Mitică Popescu, Dorel Vişan şi Vasile Muraru, îndureraţi de dispariţia lui Nae Lăzărescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/mitica-popescu-dorel-visan-si-vasile-muraru-indurerati-de-disparitia-lui-nae-lazarescu/

Colegii şi prietenii lui Nae Lăzărescu vorbesc despre momentele fericite pe care le-au petrecut alături de actor. Nae Lăzărescu a murit joi dimineaţa, la vârsta de 72 de ani.

Un articol de Liliana Matei|19 decembrie 2013

Colegii şi prietenii lui Nae Lazarescu vorbesc despre momentele fericite pe care le-au petrecut alături de actor. Nae Lăzărescu a murit joi dimineaţa, la vârsta de 72 de ani.

Directorul artistic al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, Vasile Muraru, a declarat, pentru Mediafax, că pentru actorul Nae Lăzărescu, teatrul a reprezentat viaţa sa, afirmând că partenerul său de scenă avea un suflet minunat.

„Ce simt acum nici nu mai pot să exprim, consideraţia celor care sună, care trimit mesaje, asta înseamnă că lumea l-a iubit”, a declarat Vasile Muraru.

Acesta a afirmat că, deşi Nae Lăzărescu era bolnav, actorul nu a arătat acest lucru, fiind o persoană foarte discretă. „Era într-o stare mai gravă, dar când mă vedea, zâmbea, se ridica, avea tonus şi de fiecare dată mă întreba când are următorul spectacol”, a mai spus acesta. „Viaţa lui a fost teatrul, în special Teatrul de Revistă «Constantin Tănase»”, a afirmat Vasile Muraru.

De asemenea, acesta a subliniat că se desparte cu părere de rău „ca muritor” de Nae Lăzărescu. „Să-i înalţe sufletul. Avea un suflet minunat”, a mai spus Vasile Muraru.

nae lazarescu

Vasile Muraru, alături de Nae Lăzărescu, partenerul său de scenă

Actorul Nae Lăzărescu, care a murit joi dimineaţă, la vârsta de 72 de ani, va fi înmormântat sâmbătă, la Focşani, a declarat pentru Mediafax directorul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, Alexandru Arşinel.

„L-am cunoscut ca om, l-am admirat ca spectator. O mare pierdere pentru Teatrul de Revistă. (…) Făcea un cuplu minunat cu Vasile (Muraru, n.r.)”, a declarat Mitică Popescu pentru aceeaşi agenţie de presă.

Actorul a subliniat că Nae Lăzărescu era un om cald, un om inteligent. „Îl ştiu de când şi-a început cariera, juca, scria texte în Brigada Artistică. Dumnezeu să-l odihnească”, a mai spus acesta.

Dorel Vişan: „Nae Lazarescu, un coleg bun, un prieten bun“

„L-am cunoscut pe Nae Lăzărescu ca un artist foarte special şi care semăna numai cu el însuşi, un artist serios din teatrul comic românesc. Pentru că din ce în ce mai mult la noi comedia intră într-o zonă mai vulgară, îşi pierde din frumuseţe şi din mesaj. Un artist cu foarte mult spirit, un coleg bun, un prieten bun, un om de o extraordinară rezistenţă.

Este o pierdere mare pentru teatrul de comedie prin plecarea lui Nae Lăzărescu. Deşi sunt tineri înzestraţi, nu se pot ridica la harul pe care l-a avut el”, a spus şi Dorel Vişan.

Nae era discret şi elegant în culise cu actorii”, a declarat şi Corina Chiriac. „Nae a fost unul dintre marii actori de comedie ai scenei româneşti. (…) Sper ca Dumnezeu să-l odihnească în pace, iar locurile rămase vacante să fie ocupate de oameni cu devotament precum regretatul Nae Lăzărescu”, a mai afirmat aceasta.

Teatrul de Revistă «Constantin Tănase» suportă o grea durere prin dispariţia lui Nae Lăzărescu, a omului, a actorului, a prietenului, a camaradului Nae Lăzărescu”, a declarat Alexandru Arşinel.

Acesta a subliniat că Nae Lăzărescu a fost „un adevărat stâlp al teatrului românesc”. „O dispariţie pe care o vom resimţi. (…) Un adevărat stâlp al teatrului românesc. (…) Parcă se înnoadă dispariţia unor mari personalităţi”.

Foto cu Nae Lazarescu – teatrultanase.ro

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.