Foto: Gala HOP 2017– www.galahop.ro

31
/10
/16

Disco Titanic, de Radu Pavel Gheo, un roman cu adolescenţi maturizaţi traumatic într-o lume copleşită de puseuri naţionaliste sau localiste, a apărut în colecția Ego. Proză a Editurii Polirom, şi în ediţie digitală. „Radu Pavel Gheo este un scriitor strălucit, ce va marca o epocă.” - Mircea Iorgulescu

31
/10
/16

Serenada pentru vioară, orchestră de coarde, harpă şi percuţie de Bernstein este o lucrare care poate fi foarte rar auzită în România. Ea va fi interpretată la Sala Radio vineri, 4 noiembrie, de la ora 19.00, de violonistul Liviu Prunaru, alături de Orchestra Naţională Radio, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeşelea.

31
/10
/16

Cel de-al patrulea lungmetraj regizat de Radu Jude, „Inimi cicatrizate”, o adaptare liberă după opera literară a lui Max Blecher, va rula în cinematografele din România din 18 noiembrie, pelicula fiind distribuită de micro FILM. Cu această ocazie, Editura Humanitas publică o ediție specială a romanului ”Inimi cicatrizate”. Este pentru prima dată când M. Blecher semnează și ilustrația copertei cărții sale, un desen în tuș negru și roșu descoperit în timpul documentării lui Radu Jude, desen care a devenit imaginea centrală a afișului filmului.

30
/10
/16

În cadrul Festivalului Naţional de Teatru, pe 27 şi 28 octombrie 2016 la Teatrul Bulandra, sala „Liviu Ciulei”, spectacolul „Linoleum“ (pe un text al fraţilor Presniakov) al Teatrului Naţional din Cluj-Napoca, a descreţit frunţile bucureştenilor cu umor negru, de calitate.

30
/10
/16

Zonă seismică acceptată azi de toată lumea, Bucureştiul are o lungă istorie în spate, presărată de cutremure frecvente, distrugătoare şi peste putinţă de prevăzut. Prima consemnare documentară datează din 1681, în domnia lui Şerban Cantacuzino, cu precizarea că „n-au mai pomenit altădată nimenea”.

30
/10
/16

Ei bine, moda Halloween-ului ajunge și pe un disc de muzică clasică, însă chiar în ajunul Halloween-ului se lansează și un antidot, un disc cu muzică de Mozart. Ambele, foarte bine cântate.

29
/10
/16

Cea de-a noua zi – penultima - a Festivalului Naţional de Teatru se constituie într-un complex de rafinate evenimente dedicate scenei contemporane şi artiştilor care o slujesc. Fără îndoială, capul de afiş al seriei de spectacole programate în această seară îl constituie prima reprezentaţie din FNT a ”Livezii de Vişini” de A.P. Cehov, în viziunea regizorală a renumitului Lev Dodin –  invitat special al Festivalului, împreună cu trupa sa de actori de la Maly Drama Teatr - Théâtre de l'Europe, din Sankt Petersburg, Rusia.

29
/10
/16

Artistul american Bob Dylan, care nu a făcut declarații după ce a fost desemnat câștigătorul premiului Nobel pentru Literatură, a anunțat că va merge la Stockholm pentru a primi această recompensă ''uluitoare, de necrezut''.

29
/10
/16

Arcadie Rusu este directorul Centrului Independent Coregrafic LINOTIP. Coregraf, dansator, performer, licențiat și absolvent de Master în Artă Coregrafică la U.N.A.T.C, acesta vorbeşte în faţa camerei mânuite de fotograful Simion Buia despre experiența sa cu teatrul.

28
/10
/16

Unul dintre cei mai importanţi compozitori contemporani este invitatul lui Cătălin Ştefănescu la Garantat 100%. Interviul cu Philip Glass, exclusivitate TVR, se vede duminică, 30 octombrie, de la 23.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.„Vom povesti despre ce însemna lumea Americii acelor ani, despre cum arăta viaţa unui tânăr artist în acei ani, despre magazinul de discuri al tatălui lui Philip Glass, precum şi despre atmosfera muzicală a acelei perioade”. (Cătălin Ştefănescu)

28
/10
/16

Schimbatul unei baterii la ceas nu e o chestiune deloc simplă dacă vrei să apelezi la un profesionist. De cele mai multe ori cu acest lucru mă ocup eu, dar cum în colecție am și piese care au nevoie de o presă pentru refixarea capacului sunt nevoit să apelez la oameni pricepuți.

28
/10
/16

O ofertă impresionantă de cărți la prețuri „de kilipir” îi așteaptă pe cititori la ediția din această toamnă a celui mai important târg de carte cu discount, Kilipirim. Cărți pentru copii și tineret, dar și pentru cititorii experimentați pot fi achiziționate pe parcursul celor 5 zile de târg (26-30 octombrie 2016, zilnic între orele 10.00 și 21.30), la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călărași.