Noaptea Albă a Filmului Românesc aduce cineaștii în fața spectatorilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/noaptea-alba-a-filmului-romanesc-aduce-cineastii-in-fata-spectatorilor/

Noaptea Albă a Filmului Românesc va avea loc pe 20 septembrie la Cinema Studio, CinemaPRO, Cinema Elvira Popescu, Muzeul Naţional al Tăranului Român, Parcul Herăstrău, Club Control, Dianei 4, Biblioteca Centrală Universitară ,,Carol I” şi J’ai Bistro din Bucureşti.

Un articol de Andrada Văsii|18 septembrie 2013

Noaptea Albă a Filmului Românesc va avea loc pe 20 septembrie la Cinema Studio, CinemaPRO, Cinema Elvira Popescu, Muzeul Naţional al Tăranului Român, Parcul Herăstrău, Club Control, Dianei 4,  Biblioteca Centrală Universitară ,,Carol I” și J’ai Bistro din București.

,,Lupu”, debutul în lungmetraj al regizorului Bogdan Mustață, cunoscut publicului pentru scurtmetrajul ,,O zi bună de plajă” – câştigător al Ursului de Aur (pentru scurtmetraj) la Festivalul de Film de la Berlin 2008, va fi proiectat în avanpremieră pe 20 septembrie, la Noaptea Albă a Filmului Românesc, la Cinema Studio, de la ora 22:15.

Regizorul filmului și actorii Mihai Vasilescu și Ada Condeescu vor fi prezenți la proiecție și vor răspunde întrebărilor publicului.

Un alt debut regizoral inclus în programul Nopții Albe este și cel al Iuliei Rugină, ,,Love Building”. Filmul va rula la CinemaPRO începând cu ora 22:00, în prezența echipei: regizoarea, scenaristele Ana Agopian și Oana Răsuceanu și actorii Alexandru Papadopol și Dorian Boguță.

Noaptea Albă a Filmului Românesc

Legenda vie a muzicii ușoare românești, Margareta Pâslaru, vine la Noaptea Albă a Filmului Românesc. Artista va fi prezentă la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, la proiecția filmului ,,Un film cu o fată fermecătoare”  (ora 21:00) și va discuta cu spectatorii despre unul dintre cele mai importante roluri din cariera sa.

Bucureștenii sunt așteptați şi la Cinema Elvira Popescu de la ora 23:30, la ,,O lună în Thailanda”, în prezența regizorului Paul Negoescu.

Noaptea Alba a Filmului Romanesc

Noaptea Albă a Filmului Românesc va avea loc pe 20 septembrie.

Dianei 4 invită cinefilii de la Noaptea Albă a Filmului Românesc la o serie de documentare interesante, printre care și cel al Laurei Căpățână Juller: ,,Aici…adică acolo”. Regizoarea va oferi celor prezenți mai multe detalii despre primul său lung-metraj documentar.

NOAPTEA ALBĂ A FILMULUI ROMÂNESC – PROGRAM BUCUREŞTI

MUZEUL NAŢIONAL AL ŢĂRANULUI ROMÂN
18:00 Moromeţii (1988, r. Stere Gulea)
21:00 Un film cu o fată fermecătoare (1966, r. Lucian Bratu)
23:00 E pericoloso sporgersi (1993, r. Nae Caranfil)

BIBLIOTECA CENTRALĂ UNIVERSITARĂ
19:00 Tatăl Fantomă (2012, r. Lucian Georgescu)
21:00 Undeva la Palilula (2012, r. Silviu Purcărete)

PARC HERĂSTRĂU
20:00 Buletin de Bucureşti (1982, r. Virgil Calotescu)

DIANEI 4
20:00 Aici…adică acolo (2012, r. Laura Căpăţână Juller)
21:30 Turn Off the Lights (2012, r. Ivana Mladenovic)
23:00 8 martie (2012, r. Alexandru Belc)

J’AI BISTROT

20:00 Restul e tăcere (2008, r. Nae Caranfil)
CLUB CONTROL
21:00 Şi caii sunt verzi pe pereţi (2012, r. Dan Chişu)
23:00 Scurtmetraje din selecţia Festivalului Internaţional de Film Transilvania (2013)

12 minute (r. Nicolae Constantin Tănase)
Claudiu şi crapii (r. Andrei Tănase)
În acvariu (r. Tudor Cristian Jurgiu)
Bad Penny (r. Andrei Creţulescu)
O umbră de nor (r. Radu Jude)
My Baby (r. Luiza Pârvu)
Şanţul (r. Adrian Silişteanu)
Pastila fericirii (r. Cecilia Felmeri)

CINEMAPRO

* Preţ bilet 9 lei
22:00 Love Building (2013, r. Iulia Rugină)
24:00 Sunt o babă comunistă (2013, r. Stere Gulea)

CINEMA STUDIO
22:15 Lupu (2013, r. Bogdan Mustaţă)
24:00 Poziţia copilului (2013. r. Călin Peter Netzer)

CINEMA ELVIRA POPESCU
23:30 O lună în Thailanda (2012, r. Paul Negoescu)
01:15 Domestic (2013, r. Adrian Sitaru)

Info:

Intrarea la proiecţii va fi liberă, în limita locurilor disponibile, cu excepția filmelor ,,Love Building” şi ,,Sunt o babă comunistă” de la CinemaPRO, unde accesul se va face pe baza unui bilet redus (9 lei).

