Noaptea Albă a Teatrului Studenţesc – 500 de tineri şi şapte ore de spectacole
https://www.ziarulmetropolis.ro/noaptea-alba-a-teatrului-studentesc-500-de-tineri-si-sapte-ore-de-spectacole/

A doua ediţie a evenimentului Noaptea Albă a Teatrului Studenţesc se va desfăşura astăzi, în intervalul orar 22.00 – 05.00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti, unde sunt aşteptaţi să participe aproximativ 500 de tineri.

Un articol de Petre Ivan|27 martie 2015

Noaptea Albă a Teatrului Studenţesc / Timp de şapte ore, iubitorii de teatru sunt invitaţi să urmărească spectacole precum „Cine sapă groapa?”, din cadrul proiectului „300 de zile de teatru”, „Sylvia”, „Jucătorii de cărţi” şi multe altele.

Participanţii vor putea asista şi la lansarea cărţii „Piaţa teatrului”, de Ana-Maria Nistor.

Conceptul de Noapte Albă a Teatrului Studenţesc îi aparţine lui Victor Ţăpeanu, student la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti (UNATC), iniţiatorul proiectului „300 de zile de teatru”, care a pus în practică această idee iniţial la festivalul de cultură UniFEST.

Accesul la Noaptea Albă a Teatrului Studenţesc se face gratuit, dar pe bază de rezervare, prin mesaj privat pe pagina de Facebook Cuibul Artiştilor.

Cuibul Artiştilor a luat naştere în acelaşi timp cu proiectul care are ca motto „Închide televizorul şi hai la teatru”, fiind un laborator care dezvoltă concepte de teatru cât mai accesibile tinerilor.

Foto: Noaptea Albă a Teatrului Studenţesc – facebook

01
/09
/23

Creativitatea dobândește o nouă definiție la cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest. Între 6 și 15 octombrie, singurul eveniment cinematografic din România care califică filme pe lista candidaților eligibili la Oscaruri aduce pe marile ecrane din capitală cea mai bogată și mai diversă selecție de filme de până acum.

01
/09
/23

Începutul anului 2024 va aduce pe marile ecrane cel mai de anvergură documentar realizat în România despre Generația de Aur a fotbalului românesc. Și despre performanțele sale uluitoare, care au pus România pe harta lumii și au oferit unei țări întregi cele mai frumoase cadouri: identitate, într-o epocă a uniformizării, și multă speranță, într-una a tranziției.

01
/09
/23

Dincolo de a fi o celebrare a mișcării sistemului nostru solar în jurul centrului Căii Lactee, Galactic Tick Festival este un eveniment cultural și educativ dedicat copiilor și tinerilor. O sărbătoare a bucuriei transpusă în activități ce implică, printre altele, dans galatic și ateliere creative menite să facă din această călătorie o poveste de neuitat, asemeni celor pe care bunicii noștri ni le împărtășeau la gura sobei.

01
/09
/23

Ultima săptămână de Cinema în aer liber, care se desfășoară pe Insula Artelor din Parcul Titan, încheie sezonul de anul acesta și aduce pe marele ecran filme de luni până duminică, de la ora 20:00: un documentar, trei filme românești, trei thrillere și o comedie savuroasă.