Munchhausen – Stăpânul minciunilor, la Festivalul “George Enescu”
https://www.ziarulmetropolis.ro/munchhausen-stapanul-minciunilor-la-festivalul-george-enescu/

Cea dintâi premieră a stagiunii 2015-2016, opera „Münchhausen – Stăpânul minciunilor”, compusă de Dan Dediu şi regizată de Cristian Mihăilescu, marchează un moment unic atât în istoria Operei Comice pentru Copii, cât şi în istoricul Festivalului Internaţional „George Enescu”: este pentru prima dată în cele 22 de ediţii când un spectacol dedicat copiilor şi tinerilor este inclus în repertoriul unei manifestări de o asemenea anvergură.

Un articol de Petre Ivan|26 august 2015

Evenimentul va avea loc pe 16 septembrie, la ora 19:30, în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii. Alte două spectacole-premieră sunt programate pe 19 şi 20 septembrie, de la ora 11.

Alături de compozitorul și dirijorul Dan Dediu, de regizorul Cristian Mihăilescu şi de coregraful Răzvan Mazilu, din echipa de realizatori fac parte Andreea Rotaru (decoruri) și Daniela Drăgulescu (costume). Pregătirea muzicală este asigurată de Adriana Maier.

Münchhausen – Stăpânul minciunilor – de ce el şi nu Pinocchio? Şi Pinocchio minte şi de aceea îi creşte nasul. Dar el minte ca să scape dintr-o încurcătură. Deci minciunile lui sunt mici, din interes. În schimb, minciunile lui Münchhausen sunt măreţe, gigantice, cosmice. El nu minte pentru un avantaj personal, ci pentru a crea poveşti, fantasme, neadevăruri care, de ar fi adevărate, ar face lumea mai frumoasă, o lume a tuturor posibilităţilor. (…) – Mihăilescu, regizorul spectacolului.

Foto: Munchhausen, Festivalul “George Enescu” – festivalenescu.ro/en/

04
/12
/18

Opera Națională București prezintă vineri, 7 decembrie 2018, începând cu ora 18:30 „Don Carlo”, operă în patru acte de Giuseppe Verdi.  Regia, decorul, costumele și luminile spectacolului poartă semnătura lui Mario De Carlo. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare. Corul Operei Naționale București va fi pregătit de către Daniel Jinga.

04
/12
/18

Joi, 6 și vineri, 7 decembrie 2018, Filarmonica „George Enescu” celebrează legăturile cultural-istorice cu Franța printr-un „Omagiu francofoniei”, un concert Berlioz, Debussy, Ravel, Lalo, la care solistul invitat va fi celebrul violonist David Grimal, fondator al ansamblului francez „Les Dissonances“.

30
/11
/18

Târgul ,,Poveste de Crăciun”, organizat de Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, și-a deschis porțile în curtea instituției din Calea Giulești nr. 16, cu o mulțime de puncte de atracție, ateliere și locuri de distracție pentru cei mici. Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii, a prezentat obiectivele de atracție ale Târgului, precum și spectacolele și surprizele pe care instituția le pregătește în luna decembrie.

28
/11
/18

"Cade zăpada, / Tu nu vei veni în seara asta / Cade zăpada / Şi inima mea se îmbracă în negru, / Acest cortegiu mătăsos, / Cu totul în lacrimi albe / Pasărea pe creangă / Jeleşte farmecul. (...)". "Tombe la neige", unul din marile succese ale lui Salvatore Adamo, a fost un mare hit în Franța anului 1963.

26
/11
/18

„Asta vreau în rai... cuvintele să devină note muzicale şi conversaţiile să fie simfonii.” – Tina Turner. Legendara cântăreaţă a împlinit, astăzi, 79 de ani. În cei 50 de ani de activitate „regina rock and roll-ului“, considerată  una dintre cele mai bune cântăreţe din istorie, a vândut peste 200 de milioane de albume și a fost recompensată cu opt premii Grammy.

23
/11
/18

RadiRo – singurul festival din lume dedicat orchestrelor radio – unul dintre cele mai tinere festivaluri de această amploare din România, se apropie de final! Creat în 2012 ca o alternativă în anii în care nu se derulează Festivalul Internațional ”George Enescu”, RadiRo este un eveniment produs și organizat o dată la doi ani de Radio România.

23
/11
/18

E seara zilei de 24 noiembrie 1991. În locuința lui luxoasă din West London, Freddie Mercury moare în jurul orei 7. Bronhopneumonie. Complicații date de virusul HIV/SIDA. Au trecut de-atunci 27 de ani.

22
/11
/18

Maya Plisetskaya dansând Bolero-ul lui Maurice Bejart, într-o înregistrare din 1976, la Teatrul  Royal de la Monnaie, Bruxelles,  cu ocazia Festivalului Fête de l'Humanité. Într-o zi de 22 noiembrie (2007) se stingea din viață, la vârsta de 80 de ani, Maurice Bejart, considerat coregraful secolului XX.

16
/11
/18

Asociația CONIL în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin Proedus și CIRCUL Metropolitan București organizează un amplu proiect cultural artistic dedicat centenarului Marii Uniri - ROMÂNIA COPIILOR, o ediție specială a CONIL Fest, Festivalul Integrării.