Muzică şi film, la Anonimul 2014. Programul concertelor
https://www.ziarulmetropolis.ro/muzica-si-film-la-anonimul-2014-programul-concertelor/

În cadrul Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL (12 – 17 august, Bucureşti), vor avea loc concerte care vor preceda proiecţiile de la Verde Stop Arena în fiecare seară, începând cu ora 20.00. Accesul se face zilnic de la ora 17.30, iar intrarea este liberă.

Un articol de Petre Ivan|7 august 2014

Anonimul 2014, programul concertelor:

Miercuri

– Concert Old Stories: Jul Baldovin, Gelu Ionescu & Elena Pavel

Proiectul Old Stories a luat naștere la ediția din 2011 a Festivalului de Film ANONIMUL, și este compus din Jul Baldovin (promotor al genului „fingerstyle”) la chitară acustică și voce,

ANONIMUL 2014Gelu Ionescu (care face parte din trupa Vama) la pian electric și voce, plus Elena Pavel la voce și percuție. Toți trei colaborează cu Mircea Vintilă, în cadrul trupei Brambura.

Joi

– Concert GuerriLIVE Radio Session: Theory of Mind

Trupa Theory of Mind a fost înfiinţată în luna februarie 2013 la Cluj-Napoca şi înseamnă: Vladimir Bosînceanu (voce, chitară, compoziţii), Andrei Bosînceanu (bass), Alex Cos (chitară) şi Tudor Bilt (tobe). Despre ToM, Bogdan Șerban, realizator GuerriLIVE , spune: „Se poate mai hipnotic și mai intens ca Radiohead? Eu zic că se poate, chiar în Romania. Da, chiar la începutul de drum al trupei, Theory of Mind pe numele ei”.

Vineri

– Concert Fine, it’s Pink

Fine it’s Pink și-a început călătoria muzicală la începutul anului 2013, în Iași. Soundul lor îmbină în mod natural genurile indie, post-rock, trip hop, electronic. În ciuda faptului că sunt o trupă nouă, FiP au devenit vizibili într-un timp scurt, remarcându-se la Cozla Music Fest, Street Delivery Iași, Electric Castle, Control Day Out și Anti- Mall.

Sâmbătă

– Concert muzică electronică DJ Gojira

Pe numele său real George Andreescu, Gojira activează încă din 2005 pe scena muzicală electro-techno-pop autohtonă, fiind renumit pentru mixurile sale de bass îmbinate cu ritmuri techno, breakbeat și dubstep. A

URMA

URMA

studiat pianul și a făcut canto la școala de muzică din Slobozia, făcând naveta între acest oraș și Țăndărei – localitatea natală. Predispus către combinații îndrăznețe și nemaipracticate, prestațiile sale oferă ascultătorilor un plus de adrenalină.

Duminică

– Concert URMA

Trupa URMA s-a înfiinţat la Cluj-Napoca în 2003 şi a semnat patru albume, Nomad Rhymes (2004), Anger as a Gift (2005), Trend Off (2007) şi Lost End Found (2013), despre care muzicienii spun că au o poveste comună: „dacă stai la o ceaşcă de cafea şi asculţi albumele vei vedea că se leagă, au punţi şi mesaje valabile pentru mult timp.

Timbrul URMA se recunoaşte din orice melodie”. Prezentă de un deceniu pe piața muzicală, trupa URMA a susținut sute de concerte, atât în țară, cât și dincolo de granițele României, în Ungaria, Germania, Franța, Anglia și Elveția.

Cea de-a XI–a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL, organizată de Fundaţia Anonimul cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Uniunii Cineaştilor din România, Institutului Cultural Român și al Televiziunii Române- coproducător, va avea loc în perioada 12-17 august, în Bucureşti, la Verde Stop şi Cinema Studio.

Foto cuTheory of Mind ,  Anonimul 2014, Programul concertelor – festival-anonimul.ro

22
/11
/22

România pe mai multe voci se aude, pe 1 Decembrie 2022, între orele 14.00 și 19.00, la Radio România Cultural. România celor care au ales să plece și a celor care au decis să rămână. România despre care se vorbește puțin. Cea în care unii au reușit în ciuda tuturor piedicilor și cea care a fost rampa de lansare pentru alții, care acum îi fac cinste peste hotare.

21
/11
/22

În perioada 21-27 noiembrie 2022, Ateneul Național din Iași va susține un turneu inedit pe cele mai importante scene de teatru ale Bucureștiului. Maratonul teatral va cuprinde 10 spectacole în 7 zile și va aduce în fața publicului din capitală nume mari ale teatrului românesc: Maia Morgenstern, Gheorghe Visu, Marius Bodochi, Claudiu Bleonț sau Vlad Rădescu, alături de îndrăgiții actori ai Ateneului ieșean.

17
/11
/22

Deschiderea oficială a celei de-a 8-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru Interferențe, organizat de Teatrul Maghiar de Stat Cluj, va avea loc joi, 17 noiembrie, de la ora 18.00, în foaierul de la etaj al Teatrului. Evenimentul va debuta cu vernisajul expoziției Eternal Yorick - Life Book Antal, care prezintă creația scenografului Csaba Antal.

17
/11
/22

Miercuri, 23 noiembrie 2022 (de la 19.00), unul dintre cele mai prestigioase ansambluri muzicale din România, CORUL ACADEMIC RADIO, ce aniversează în acest an 82 de ani de existență, va susține la Sala Radio primul său concert integral din această stagiune. Sub bagheta dirijorului ansamblului – CIPRIAN ȚUȚU – publicul va asculta o partitură rareori interpretată în România: Petite messe solennelle (Mica misă solemnă), semnată de ROSSINI, celebrul compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale ca „Il barbiere di Siviglia” (Bărbierul din Sevilla) și „La Cenerentola” (Cenușăreasa).

17
/11
/22

Cea de-a XVIII-a Conferință a șefilor de stat și de guvern ai țărilor care au în comun limba franceză - Sommet-ul Francofoniei - va fi organizată, anul acesta, în Insula Djerba (Tunisia), în perioada 19 - 20 noiembrie 2022. Cu această ocazie, artista Irina Sârbu și bandul alături de care cântă - format din Puiu Pascu, Ciprian Parghel și Tudor Parghel - vor susține vineri, 18 noiembrie 2022, ora 19.45, un concert în cadrul Satului Francofoniei, cu sprijinul Institutului Cultural Român.

17
/11
/22

Opera Națională București prezintă sâmbătă, 19 noiembrie, ora 18:30, premiera spectacolului de balet „Lacul lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, regia și coregrafia Oleg Danovski, adaptarea și punerea în scenă Oleg Danovski Jr., scenograf costume Viorica Petrovici, scenograf decoruri Adrian Damian. Conducerea muzicală Iurie Florea.

15
/11
/22

Două viori aflate în patrimoniul Muzeului George Enescu, instrumente atinse de magia unuia dintre cei mai însemnaţi interpreți ai secolului XX, compozitorul George Enescu, vor fi văzute și auzite pe 19 noiembrie, la Ateneul Român.

11
/11
/22

A fost numit „cel mai cunoscut bluesman român” și „gringo de România”, însă de fapt eludează multe categorisiri. Un artist self-made, care s-a reinventat de mai multe ori – și pare să nu se oprească încă.