Foto credit: Cinemagia, Noaptea Albă a Filmului Românesc

31
/10
/14

Puține filme ar fi fost mai potrivite pentru a deschide noua ediție Anim’est Chișinău decât simpaticul „Minuscule - La Vallée des fourmis perdues” („Minuscule: Valea furnicilor pierdute”), o producție franceză din 2013 realizată de Thomas Szabo și Hélène Giraud.

30
/10
/14

Invitatul emisiunii Nocturne de vineri, 31 octombrie, este regizorul de film şi scenaristul Radu Mihăileanu. Discuţia dintre Marina Constantinescu şi Radu Mihăileanu este un regal de spiritualitate, filosofie şi umanitate, chiar la ore târzii, emisiunea fiind programată la TVR 1, TVR HD şi TVR+, de la ora 24.00.

30
/10
/14

Câteva din cele mai apreciate lungmetraje de animație recente, o retrospectivă a unui animator celebru, scurtmetraje și o conferință despre animație și propagandă sunt câteva din atracțiile celei de-a patra ediții a Festivalului Anim’est Chișinău, care are loc de joi până duminică la Cinema Odeon și Re:Animation Hub – Tipografia 5.

29
/10
/14

După ce a debutat ca lider în box office-ul american, Furia: Eroi anonimi conduce detaşat şi clasamentul încasărilor din România, unde a generat venituri de 557.000 RON, fiind vizionat în weekendul de lansare de aproximativ 30.000 de spectatori.

29
/10
/14

CRONICĂ DE FILM. „Maidan”, cel mai nou film de non-ficțiune al regizorului ucrainean Serghei Loznița, despre recentele revolte istorice de la Kiev, este o operă puternică, solicitantă, extrem de fin lucrată la nivelul imaginii și, mai ales, al sunetului.

27
/10
/14

Săli arhipline, întâlniri cu nume mari din lumea filmului și peste 8000 de bilete vândute deja la proiecțiile din festival – acesta este bilanțul primelor zile la Les Films de Cannes à Bucarest. Datorită cererii mari de bilete, au fost programate două proiecții suplimentare pentru filmele Leviathan și The Tribe

27
/10
/14

Câștigătorul Ursului de Argint pentru cel mai bun scenariu și al Premiului Juriului Ecumenic din cadrul Festivalului Internațional de la Berlin 2014, “Patimile Mariei / Stations of the Cross / Kreuzweg” în regia lui Dietrich Brüggemann are avanpremiera în cadrul Zilelor Filmului German, organizate de Goethe-Institut la București.

27
/10
/14

CRONICĂ DE FILM Inspirat de povestiri ale lui Cehov, „Winter Sleep” (Palme d`Or la Cannes) este, probabil, filmul lui Nuri Bilge Ceylan în care se vorbeşte cel mai mult. Este o uşoară schimbare de accent, pentru că precedentele sale şase opere privilegiau tăcerile, cadrele lungi şi contemplative, imaginile poetice, natura.

27
/10
/14

"Kowalski", de Andrei Creţulescu, a primit premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la ediţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Zagreb, care a avut loc în perioada 19 - 26 octombrie. Potrivit juriului regizorul român a câştigat premiul Căruciorul de Aur pentru "15 minute de plăcere pură a unui superb dialog, a unei interpretări şi regii mari. Şi pentru demonstrarea faptului că cinema-ul românesc este încă viu şi la înălţime".

24
/10
/14

CRONICĂ DE FILM Pentru un film care se vrea o comedie de succes, „Cuscrii”, de Radu Potcoavă, mizează prea puţin pe regie şi prea mult pe reflexele actorilor. Însă nici potenţialul comic al interpreţilor nu este fructificat la un nivel satisfăcător, din cauza scenariului rudimentar și a execuției lipsite de creativitate.

24
/10
/14

Actrița Jacqueline Bisset, care joacă rolul soției fostului șef al FMI Dominique Strauss-Kahn, în controversatul Welcome to New York, al lui Abel Ferrara, se va întâlni cu spectatorii din București după proiecția specială a filmului din această seară, de la ora 22.00, la Cinema Elvira Popescu.