„Mon Cabaret Noir”, de Răzvan Mazilu, online gratuit, duminică seară, la Teatrelli
https://www.ziarulmetropolis.ro/mon-cabaret-noir-de-razvan-mazilu-online-gratuit-duminica-seara-la-teatrelli/

„Mon Cabaret Noir”, de Răzvan Mazilu – un spectacol total, cu teatru, coregrafie, muzică şi foarte multă culoare – este programat pentru duminică, 3 mai, în cadrul seriei Teatrelli online şi poate fi vizionat gratuit de publicul larg pe www.teatrelli.com, în intervalul orar 18.00 – 23.00.

Un articol de Petre Ivan|2 mai 2020

Teatrelli continuă evenimentele care marchează Ziua Internațională a Dansului prin intermediul seriei speciale Teatrelli online. După dezbaterea în premieră care i-a reunit pe 29 mai pe trei dintre cei mai emblematici oameni de cultură ai momentului la nivel internațional, Noa Wertheim (coregafa companiei Vertigo din Israel), Tobias Biancone (Directorul General al Insitutului Internațional de Teatru ITI-UNESCO) și Jarosław Fret (Directorul Institutului Grotowski și al Teatr Zar) în dialog cu criticul Octavian Saiu la Anotimpurile dialogului despre teatru, publicul se poate bucura de această dată online, gratuit, de unul dintre cele mai de succes spectacole din stagiunea teatrului: „Mon Cabaret Noir”, semnat de cunoscutul coregraf și regizor Răzvan Mazilu. Spectacolul le are în distribuție pe unele dintre cele mai apreciate actrițe autohtone: pe Ilona Brezoianu, Anca Florescu, Alina Petrică și Ana Bianca Popescu. Acestora li se alătură chiar Răzvan Mazilu, într-un rol mut, de o „expresivitate sfâșietoare(Adevărul). 

Spectacolul reprezintă un demers unic, complex și emoționat și se joacă cu casele închise de la lansare, fiind prezentat în 2016 și în Festivalul Național de Teatru (FNT), iar în 2019 la Festivalul

Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS).  „Mon Cabaret Noir pornește de la povestea Anitei Berber – dansatoare, coregrafă, actriță și fotomodel de mare succes din anii 1920, epoca de aur a cabaretului, o personalitate avangardistă, rebelă și excentrică, cu un destin demn de un scenariu de film.

„Mon Cabaret Noir durează o oră și 20 de minute și invită publicul să pătrundă în lumea cabaretului berlinez, încărcată cu erotism, viață de noapte, libertate sexuală totală, droguri și alcool, unde nimic nu este prea bizar și totul este permis pentru experimentare.

„Spectacolul provoacă prin erotism și sondează părțile întunecate ale personalității noastre. Provoacă, în primul rând, ideea de libertate – aș putea spune că este o pledoarie pentru libertatea ființei, o ființă scuturată de toate prejudecățile și toate regulile pe care societatea le impune. Este un gen de demers cu care publicul nu este obișnuit: un spectacol total, cu teatru, coregrafie, muzică și foarte multă culoare. Este făcut cu profesionalism, am încercat să ridicăm o ștachetă în această idee a spectacolului total. Este foarte bine documentat și, nu în ultimul rând, îmi place să cred, temele și ideile din spectacol ating niște corzi neștiute sau uitate din sensbilibiltatea spectatorilor.” , povestește coregraful și regizorul Răzvan Mazilu.

„Mon Cabaret Noir” va fi difuzat duminică, 3 mai, pe www.teatrelli.com, în intervalul orar 18 – 23. Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani.

Foto: Dragoș Toader

05
/09
/23

În perioada 6 – 10 septembrie, la Brașov, are loc prima ediție a festivalului „CULMEA: Film și educație de mediu“, primul festival de film pe teme de mediu dedicat copiilor și tinerilor, un demers inițiat de Sabina Baciu – director festival, alături de Raluca Bugnar – director artistic și Alexandra Safriuc – selecționer scurtmetraje.

05
/09
/23

Panorama teatrală la jumătatea anului Capitalei Europene a Culturii demonstrează felul în care Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara a reconfigurat pentru orașul și pentru comunitatea pe care le reprezintă o structură culturală înalt profesională.

05
/09
/23

În cadrul proiectului Heritage Hub Râșnov, Asociația Mioritics în parteneriat cu Primăria Orașului Râșnov și Hands on History Norvegia va organiza Festivalul Medieval. Evenimentul va avea loc în perioada 7‑10 septembrie 2023 și va aduce în prim-plan o serie de activități și experiențe medievale menite să promoveze Cetatea Râșnov ca un important obiectiv turistic atât pentru România, cât și pentru Europa dar și un spațiu de învățare și implicare a comunității locale.

05
/09
/23

DIPLOMA Show, festivalul noii generații de artiști, arhitecți și designeri români, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank la Combinatul Fondului Plastic între 7 și 15 octombrie, reunește anul acesta 130 de lucrări din 16 domenii creative, alese dintr-un număr record de înscrieri.

05
/09
/23

Cinemaul românesc este din nou în centrul atenției cu ocazia evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc care va avea loc anul acesta pe 𝟏𝟓 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, la 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢, 𝐂𝐥𝐮𝐣-𝐍𝐚𝐩𝐨𝐜𝐚 și 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐚.