Mozart x 2 şi Saint-Saëns x 1 – concertul Orchestrei de Cameră Radio
https://www.ziarulmetropolis.ro/mozart-x-2-si-saint-saens-x-1-concertul-orchestrei-de-camera-radio/

Miercuri, 14 mai (19.00), la Sala Radio, puteţi asculta Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră semnat de Saint-Saëns şi Simfonia concertantă în mi bemol major pentru oboi, clarinet, fagot, corn şi orchestră de Mozart, sub bagheta dirijorului Cristian Brâncuşi.

Un articol de Petre Ivan|8 mai 2014

Este cunoscut publicului larg mai ales pentru partituri ca suita „Carnavalul animalelor” – din care face parte şi celebra lucrare coregrafiată sub titlul „Moartea lebedei” – sau opera „Samson şi Dalila”: compozitorul francez Camille Saint-Saëns.

Lucian Velciu

Lucian Velciu

Compus în doar trei săptămâni, Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră semnat de Saint-Saëns este o importantă partitură în repertoriul pianiştilor de pretudindeni. Solistul serii la Sala Radio va fi pianistul LUCIAN VELCIU.

Laureat al mai multor competiţii de specialitate – premiul al II-lea la Concursul Internaţional de Pian „Carl Filtsch” (Sibiu) sau Premiul I şi Marele Premiu la Concursul „Pro Piano” (Bucureşti), Lucian Velciu a fost aplaudat în recitaluri şi concerte pe scene ca Filarmonica „Marea Neagră” – Constanţa, Piaţa Festivalului Internaţional „George Enescu”, Sala Studio a Ateneului Român ş.a.

Programul serii cuprinde de asemenea Simfonia concertantă în mi bemol major pentru oboi, clarinet, fagot, corn şi orchestră – semnată de Mozart – cu VALENTIN GHITA – oboi, EMIL VIŞENESCU – clarinet, PETREA GÎSCĂ – corn şi IONUŢ MARDARE – fagot.

În a doua parte a concertului va putea fi ascultată o altă partitură mozartiană: Simfonia nr. 39 în mi bemol major.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, în Magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Foto cu Orchestra de Camera Radio şi Lucian Velciu – wikipedia

17
/07
/15

La toamnă, Jazz Night Out vine cu trei premiere: trompetistul și revelația Ibrahim Maalouf, pianistul Brad Mehldau într-un trio de neratat, Béla Fleck, americanul care a reinventat banjo-ul, toți trei pentru prima oară la București.

17
/07
/15

Aflat la a treia ediție, master-class-ul cu participare internațională "Muzica la Altitudine" va avea loc între 18 şi 26 iulie 2015 la Poiana Ștampei, în Bucovina, unde tineri muzicieni vor avea oportunitatea de a studia tehnici de instrument şi interpretare împreună cu doi muzicieni de talie internațională, violonistul Ştefan Horvath (Elveția) şi violoncelistul Răzvan Suma (România), solist concertist al Radio România.

17
/07
/15

Institutul Cultural Român de la Viena organizează marţi, 21 iulie, la ora 19.00, proiecţia specială a unor reportaje din seria KulTOUR mit Holender, realizate de postul Servus TV. Evenimentul de la sediul ICR Viena (Argentinierstrasse 39, 1040 Viena) este dedicat lui Ioan Holender, cu ocazia împlinirii vârstei de 80 de ani pe 18 iulie.

16
/07
/15

Joia viitoare (23 iulie 2015) începe cea de a şasea ediţie de PADINA FEST, eveniment creat pentru iubitorii de muzică şi de activităţi sportive montane. În timpul zilei vor avea loc evenimente sportive şi activităţi recreaţionale - Maratonul Bucegilor, căţărări pe stâncă, rapel sau tiroliene, ateliere de aventură, iar serile vor fi dedicate în exclusivitate concertelor.

16
/07
/15

TVR prezintă concertul Filarmonicii din Viena de la Palatul Schönbrunn, dirijat pentru a doua oară de Zubin Mehta. Evenimentul este difuzat în două părţi, pe 18 iulie, de la ora 22.45, respectiv 25 iulie, de la 23.15, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

16
/07
/15

Se spune că au existat mulți dirijori legendari, dar un singur Herbert von Karajan. Probabil cel mai bine vândut artist de muzică clasică al tuturor timpurilor, Karajan s-a născut în Salzburg, în Austria, pe 5 aprilie, 1908, și a murit pe 16 iulie, 1989, în orașul în care a venit pe lume. Discurile lui s-au vândut în peste 200 de milioane de exemplare.

16
/07
/15

Trupa Byron concertează vineri, 17 iulie, de la ora 20.00, în Parcul Al.I.Cuza, la Foișorul de lemn. Evenimentul face parte din programul celei de-a X-a ediții a Stagiunii muzicale estivale, organizată de Primăria Sectorului 3. Intrarea publicului este liberă, iar accesul se face din strada Baba Novac, intersecție cu strada Câmpia Libertății.

15
/07
/15

Institutul Cultural Român de la Viena organizează duminică, 19 iulie, începând cu ora 10.30, un tur ghidat prin câteva locuri din capitala Austriei legate de biografia compozitorului român George Enescu, care a locuit şi studiat în Viena în perioada 1888-1894.

10
/07
/15

Orchestra Română de Tineret va participa, cu sprijinul ICR, la un turneu în Italia, Germania, Franța şi Austria în perioada 18 iulie -28 octombrie. Concertele vor avea loc la Dobbiacco pe 18 iulie, la Berlin pe 19 august, la Aix-en-Provence pe 2 septembrie și la Viena pe 28 octombrie 2015. Orchestra Română de Tineret este prima orchestră românească invitată să concerteze în celebra Konzerthaus din Viena.

09
/07
/15

La sfârşitul lunii septembrie, cel mai renumit cor din lume, Corul Armatei Roşii, ajunge în Capitală pentru a cuceri publicul bucureştean. Artiştii au adăugat în agenda turneului internaţional cel de-al doilea spectacol la Bucureşti, eveniment ce se va desfăşura pe 22 Septembrie, în aceeaşi locaţie - Sala Palatului.

08
/07
/15

Şapte orchestre din top 20 cele mai bune ale lumii în acest an vor concerta pe scena ediției 2015 a Festivalului Internațional George Enescu (30 august - 20 septembrie, București). Mai mult, publicul Festivalului se va putea bucura chiar de primele patru cele mai bine cotate orchestre ale lumii, conform unui top realizat de prestigioasa publicație britanică “Gramophone”.