„Muzica la Altitudine”, cu violoncelistul Răzvan Suma şi violonistul Ştefan Horvath
https://www.ziarulmetropolis.ro/muzica-la-altitudine-cu-violoncelistul-razvan-suma-si-violonistul-stefan-horvath/

Aflat la a treia ediţie, master-class-ul cu participare internaţională „Muzica la Altitudine” va avea loc între 18 şi 26 iulie 2015 la Poiana Ștampei, în Bucovina, unde tineri muzicieni vor avea oportunitatea de a studia tehnici de instrument şi interpretare împreună cu doi muzicieni de talie internaţională, violonistul Ştefan Horvath (Elveţia) şi violoncelistul Răzvan Suma (România), solist concertist al Radio România.

Un articol de Liliana Matei|17 iulie 2015

Primele două ediții „Muzica la Altitudine” 2013-2014 s-au bucurat de un real succes, atât la nivel local, cât și naţional, la concertele finale participând sute de spectatori.

Tot în perioada cursurilor “Muzica la Altitudine” sunt programate două recitaluri în cadrul Festivalului de poezie şi muzică de cameră de la Bistriţa, susţinute de violonistul Ştefan Horvath (16 iulie) şi violoncelistul Răzvan Suma (18 iulie). Cursul Muzica la Altitudine din 2015 se va încheia cu două concerte susţinute 25 si 26 iulie la Casa de cultură din Poiana Ştampei și Sinagoga Bistriţa Aceste concerte finale vor avea loc în cadrul festivalului Flori de pe Dorna din Poiana Ștampei şi la Sinagoga Bistriţa în cadrul Festivalului de Poezie şi Muzică de cameră.

Tinerii muzicieni cu vârste cuprinse între 14 și 26 de ani au fost selectați în urma unui apel public în perioada aprilie-iunie 2015. Muzicieni din Elveția, Italia și Ucraina au confirmat participarea la cursurile de măiestrie, a treia ediție continuând deschiderea la nivel internațional începută în 2014. Lucrul în astfel de grupuri internaționale generează un schimb de tradiții culturale, practici de lucru, experiențe personale care contribuie la o bună cunoaștere reciprocă, în dimensiunea interculturală a proiectului.

Zona aleasă pentru desfăşurarea evenimentului oferă cursanţilor o atmosferă potrivită pentru studiu şi relaxare. Muzicienii vor avea ocazia să lucreze alături de doi profesori corepetitori la pian, ceea ce le va oferi ocazia unui studiu complex și continuu. În scopul asigurării unei vizibilități majore la nivel național și a unei durabilități importante, sunt invitați și reprezentanți ai unor organizații culturale și spații muzicale naționale și internaționale.

La finalul acestui program educativ, profesorii vor desemna cel mai bun cursant, acesta având ocazia de a concerta ca solist împreună cu unul dintre profesori pe parcursul anului 2015.

Master-class-ul “Muzica la Altitudine” doreşte să ofere tinerilor muzicieni ocazia întâlnirii cu profesori de exceptie, care să contribuie la dezvoltarea artistică şi personală şi care să creeze oportunităţi profesionale în viitor.

07
/10
/22

Soprana Diana Alexe este un artist cu un foarte frumos și promițător început de carieră. Invitată pentru prima oară în Stagiunea de marți seara, secondată de pianista Raluca Ouatu, artista va evolua pe scena Sălii mici a Ateneului Român, marți, 11 octombrie 2022, la ora 19.00, într-un program de lieduri și arii din operă.

26
/09
/22

A XVII-a ediție a Festivalului Internațional de muzică de cameră SoNoRo, intitulată Orient Express, va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 26 septembrie – 2 octombrie 2022. Festivalul a început în București, în data de 16 septembrie, și va continua în Cluj cu opt concerte inedite.

21
/09
/22

Cel mai renumit festival de jazz din România a ajuns la a 50-a ediție. Sibiu Jazz Festival reprezintă o întâlnire cu istoria, cu capitole scrise pe note înșirate peste jumătate de secol. În perioada 25-30 octombrie (începând de marți până duminică) jazzul va suna în inima Sibiului, în spațiile deja consacrate și cunoscute precum: Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Național ‘Radu Stanca’, Biblioteca Județeană ASTRA, Biserica Evanghelică ‘Sfânta Maria’ și Centrul Istoric (parada de jazz).

20
/09
/22

Yasmin Levy, legenda muzicii iudeo-spaniole, revine în decembrie în România după 10 ani de la primul concert. Prima sa apariție artistică în România a avut loc în 2011 în cadrul Festivalului Internațional George Enescu de la București. Artista din Israel va susține un concert pe 11 decembrie la Sala Palatului din Capitală alături de chitaristul său și Orchestra Metropolitană București formată din peste 80 de artiști, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

20
/09
/22

Dulce Pontes, regina muzicii fado, revine în România într-un spectacol extraordinar pe 10 decembrie la Sala Palatului din București. Celebra cântăreață portugheză a mai încântat și în 2015 spectatorii români, promițând atunci că va reveni.