Musica Viva, invitaţie la tango
https://www.ziarulmetropolis.ro/musica-viva-invitatie-la-tango/

Ansamblul Musica Viva (Andreea Butnaru – pian, Andrei Theodoru – clarinet şi Florin Mitrea – violoncel) susţine miercuri, 6 noiembrie, de la ora 19.00, un recital la Sala Radio. Spectacolul va fi ca o invitaţie imaginară la dans, pe acordurile pasionale specifice tangourilor lui Astor Piazzolla.

Un articol de Corina Vladov|30 octombrie 2013

Ansamblul Musica Viva (Andreea Butnaru – pian, Andrei Theodoru – clarinet și Florin Mitrea – violoncel) susţine miercuri, 6 noiembrie, de la ora 19.00, un recital la Sala Radio. Spectacolul va fi ca o invitaţie imaginară la dans, pe acordurile pasionale specifice tangourilor lui Astor Piazzolla.

Invitat special al evenimentului este acordeonistul Fernando Mihalache, unul dintre cei mai activi şi apreciaţi muzicieni români dedicaţi acestui instrument, cu o prezenţă constantă pe scene din ţară şi străinătate, într-o varietate de genuri artistice, de la spectacole muzicale sau de jazz, la recitaluri camerale.

Programul serii va fi de asemenea completat cu partituri ce stârnesc de fiecare dată aprecierea publicului de pretutindeni, semnate de Gershwin (Trei preludii pentru pian, aranjament pentru cvartet cu acordeon de Ioan Dobrinescu), Prokofiev (Sonata în do major, op.119, pentru violoncel şi pian) sau Glinka (Trio Pathétique pentru pian, clarinet şi violoncel).

Printre proiectele anterioare susţinute de Musica Viva se află „Haydn Inedit” (2009), spectacolul sincretic „Sunet, Materie, Cuvânt” (2010), „Beethoven – Integrala trio-urilor cu pian” (2011-2012) şi „Dialogurile cu muzică” (2013) – o serie de spectacole, concerte şi cursuri profesionale, realizate în colaborare cu Fundaţia Calea Victoriei şi Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti. Concertele ansamblului au fost înregistrate şi fonotecate de Radio România începând din 2008, iar în 2013 Musica Viva va fi unul dintre ansamblurile selectate de BBC Radio Classic să reprezinte Ziua României (1 decembrie 2013) în transmisiile Radio-urilor UER.

Palmaresul tinerei pianiste Andreea Butnaru numără peste 20 premii obţinute la concursuri naţionale şi internaţionale, apariţii solistice în Europa şi Asia, precum şi cursuri de specializare cu pianişti renumiţi. Din anul 2008, pianista este asistent universitar al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, specializarea muzică de cameră.

Fernando Mihalache

Fernando Mihalache va cânta alături de Musica Viva

Fernando Mihalache a colaborat cu instituţii de prestigiu ca Teatrul Naţional Bucureşti, Opera Naţională Bucureşti sau Teatrul Naţional de Operetă şi a participat la festivaluri precum „Festivalul Enescu”, Festivalul „Jazz Blues&More”, Festivalul Internaţional de Jazz, „Bucharest Music Film Festival” şi la spectacole prezentate la Sala Radio şi Ateneul Român.

În cadrul „M.T. Band” (Germania), Fernando Mihalache se află în postura de instrumentist polivalent: keyboard, acordeon, nai. Alături de vibrafonistul Alexandru Anastasiu a pus bazele „Accord Vibes”, un proiect de anvergură (acordeon, vibrafon şi contrabas – Michael Acker), unic în România.

Un alt proiect interesant prin asocierea timbrală (flaut, acordeon, pian şi contrabas) cât şi prin repertoriul abordat este “Maxim Quartet”. Doctor în muzică al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti şi cadru didactic asociat al instituţiei, Fernando Mihalache susţine în prezent primul curs de acordeon din istoria universităţii.

