Noaptea Albă a Filmului Românesc aduce cineaștii în fața spectatorilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/noaptea-alba-a-filmului-romanesc-aduce-cineastii-in-fata-spectatorilor/

Noaptea Albă a Filmului Românesc va avea loc pe 20 septembrie la Cinema Studio, CinemaPRO, Cinema Elvira Popescu, Muzeul Naţional al Tăranului Român, Parcul Herăstrău, Club Control, Dianei 4, Biblioteca Centrală Universitară ,,Carol I” şi J’ai Bistro din Bucureşti.

Un articol de Andrada Văsii|18 septembrie 2013

Noaptea Albă a Filmului Românesc va avea loc pe 20 septembrie la Cinema Studio, CinemaPRO, Cinema Elvira Popescu, Muzeul Naţional al Tăranului Român, Parcul Herăstrău, Club Control, Dianei 4,  Biblioteca Centrală Universitară ,,Carol I” și J’ai Bistro din București.

,,Lupu”, debutul în lungmetraj al regizorului Bogdan Mustață, cunoscut publicului pentru scurtmetrajul ,,O zi bună de plajă” – câştigător al Ursului de Aur (pentru scurtmetraj) la Festivalul de Film de la Berlin 2008, va fi proiectat în avanpremieră pe 20 septembrie, la Noaptea Albă a Filmului Românesc, la Cinema Studio, de la ora 22:15.

Regizorul filmului și actorii Mihai Vasilescu și Ada Condeescu vor fi prezenți la proiecție și vor răspunde întrebărilor publicului.

Un alt debut regizoral inclus în programul Nopții Albe este și cel al Iuliei Rugină, ,,Love Building”. Filmul va rula la CinemaPRO începând cu ora 22:00, în prezența echipei: regizoarea, scenaristele Ana Agopian și Oana Răsuceanu și actorii Alexandru Papadopol și Dorian Boguță.

Noaptea Albă a Filmului Românesc

Legenda vie a muzicii ușoare românești, Margareta Pâslaru, vine la Noaptea Albă a Filmului Românesc. Artista va fi prezentă la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, la proiecția filmului ,,Un film cu o fată fermecătoare”  (ora 21:00) și va discuta cu spectatorii despre unul dintre cele mai importante roluri din cariera sa.

Bucureștenii sunt așteptați şi la Cinema Elvira Popescu de la ora 23:30, la ,,O lună în Thailanda”, în prezența regizorului Paul Negoescu.

Noaptea Alba a Filmului Romanesc

Noaptea Albă a Filmului Românesc va avea loc pe 20 septembrie.

Dianei 4 invită cinefilii de la Noaptea Albă a Filmului Românesc la o serie de documentare interesante, printre care și cel al Laurei Căpățână Juller: ,,Aici…adică acolo”. Regizoarea va oferi celor prezenți mai multe detalii despre primul său lung-metraj documentar.

NOAPTEA ALBĂ A FILMULUI ROMÂNESC – PROGRAM BUCUREŞTI

MUZEUL NAŢIONAL AL ŢĂRANULUI ROMÂN
18:00 Moromeţii (1988, r. Stere Gulea)
21:00 Un film cu o fată fermecătoare (1966, r. Lucian Bratu)
23:00 E pericoloso sporgersi (1993, r. Nae Caranfil)

BIBLIOTECA CENTRALĂ UNIVERSITARĂ
19:00 Tatăl Fantomă (2012, r. Lucian Georgescu)
21:00 Undeva la Palilula (2012, r. Silviu Purcărete)

PARC HERĂSTRĂU
20:00 Buletin de Bucureşti (1982, r. Virgil Calotescu)

DIANEI 4
20:00 Aici…adică acolo (2012, r. Laura Căpăţână Juller)
21:30 Turn Off the Lights (2012, r. Ivana Mladenovic)
23:00 8 martie (2012, r. Alexandru Belc)

J’AI BISTROT

20:00 Restul e tăcere (2008, r. Nae Caranfil)
CLUB CONTROL
21:00 Şi caii sunt verzi pe pereţi (2012, r. Dan Chişu)
23:00 Scurtmetraje din selecţia Festivalului Internaţional de Film Transilvania (2013)

12 minute (r. Nicolae Constantin Tănase)
Claudiu şi crapii (r. Andrei Tănase)
În acvariu (r. Tudor Cristian Jurgiu)
Bad Penny (r. Andrei Creţulescu)
O umbră de nor (r. Radu Jude)
My Baby (r. Luiza Pârvu)
Şanţul (r. Adrian Silişteanu)
Pastila fericirii (r. Cecilia Felmeri)

CINEMAPRO

* Preţ bilet 9 lei
22:00 Love Building (2013, r. Iulia Rugină)
24:00 Sunt o babă comunistă (2013, r. Stere Gulea)

CINEMA STUDIO
22:15 Lupu (2013, r. Bogdan Mustaţă)
24:00 Poziţia copilului (2013. r. Călin Peter Netzer)

CINEMA ELVIRA POPESCU
23:30 O lună în Thailanda (2012, r. Paul Negoescu)
01:15 Domestic (2013, r. Adrian Sitaru)

Info:

Intrarea la proiecţii va fi liberă, în limita locurilor disponibile, cu excepția filmelor ,,Love Building” şi ,,Sunt o babă comunistă” de la CinemaPRO, unde accesul se va face pe baza unui bilet redus (9 lei).

