Muzică, emoție și apropiere, la Serile Eliad
https://www.ziarulmetropolis.ro/muzica-emotie-si-apropiere-la-serile-eliad/

Soprana Daniela Vlădescu a susţinut un recital de colinde la Centrul Cultural Casa Artelor, în cadrul Serilor Eliad, un concept creat de Alice Barb.

Un articol de Judy Florescu|8 decembrie 2014

Duminică, 7 decembrie, la Centrul Cultural Casa Artelor, a avut loc lansarea albumului de colinde „Christmas feeling” al sopranei Daniela Vlădescu, în cadrul Serilor Eliad organizate în Sala Eliad, cel mai elegant spațiu underground din București.

Fără amplificare de sunet, Daniela Vlădescu a învăluit cu vocea sa excepțională camera de jos a Casei Artelor, Sala Eliad,  care devenise neîncăpătoare pentru amatorii de cultură.

Create de Alice Barb, „Serile Eliad” sunt evenimente culturale la care accesul publicului este gratuit în limita locurilor disponibile. În luna noiembrie 2014, Serile Eliad au înseamnat un număr de opt ediții de recitaluri de poezie, jazz și un spectacol de teatru – Suntem ceeea ce iubim, după poezii de Nichita Stănescu.

DSC00547pDespre „Serile Eliad”, Alice Barb, directorul Centrului Cultural Casa Artelor, a declarat: „Dorința noastră este de a vă oferi tot ce e mai frumos pe piața culturală în acest moment, din dragoste și din respect pentru dumneavoastră, pentru artiștii noștri și pentru noi. Aici s-a format o comunitate, suntem ca în familie. Ne aducem aminte că în noiembrie am deschis „Serile Eliad” cu niște mari maeștri ai poeziei și ai jazzului. Am început cu domnul Mircea Albulescu. Am continuat cu Anca Sigartău, cu actori din toate cele trei generații. Am încheiat din nou cu un monstru sacru, cu Dorel Vișan. Am avut alături de ei muzică de jazz în interpretări de excepție, începând cu Adrian Naidin, apoi cu Mike Godoroja & Blue Spirits, Jazzapella și am terminat cu Berti Barbera.”

Din anul 1993, Daniela Vlădescu este soprană a Teatrului Național Ion Dacian. Din repertoriul său de operă amintim: Traviata, Rigoletto, Bal mascat de G.Verd, Flautul fermecat, Regina Nopţii, Nunta lui Figaro,  Răpirea din Serai de W.A.MozartElixirul dragostei; Don de Pasquale G.Donizzetti, Bărbierul din Sevilla de G.Rossini,  Gianni Schicchi; Madama Butterfly de G.Puccini,  Freischutz de K.Weber.

Următorul eveniment cultural – Serile Eliad – se va desfășura  pe 14 decembrie, ora 18:30 – vernisaj de pictură și ora 19:00 – Concert de colinde susținut de copiii din programul educativ Pepiniera de talente.

22
/11
/22

România pe mai multe voci se aude, pe 1 Decembrie 2022, între orele 14.00 și 19.00, la Radio România Cultural. România celor care au ales să plece și a celor care au decis să rămână. România despre care se vorbește puțin. Cea în care unii au reușit în ciuda tuturor piedicilor și cea care a fost rampa de lansare pentru alții, care acum îi fac cinste peste hotare.

21
/11
/22

În perioada 21-27 noiembrie 2022, Ateneul Național din Iași va susține un turneu inedit pe cele mai importante scene de teatru ale Bucureștiului. Maratonul teatral va cuprinde 10 spectacole în 7 zile și va aduce în fața publicului din capitală nume mari ale teatrului românesc: Maia Morgenstern, Gheorghe Visu, Marius Bodochi, Claudiu Bleonț sau Vlad Rădescu, alături de îndrăgiții actori ai Ateneului ieșean.

17
/11
/22

Deschiderea oficială a celei de-a 8-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru Interferențe, organizat de Teatrul Maghiar de Stat Cluj, va avea loc joi, 17 noiembrie, de la ora 18.00, în foaierul de la etaj al Teatrului. Evenimentul va debuta cu vernisajul expoziției Eternal Yorick - Life Book Antal, care prezintă creația scenografului Csaba Antal.

17
/11
/22

Miercuri, 23 noiembrie 2022 (de la 19.00), unul dintre cele mai prestigioase ansambluri muzicale din România, CORUL ACADEMIC RADIO, ce aniversează în acest an 82 de ani de existență, va susține la Sala Radio primul său concert integral din această stagiune. Sub bagheta dirijorului ansamblului – CIPRIAN ȚUȚU – publicul va asculta o partitură rareori interpretată în România: Petite messe solennelle (Mica misă solemnă), semnată de ROSSINI, celebrul compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale ca „Il barbiere di Siviglia” (Bărbierul din Sevilla) și „La Cenerentola” (Cenușăreasa).

17
/11
/22

Cea de-a XVIII-a Conferință a șefilor de stat și de guvern ai țărilor care au în comun limba franceză - Sommet-ul Francofoniei - va fi organizată, anul acesta, în Insula Djerba (Tunisia), în perioada 19 - 20 noiembrie 2022. Cu această ocazie, artista Irina Sârbu și bandul alături de care cântă - format din Puiu Pascu, Ciprian Parghel și Tudor Parghel - vor susține vineri, 18 noiembrie 2022, ora 19.45, un concert în cadrul Satului Francofoniei, cu sprijinul Institutului Cultural Român.

17
/11
/22

Opera Națională București prezintă sâmbătă, 19 noiembrie, ora 18:30, premiera spectacolului de balet „Lacul lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, regia și coregrafia Oleg Danovski, adaptarea și punerea în scenă Oleg Danovski Jr., scenograf costume Viorica Petrovici, scenograf decoruri Adrian Damian. Conducerea muzicală Iurie Florea.

15
/11
/22

Două viori aflate în patrimoniul Muzeului George Enescu, instrumente atinse de magia unuia dintre cei mai însemnaţi interpreți ai secolului XX, compozitorul George Enescu, vor fi văzute și auzite pe 19 noiembrie, la Ateneul Român.