Noaptea Albă a Bucureștiului + SOUND & VISION
https://www.ziarulmetropolis.ro/noaptea-alba-a-bucurestiului-sound-vision/

Zilele Bucureştiului fac oraşul să pulseze. Între 18-20 septembrie, te invităm să descoperi şi să te bucuri de un Bucureşti plin de viaţă, unde iubitorii de cultură urbană se vor delecta cu primul festival de muzică alternativă din oraş – SOUND & VISION, iar noaptea de 19 spre 20 septembrie va radia de energie datorită unui eveniment unic în care arta şi tehnologia se unesc spre delectarea publicului – Noaptea Albă a Bucureştiului.

Un articol de Petre Ivan|14 Septembrie 2015

Cele două evenimente sunt organizate de Primăria Municipiului București prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.

SOUND & VISION – Festival de muzică alternativă

Aflat la prima ediție, SOUND & VISION este primul festival de muzică alternativă 100% românească și se va desfășura între 18-20 septembrie la Gara Regală Băneasa. Reunite sub semnul pasiunii pentru viața urbană și beat-urile indie rock, synth-urile electro sau freestyle rap combinate cu ultimele trenduri în artă vizuală, 15 trupe din scena underground românească vor face scena din Băneasa să vibreze. Fiecare zi de festival va fi dedicată unui curent muzical.

 • Vineri 18 septembrie – Hip Hop Alternativ și Urban Grooves alături de Kaya Foundation feat. El Negro on Kogaion Sound System, Jurjak, Frații Grime, Cred că sunt extraterestru, Silent Strike și ROA.
 • Sâmbătă 19 septembrie – Rock alternativ cu Dj Leo, The Noise, We Singing Colors, Sophisticated Lemos, Toulouse Lautrec și The Mono Jacks.
 • Duminică 20 septembrie – Electro-pop Alternativ alături de Călin, Hot Casandra, Temple Invisible, Lucia, Golan și Moonlight Breakfast.

Trei zile de festival, două scene pentru concerte live şi DJ seturi, ultimele trenduri în arta vizuală urbană, 15 trupe alternative, artişti cu pedigree sau newcomers, aşa arată SOUND & VISION, cel mai nou festival muzical din Bucureşti!

NOAPTEA ALBĂ A BUCUREȘTIULUI

Cea de-a cincea ediție Noaptea Albă a Bucureştiului va însufleți străzile Centrului Vechi în noaptea de 19 spre 20 septembrie, Bucureștiul devenind o rețea de instalații interactive și instrumente audio vizuale ale unor artiști internaționali și români. Este Noapteanoaptea în care inima orașului se activează la o simplă atingere sau mișcare și te prinde într-o lume virtuală în care trecătorii devin participanți.

Cele 15 instalații care vor împânzi Centrul Vechi sunt:

 • Hartă Interactivă (România, Intouch Media)

În fața Hanului Gabroveni, Strada Lipscani 84-90

Descoperă principalele atracții ale Nopții Albe într-un mod distractiv!

 • Urban Lights Contacts (Franța, Scenocosme)

Pe Strada Stavropoleus

Atingi și dezlănțui sunete și lumini tehnicolore.

 • Lumineolele (Franța, Porte par el vent)

În Piața Sf. Anton

Cerul orașului animat de meduze colorate.

 • Tonomatul de poezie (România, Mitoș Micleușanu)

Pe Strada Covaci

Sound&Vision-festival de muzica alternativaPoezii recitate direct din tonomat.

 • Simona Strungaru Symphonics meets Pisica Pătrată (România, Simona Strungaru)

Intersecția Străzii Carada cu Strada Lipscani

Pentru ochi și urechi: muzică și grafică live.

 • Kaleidopolis (România, Aural Eye)

Intersecție Strada Gabroveni cu Strada Șepcari

Privește orașul prin ochii unui caleidoscop gigantic.

 • Șezatoare cu cântec (România, Mindscape Studio și ELEVATOR Art Group)

Pe Strada Franceză, lângă Muzeul Curtea Veche

Așază-te și creează cântec și culoare.

 • București. Strat cu strat (România, Mindscape Studio)

Strada Franceză, Hanul lui Manuc

Vopsește virtual pereții cu un trafalet tehnologic.

 • Cosmic Rain (România, Mindscape Studio)

Pe Strada Lipscani, la Hanul Gabroveni

O ploaie de stele chiar pe ferestrele Hanului Gabroveni.Noaptea

 • Street Sound (România, Modulab)

Pe Strada Covaci

Soundtrack-ul vieții tale creat live prin mișcările trupului.

 • Pixelart (România, Modulab)

Intersecția Străzii Carada cu Strada Doamnei

Atingi și desenezi în pixeli.

 • Laser Grid (România, Modulab)

În Pasajul Latin, Piața Roma

Evită razele laser ca să nu declanșezi alarma.

 • Big Bob Band (România, Les Ateliers Nomad)

În Piața Roma

Mișcă-te și dă viață unui alter-ego 8 BIT.

 • Trigger Fun (România, Les Ateliers Nomad)

Intersecția Străzii Poștei cu Strada Mandinești

Pedalezi neîncetat și activezi o super animație pe clădire.

 • Aquatic Harp (România, Intouch Media)

Intersecția Străzii Lipscani cu Străda Smârdan

Atinge undele de lumină și apă și activează sunete minunate.

Accesul la evenimente este gratuit.

În cadrul Nopții Albe a Bucureștiului se va lansa aplicația mobilă ARCUB, disponibilă în iOS şi Android, care îi va ține la curent pe bucureşteni cu ultimele noutăți din teatru, film, muzică, expoziții şi evenimente marca ARCUB.

SOUND & VISION și Noaptea Albă a Bucureștiului sunt evenimente organizate sub umbrela Zilelor Bucureștiului și fac parte din proiectul București Memoria | Explorarea | Imaginarea Orașului, ce lansează candidatura independentă a orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021.

Foto: Noaptea Albă a Bucureștiului – facebook

12
/12
/18

Supărat de gestul unui spectator, care şi-a permis să intre în sală după începerea reprezentaţiei sale, rapsodul Grigore Leşe a plecat de pe scenă în timpul unui concert, susţinut, zilele trecute, în Târgu Lăpuş, Maramureş. Deşi cei prezenţi i-au cerut scuze şi l-au rugat să continue, interpretul a refuzat vehement să continue spectacolul.

11
/12
/18

S-au temut că piesa nu va avea niciodată succes din cauza duratei sale de aproape şase minute, dar a devenit cel mai ascultat single al secolului. "Bohemian Rhapsody", cântrecul trupei Queen, este, de la începutul acestei săptămâni, cel mai difuzat single din secolul al XX-lea pe platformele de streaming.

11
/12
/18

Ziua Internaţională a Tangoului, sărbătorită în 11 decembrie începând din anul 1977, a fost proclamată în onoarea a două figuri legendare ale muzicii argentiniene: Carlos Gardel, Regele Tangoului şi Julio De Caro, ambii născuţi într-o zi de 11 decembrie/ În 1935 Carlos Gardel compunea „Por una cabeza”, unul dintre cele mai cunoscute tangouri din istoria muzicii. 

07
/12
/18

Zece variațiuni pe teme de colinde româneşti compuse de zece tineri compozitori români pot fi ascultate în premieră absolută în data de 12 decembrie, în Sala “George Enescu” a Universității Naționale de Muzică din Bucureşti, ora 19:00. Concertul “Dincolo de colind” va fi interpretat de ansamblul de muzică nouă SonoMania, sub bagheta Simonei Strungaru. Accesul la eveniment este gratuit.

04
/12
/18

Opera Națională București prezintă vineri, 7 decembrie 2018, începând cu ora 18:30 „Don Carlo”, operă în patru acte de Giuseppe Verdi.  Regia, decorul, costumele și luminile spectacolului poartă semnătura lui Mario De Carlo. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare. Corul Operei Naționale București va fi pregătit de către Daniel Jinga.

04
/12
/18

Joi, 6 și vineri, 7 decembrie 2018, Filarmonica „George Enescu” celebrează legăturile cultural-istorice cu Franța printr-un „Omagiu francofoniei”, un concert Berlioz, Debussy, Ravel, Lalo, la care solistul invitat va fi celebrul violonist David Grimal, fondator al ansamblului francez „Les Dissonances“.

30
/11
/18

Târgul ,,Poveste de Crăciun”, organizat de Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, și-a deschis porțile în curtea instituției din Calea Giulești nr. 16, cu o mulțime de puncte de atracție, ateliere și locuri de distracție pentru cei mici. Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii, a prezentat obiectivele de atracție ale Târgului, precum și spectacolele și surprizele pe care instituția le pregătește în luna decembrie.

28
/11
/18

"Cade zăpada, / Tu nu vei veni în seara asta / Cade zăpada / Şi inima mea se îmbracă în negru, / Acest cortegiu mătăsos, / Cu totul în lacrimi albe / Pasărea pe creangă / Jeleşte farmecul. (...)". "Tombe la neige", unul din marile succese ale lui Salvatore Adamo, a fost un mare hit în Franța anului 1963.

Page 1 of 12512345...102030...Last »