Foto credit: Cinemagia, Noaptea Albă a Filmului Românesc

22
/10
/14

Nu-i înțeleg pe cei care nu-l simpatizează pe Woody Allen. Pe cei cărora le este indiferent. Nu trebuie să-l iubești. Însă este unul din marile mistere ale lumii inaderența unora la umorul său. La personajul său, aproape dispărut din filmele, nesfârșite, ale ultimilor ani, dar intrat în panoplia comicilor indispensabili ai cinematografiei.

22
/10
/14

Desenator, gagman, muzician, regizor, scenograf, mim, cineast, om de televiziune, poet, Pierre Étaix debutează pe scenă, pe care nu o va părăsi niciodată. Fascinat însă de marele ecran, la începutul anilor 1960, va începe să regizeze filme, alături de prietenul său Jean-Claude Carriere.

22
/10
/14

De la producătorii comediei de succes ,,Love Building”, vine din 26 decembrie pe marile ecrane Alt Love Building, un film cu Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol şi Dorian Boguţă în rolurile principale, distribuit în cinematografe de Freeman Entertainment.

22
/10
/14

Anamaria Marinca, cea care interpretează rolul Irmei în drama de război "Furia: Eroi anonimi/ Fury", a declarat, la premiera lungmetrajului de la Festivalul de Film de la Londra, că Brad Pitt, alături de care joacă în această peliculă, şi regizorul David Ayer au fost "sprijinul" său.

22
/10
/14

Les Films de Cannes à Bucarest se deschide vineri, 24 octombrie, de la ora 17.30, la Cinema Studio cu Trece şi prin perete, în regia lui Radu Jude, singurul film selecţionat – şi premiat – anul acesta la Cannes. În închuiderea festivalului, pe 30 octombrie, de la ora 20.00, va rula White God/ Oraşul câinilor, câştigătorul secţiunii Un certain Regard la Festivalul de la Cannes şi candidatul Ungariei la Oscar.

21
/10
/14

MARI FILME ROMÂNEŞTI UITATE „La capătul liniei”, poate cel mai important lungmetraj al lui Dinu Tănase, director de imagine devenit regizor, este o mostră de cine-verite întârziat, însă alb-negrul imaginii, surprinderea unei realităţi necosmetizate şi jocul credibil al actorilor îl fac unul din cele mai bune filme româneşti ale anilor `80.

21
/10
/14

BIEFF continuă programul de succes prezentat în colaborare cu una dintre cele mai importante manifestări culturale axate pe experimentul cinematografic: Programul Special Oberhausen, dedicat în acest an femeilor regizor, cărora le-au revenit majoritatea premiilor la Oberhausen 2014.

21
/10
/14

Anul acesta Rusia va fi invitat de onoare al Târgului Internațional de Carte „GAUDEAMUS” organizat de Radio România. În premieră absolută, românii vor avea parte de o săptămână a mâncărurilor tradiţionale din Rusia (la unul dintre restaurantele din Centrul Vechi al Bucureştiului) și se vor bucura de colecția de aur MOSFILM pe DVD, pentru că Zilele Filmului Rus, deja tradiționale, vor fi dedicate celor 90 de ani de la înființarea concernului cinematografic Mosfilm.

19
/10
/14

După un program intensiv de filme cu un palmares internațional impresionant și o serie de evenimente speciale inedite, „Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj” și-a desemnat câștigătorii sâmbătă seară. Pelicula „Jacky în regatul femeilor”, de Riad Sattouf, a fost dublu premiată: Cel Mai Bun Film și Cel Mai Bun Scenariu.

19
/10
/14

Filmele câștigătoare ale celor mai importante premii pe Croazetă în acest an, retrospective, invitați celebri și discuții despre cinema pot fi găsite în programul celei de-a 5-a ediții a festivalului „Les Films de Cannes a Bucarest“ (24-30 octombrie), inițiat și patronat de Cristian Mungiu.

18
/10
/14

Cineastul spaniol Pedro Almodovar a fost recompensat vineri seară, la Lyon, cu premiul Lumière, o distincţie care recompensează un cineast cu o contribuţie remarcabilă în lumea filmului.

18
/10
/14

Welcome to New York, controversatul film al lui Abel Ferrara despre fostul șef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, arestat pe aeroportul din metropola americană, în 2011, după ce o cameristă îl acuzase de abuz sexual, va avea parte de proiecții exclusive în cinema, în România, la Les Films de Cannes à Bucarest (24 – 30 octombrie).

17
/10
/14

Săptămâna aceasta au început filmările pentru COMOARA/THE TREASURE , un nou film în regia lui Corneliu Porumboiu. Acțiunea este centrată pe doi bărbați care trec printr-o mulțime de întâmplări surprinzătoare în încercarea lor de a descoperi o comoară. Scenariul îi aparține lui Corneliu Porumboiu.