Muzicianul Bill Drummond (The KLF), invitat special al festivalului DokStation
https://www.ziarulmetropolis.ro/muzicianul-bill-drummond-the-klf-invitat-special-al-festivalului-dokstation/

Vineri, 23 septembrie, începe prima ediţie DokStation Music Documentary Film Festival şi se va desfăşura timp de trei zile (23-25 septembrie), în câteva cartiere din Bucureşti. Festivalul va fi deschis de filmul Nick Cave &The Bad Seeds: One More Time With Feeling (2016), regizat de Andrew Dominik, prezentat în premieră în România.

Un articol de Petre Ivan|14 septembrie 2016

DokStation Music Documentary Film Festival, singurul festival de filme documentare muzicale din București, are un program de documentare recente, în premieră în România, filme ce descoperă povești despre muzică, povești din studio, de pe scenă și din culise, povești despre muzici, vorbe și viziuni, povești ale unor muzicieni cu eșecurile și succesele lor.

În deschiderea Dokstation, vineri, 23 septembrie, de la ora 20.30, la Centrul Cultural “Mihai Eminescu” – Parcul Național, va fi proiectat, în premieră în România, filmul Nick Cave &The Bad Seeds: One More Time With Feeling (2016), regizat de Andrew Dominik. Documentarul este deopotrivă un document al înregistrării celui de-al 16-lea album (acoperă toate cele 8 piese) semnat Nick Cave &The Bad Seeds, Skeleton Tree, și un recviem pentru Arthur, fiul lui Nick Cave, decedat la vârsta de 15 ani, în vara anului 2015.

Proiecția filmului în varianta 2D va fi precedată, începând cu ora 19.00, de un concert susținut de trupa The Mono Jacks, una dintre cele mai apreciate trupe de rock alternativ din peisajul muzical autohton și de câteva extrase din noul documentar (work in progress), The Mono Jacks. Vara aceasta trupa a lansat un nou single, Drumul.

Program Dokstation

Program Dokstation

Accesul în Amfiteatrul “Mihai Eminescu” se face începând cu ora 18.30.

Invitații speciali al primei ediții DokStation sunt muzicianul și artistul scoțian Bill Drummond, cofondator al trupei de avangardă pop The KLF, și Stefan Schwietert, regizorul documentarului Imagine Waking Up Tomorrow and All Music Has Disappeared (2015).

După vizionarea filmului, Bill Drummond și Stefan Schwietert vor fi prezenți pentru o conversație cu spectatorii.

Drummond este omul cu care cândva The KLF cucerea lumea pop-ului. Un spirit anarhist, un etern golan care acum dirijează cel mai mare cor al lumii – The17, un ansamblu de amatori fără partituri și fără repetiții. Stefan Schwietert (Echoes of Home) îl însoțește pe Drummond în căutarea acestuia de noi voci: în aer liber sau într-o fabrică, într-o sală de clasă sau într-un pub. Fostul solist al formatiei The KLF realizează un experiment muzical, încercând să-și imagineze cum ar fi o lume în care muzica dispare. Este o călătorie către punctul zero al muzicii.

Tot în a doua zi de festival, sâmbătă, 24 septembrie, va fi proiectat în Parcul Drumul Taberei, documentarul Pulp: A Film About Life, Death and Supermarkets (2014), regia Florian Habicht. Cunoscută și apreciată pentru piese precum “Common People” și “Disco 2000”, trupa se întoarce după 25 de ani în Sheffield, pentru ultimul concert din Marea Britanie.

Documentarul va fi precedat de un concert susținut de muzicianul Mihail. Single-ul de debut “Dans nocturn” amintește de câțiva dintre artiștii preferați ai lui Mihail: John Mayer, Junip, Glen Hansard, Jack Johnson, Jose Gonzalez sau Aloe Blacc. Hitul “Mă ucide ea” a înregistrat un succes incredibil, ocupând primele poziții în top-urile muzicale din România.

Programul de concerte este completat de trupele The Nuggers și ORKID și DJ set cu A. Rusu și Rock DJ.

Programul complet poate fi consultat aici.

dokstation

Accesul este liber pe bază de rezervare pe eventbook.ro, pentru proiecțiile și concertele de la Centrul Cultural “Mihai Eminescu” – Parcul Național (http://po.st/DokStationNickCave) și de la Club Control, iar pentru cele de la Grădina cu filme și Teatrelli, pe bază de rezervare pe eventim.ro.

Foto: DokStation – www.facebook.com/Dokstation.ro/?fref=ts

16
/05
/23

Sunt ultimele zile în care te mai poți înscrie la rezidența online New Draft, deschisă tuturor absolvenților facultăților de profil, scenariștilor sau autorilor cu un scenariu de film în faza incipientă. Nu rata șansa de a face parte dintr-un program 100% online, gratuit, și de a avea întâlniri de lucru cu producătorii Ada Solomon, Tudor Giurgiu și Bianca Oana. Termenul limită de înscriere este 20 mai 2023.

15
/05
/23

F-SIDES Cineclub, sezonul 4, ajunge în luna mai la Timișoara! Alături de alte trei programe pregătite pentru 2023 de organizatoarele proiectului F-SIDES în această ediție, lansată în aprilie la București, cineclubul și-a propus să-i ofere publicului proiecții de film axate pe creațiile a opt regizoare, în tandem cu materiale literare produse de opt scriitoare contemporane din România.

12
/05
/23

”Jeanne du Barry”, filmul regizat de Maïwenn, care joacă alături de Johnny Depp, deschide cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes (16-27 mai) și ajunge în această toamnă în cinematografele din România, distribuit de Independența Film.

11
/05
/23

9 lungmetraje și 16 scurtmetraje intră în competiția Zilelor Filmului Românesc la TIFF.22. Selecția include câteva dintre cele mai bune filme românești ale anului trecut, dar și producții care vor avea premiera mondială în iunie, la Cluj-Napoca. În cadrul Zilelor Filmului Românesc sunt acordate trei premii: pentru cel mai bun lungmetraj, pentru cel mai bun debut, dar și pentru cel mai bun scurtmetraj.

08
/05
/23

ICR dă startul celei de-a 27-a ediții FFE chiar de Ziua Europei, 9 mai, la Timișoara, Capitala europeană a culturii în 2023. Festivalul va continua în țară la Oravița (Casa de Cultură "George Motoia Craiu"), între 12-14 mai, la Curtea de Argeș (Centrul de Cultură și Arte "George Topîrceanu"), între 18-20 mai, la Botoșani (Cinema Unirea), între 18-21 mai și la Gura Humorului (Casa de Cultură), între 19-21 mai.

28
/04
/23

La invitaţia Cinematecii din Oslo, care va găzdui în perioada 5-14 mai un festival al filmului românesc, ce include şi o retrospectivă dedicată regizorului Cristian Mungiu, am scris un scurt text despre cum arată cinematografia română în prezent.