„Mozart 225: Complete Edition”. 225 de ani de la moartea marelui compozitor austriac
https://www.ziarulmetropolis.ro/mozart-225-complete-edition-225-de-ani-de-la-moartea-marelui-compozitor-austriac/

Noi înregistrări până acum inedite, 240 de ore de muzică şi două cărţi fac parte din colecţia „Mozart 225: Complete Edition” care se lansează astăzi, 28 octombrie, la Decca şi Deutsche Grammophon, pentru a marca 225 de ani de la moartea marelui compozitor austriac

Un articol de Petre Ivan|28 octombrie 2016

Aproximativ 600 de interpreți internaționali și 60 de orchestre au participat la înregistrarea celor 200 de discuri incluse în această ediție, realizată în comun de Mozarteum Foundation și de profesorul Cliff Eisen, de la King’s College din Londra, expert în opera compozitorului austriac.

„Mozart 225: Complete Edition” include toate lucrările compuse de pianist în secolul al XVIII-lea și interpretări alternative ale operelor sale cele mai cunoscute.

Principala noutate pe care o prezintă colecția, din care au fost editate 15.000 de exemplare, este prima înregistrare a „K477a”, o lucrare descoperită anul trecut, pe care Mozart a scris-o într-o competiție amicală.

Cele cinci ore de material inedit incluse în această ediție cuprind și o nouă înregistrare a lucrării „Sonata K331” și două ore de înregistrări realizate cu instrumentele care i-au aparținut lui Mozart.

„Mozart 225” include două cărți cu coperți tari și ilustrații: o nouă biografie scrisă Cliff Eisen și un volum cu comentariile a circa 30 de experți mondiali în fiecare dintre piesele compuse de Mozart.

Foto: Mozart 225: Complete Edition – facebook

07
/12
/23

Electric Castle 2024 sună epic! Cu Massive Attack, Bring Me The Horizon și Queens of The Stone Age ca headliners confirmați, a 10-a ediție a festivalului se anunță cu foarte mult rock și trip hop.

05
/12
/23

„O, ce veste minunată!”, „La Vitleem colo-n jos”, „Bună dimineața la Moș Ajun”, „Have Yourself a Merry Little Christmas” sau „Noël”? Cele mai frumoase și mai îndrăgite colinde românești, dar și cântece internaționale de Crăciun vor răsuna pe scena Sălii Radio în luna decembrie, în cadrul a patru concerte extraordinare.

05
/12
/23

Dacă printre dorințele pe care vi le stabiliți pentru Noul An se numără mai multe momente de relaxare și seri petrecute cu cei dragi ascultând muzică bună, atunci o idee perfectă ar fi noile abonamente sau bilete la Sala Radio, pentru concertele din perioada ianuarie-martie 2024!

04
/12
/23

Începutul lunii decembrie aduce primele concerte din turneul de lansare al noilor albume Alternativ Quartet — Deocamdată suntem / Departe de solstiţiu. Acestea vor avea loc pe 5 decembrie la Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, pe 8 decembrie la Palatul Culturii din Iaşi, şi pe 14 decembrie la Casa Tranzit din Cluj-Napoca.

04
/12
/23

Turneul Național ”Duelul Viorilor” a început cu un concert sold out la Ateneul Român din București. În fața unei săli arhipline, violoniștii Liviu Prunaru, din echipa Stradivari și Gabriel Croitoru, din echipa Guarneri, arbitrați de pianistul Horia Mihail, au susținut sâmbătă, 3 decembrie, prima rundă din Duelul Viorilor.

04
/12
/23

Începutul ultimei luni a anului aduce pe scena operei din București un spectacol al Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess” (DescOperă La Traviata), conferințele operei (Scena Gândirii îl va avea ca invitat pe președintele Academiei Române, istoricul Ioan-Aurel Pop), două titluri de operă (La Traviata de Giuseppe Verdi și Lohengrin de Richard Wagner) și un balet (Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski).