Muzeul Art Safari București anunță cum descoperi în siguranță expozițiile ediției din 11-20 septembrie 2020
https://www.ziarulmetropolis.ro/muzeul-art-safari-bucuresti-anunta-cum-descoperi-in-siguranta-expozitiile-editiei-din-11-20-septembrie-2020/

Cea de-a şaptea ediţie a Pavilionului de Artă București — Art Safari va avea loc în perioada 11-20 septembrie 2020, în Bucureşti, în condiţiile de siguranţă cerute prin legea ce reglementează activitatea muzeelor.

Un articol de Petre Ivan|24 iulie 2020

Cel mai amplu eveniment dedicat artei din România, aflat sub patronajul Primăriei Municipiului București și UNESCO și realizat în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, va implementa un acces tip circuit și va permite un flux controlat de vizitatori, alături de alte măsuri de prevenție;  

Printre noutățile anunțate în cadrul ediției din acest an se numără și o expoziție dedicată lui Sabin Bălașa, pictor contemporan celebru în anii 80-90, cea mai mare expoziție din ultimii 50 de ani dedicată maestrului Gheorghe Petrașcu și o expoziție în premieră națională semnată de Guerrilla Girls, grup a cărui artă a făcut înconjurul lumii; 

Art Safari va organiza și o expoziție care va avea în centru lucrări de artă create de copii în perioada în care au stat acasă; 

Începând cu data de 24 iulie, biletele și abonamentele la eveniment vor putea fi achiziționate online cu o reducere de 30%. 

„În ultimele luni, arta a găsit căi neașteptate pentru a ne face viața mai frumoasă și a ne da speranță. Oamenii au putut vizita virtual cele mai frumoase muzee ale lumii și s-au bucurat de piese de teatru și spectacole în fața ecranelor. Iar vestea redeschiderii muzeelor în luna mai a stârnit multă emoție în rândul iubitorilor de frumos. 

Sunt bucuroasă să vă anunț că Art Safari București, cel mai mare muzeu temporar din România, își va deschide porțile pentru iubitorii de artă și anul acesta, oferind o experiență de vizitare în deplină siguranță. Vom purta măști, vom vizita Pavilionul pe un circuit stabilit de dinainte, ne vom proteja unii pe alții și ne vom bucura astfel împreună de expozițiile special create.

O altă noutate pe care o aduce ediția 2020 este expoziția creată exclusiv din lucrările copiilor. Cei mici au desenat în această perioadă speranță, o lume în care primăvara vine mai repede, iar culorile fac totul mai frumos. Suntem curioși să vedem cum au simțit cei mici perioada #stamacasa, așa că le vom răsplăti creativitatea, expunându-le lucrările la Art Safari, eveniment realizat în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, aflat sub patronajul Primăriei Municipiului București, prin Expo Arte, și UNESCO”, spune Ioana Ciocan, Director General Art Safari București.  

Condiții speciale de vizitare a expozițiilor Art Safari București

Accesul fiecărui vizitator în muzeul temporar Art Safari se va face controlat, iar traseul de vizitare va fi unul tip circuit unidirecțional, prin stabilirea unor fluxuri de vizitare, în zone expoziționale diferite. 

Vizitatorilor le va fi verificată temperatura la intrarea în spațiul expozițional, aceasta fiind o condiție obligatorie de acces. De asemenea, accesul publicului va fi permis numai în condițiile purtării corespunzătoare a măștii pe toată durata vizitei. Vizitatorii vor fi rugați să își dezinfecteze mâinile cu dezinfectant pe bază de alcool, care va fi pus la dispoziție la intrarea în Art Safari și în multiple alte puncte, la fiecare nivel expozițional.

Se caută talente! Carantina, văzută prin pensulele copiilor

Art Safari București a adăugat programului expozițional și Pavilionul Copiilor „Art is Your Superpower”, care va cuprinde exclusiv lucrări de artă create de copii în perioada în care au stat acasă. Lista pentru această expoziție este încă deschisă: micii artiști cu vârste între 3 și 12 ani sunt invitați să trimită lucrările de artă până pe 10 august 2020, prin poștă, la adresa ART SAFE, strada Băiculești 29A, București, sector 1. 

Operele de artă trebuie să fie realizate în dimensiunea A3 (sau mai mică), iar numele și vârsta trebuie să fie notate în partea dreaptă jos, cu creionul. Fiecare participant trebuie să trimită o singură lucrare pentru expoziție. Regulamentul este disponibil aici: https://bit.ly/3fO9oSZ

În plus, în cadrul programului educational Art Safari Kids, copiii cu vârste între 3 și 12 ani vor avea șansa să-și dezvolte creativitatea în cadrul a numeroase ateliere de creație (ateliere pentru toată familia, ateliere de pictură dedicate pictorilor români, bandă desenată cu supereroi, ilustrație în acuarelă, modelaj în lut, pictură pe sticlă, colaj, ceramic). Pe lângă ateliere, copiii vor beneficia și de tururi ghidate gratuite pe un traseu redesenat pentru ei. Toate activitățile sunt adaptate în funcție de vârsta copiilor și se vor desfășura cu respectarea măsurilor de siguranță. 

Începând cu data de 24 iulie, biletele și abonamentele cu o reducere de 30% (40 lei pentru un bilet de o zi și 80 lei pentru un abonament) vor fi puse în vânzare pe https://tickets.artsafari.ro

Despre Art Safari București

Pavilionul de Artă București – Art Safari se desfăoară sub patronajul Primăriei Municipiului București și CNR UNESCO, în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, și este un eveniment cultural unic în România ca structură, concept și amploare. Pavilionul Muzeal, cu lucrările de Tezaur ale maeștrilor artei românești, Pavilionul Central, cu lucrări ale mișcării artistice contemporane, Pavilionul Internațional și programul educațional – Art Safari Kids formează conceptul unic al Pavilionului de Artă București. Art Safari a înregistrat 165.000 de vizitatori în primele șase ediții. Mai multe detalii: www.artsafari.ro

31
/10
/18

În perioada 29 octombrie - 13 noiembrie se desfășoară, în București și în alte 5 orașe din țară, proiectul „Mă vezi? 1918 într-o altă lumină”, în cadrul căruia vor fi iluminate arhitectural 10 clădiri a căror istorie este strâns legată de momentul Marii Uniri și de ultimii o sută de ani. Proiectul, cofinanțat de Ministerul Culturii și Integrării, se derulează în Capitală și în Iași, Constanța, Sighet, Arad și Alba Iulia.

31
/10
/18

S-a încheiat unul dintre cele mai importante evenimente de arhitectură din România și din euroregiune: BETA 2018 - bienala timișoreană de arhitectură organizată de către Ordinul Arhitecților din România - Filiala Teritorială Timiș, care a avut loc în perioada 28 septembrie – 28 octombrie.

30
/10
/18

MAD(e) in Romania, unul dintre cele mai importante evenimente de cultură și artă contemporană din Timișoara, continuă cu inaugurarea, săptămâna aceasta, a două noi expoziții de afișe activiste și sociopolitice, dar și cu o serie de discuții ale unor regizori de film cu vizionarea producțiilor lor angajate social și politic, alături de mulți alți invitați.

18
/10
/18

Walk & Shoot a reprezentat în ultimii doi ani o alternativă unică pe piața din București la workshopuri și ateliere de fotografie. Fiind gândit de o echipă cu experiență în organizare de evenimente culturale, dar aflată în afara zonei de fotografie, și în colaborare cu fotografi cunoscuți și respectați la noi, Walk & Shoot reușise să iasă din tiparul „hai să învâțăm despre diafragmă, iso și timp de expunere în timp ce stăm cu toții într-o cameră și ne uităm la un ecran de proiecție”.

12
/10
/18

Timp de o lună, 28 de artiști angajați social și politic, 8 regizori de film, 16 cercetători în arte vizuale și discipline conexe vor participa la proiectul "Mad(e) In Romania", aflat la intersecția dintre artă, politică și dialog. Mihai Șora, Caterina Preda, Ileana Pintilie, Dan Perjovschi, Ion Barbu, Claudiu Cobilanschi, Mircea Toma sunt o parte din cei care vin la Timișoara pentru a spune cum arată arta care ține cetățenii treji și le face vocea auzită. "Mad(e) In Romania" va avea loc în perioada 15 octombrie – 20 noiembrie

08
/10
/18

„Monumente în mișcare – patrimoniu dispărut” 2018, proiect produs de Nasui collection & Gallery și Muzeul Județean de Istorie Brașov, își propune promovarea patrimoniului istoric al Brașovului dispărut, prin producția și plasarea în spațiul public a două sculpturi de mari dimensiuni, contemporane, temporare și neintruzive, prin organizarea de module educaționale pentru tineri și printr-o expoziție documentară outdoor dedicată publicului larg.

06
/10
/18

Au mai rămas două săptămâni până la începutul Festivalului Național de Teatru, ediția a 28-a, care se va desfăşura la Bucureşti, în perioada 19 – 29 octombrie. În an centenar, peste 100 de evenimente sunt propuse publicului în cele 11 zile de Festival.