INFO

Biletele la concertul Musica Viva sunt disponibile online, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, în Magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Sălii Radio.

04
/04
/17

Violonista Cristina Anghelescu și pianistul Daniel Goiți propun un recital romantic la Sala Radio, miercuri, 5 aprilie 2017, ora 19.00. Pe afișul recitalului se vor afla Sonata nr. 1 în la minor, op. 105 și piesa Fantasiestücke, op. 73, de R. Schumann, Romanța, op. 28 de G. Fauré și Sonata nr. 3 în do minor, op. 45, de E. Grieg.

03
/04
/17

După luni de incertitudine și controverse, Bob Dylan a primit în cele din urmă, la Stockholm, premiul Nobel pentru Literatură, în timpul unei întâlniri cu ușile închise cu academicieni suedezi. Dylan este primul cântăreț care se alătură panteonului de personalități glorificate de Academia suedeză din 1901.

01
/04
/17

Autismul e tratat de statul român la fel ca orice altă problemă reală – cu superficialitate. Nu sunt bani pentru multe, dar mai ales pentru așa ceva. Și nu sunt nici oameni, profesori, pedagogi, terapeuți, specialiști pregătiți să ajute copiii care se nasc cu autism sau care dezvoltă acest sindrom mai târziu să se integreze în societate și chiar să le fie mai bine.

31
/03
/17

Duminică, 9 aprilie 2017, de la ora 18:00, Sala Mare a Ateneului Român găzduiește Concertul Extraordinar de Paști, susținut de Corul Național de Cameră Madrigal — Marin Constantin. Dirijat de Anna Ungureanu, evenimentul este una dintre tradițiile prețioase ale Corului, desfășurându-se, fără întrerupere, de mai bine de jumătate de secol.

23
/03
/17

În Gaziantep, legenda spune că în noaptea de 22 martie Sultana Nevruz, transformată în pasăre traversează văzduhul, anunțând sosirea Primăverii. Brățările de la mâini și picoare umplu cerul cu sunete mirifice iar voalurile ei împodobesc pământul în mii de culori. Pe 27 martie (ora 19:00), la Opera Naţională din Bucureşti vor fi prezentate tradiţiile lumii turce, în spectacolul de sunete şi culori susţinut de Orchestra Naţională de Instrumente Folclorice Turksoy.

22
/03
/17

Vineri, 24 martie 2017, de la ora 19.00, dirijorul Cristian Măcelaru, unul dintre cei mai reprezentativi dirijori români pe scenele muzicale din Statele Unite și Europa, revine la Sala Radio, alături de Orchestra Națională Radio, într-un concert care o avea ca protagonistă pe tânăra pianistă Alexandra Dariescu.

19
/03
/17

La Ateneul Român, la Sala Mare, duminică, 19 martie, când se împlinesc 100 de ani de la naşterea pianistului şi compozitorului Dinu Lipatti (1917 - 1950), va avea loc, de la ora 19.00, un concert extraordinar susţinut de Camerata Regală şi dirijat de maestrul Horia Andreescu.

18
/03
/17

În perioada 28 martie - 8 aprilie 2017, Opera Comică pentru Copii organizează cea de-a treia ediție a Festivalului “Hänsel și Gretel”, ce va cuprinde nu mai puțin de 40 de evenimente. În cele 12 zile de festival, copiii se vor putea bucura de o mulțime de spectacole dintr-o diversitate de genuri, de la teatru, balet sau operă, până la musical și concerte lecție. Majoritatea reprezentațiilor programate sunt deja sold out.

17
/03
/17

JAZZ™ 2017 anunță încă o premieră pentru Timișoara: China Moses, artista americană care va umple de energie scena din Parcul Castelului. Reinventează vocal jazz-ul, rupe limitele și contrângerile, iar vocea ei transmite emoție, pasiune și profunzime, odată cu fiecare cuvânt.