Noaptea Albă a Bucureștiului + SOUND & VISION
https://www.ziarulmetropolis.ro/noaptea-alba-a-bucurestiului-sound-vision/

Zilele Bucureştiului fac oraşul să pulseze. Între 18-20 septembrie, te invităm să descoperi şi să te bucuri de un Bucureşti plin de viaţă, unde iubitorii de cultură urbană se vor delecta cu primul festival de muzică alternativă din oraş – SOUND & VISION, iar noaptea de 19 spre 20 septembrie va radia de energie datorită unui eveniment unic în care arta şi tehnologia se unesc spre delectarea publicului – Noaptea Albă a Bucureştiului.

Un articol de Petre Ivan|14 Septembrie 2015

Cele două evenimente sunt organizate de Primăria Municipiului București prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.

SOUND & VISION – Festival de muzică alternativă

Aflat la prima ediție, SOUND & VISION este primul festival de muzică alternativă 100% românească și se va desfășura între 18-20 septembrie la Gara Regală Băneasa. Reunite sub semnul pasiunii pentru viața urbană și beat-urile indie rock, synth-urile electro sau freestyle rap combinate cu ultimele trenduri în artă vizuală, 15 trupe din scena underground românească vor face scena din Băneasa să vibreze. Fiecare zi de festival va fi dedicată unui curent muzical.

 • Vineri 18 septembrie – Hip Hop Alternativ și Urban Grooves alături de Kaya Foundation feat. El Negro on Kogaion Sound System, Jurjak, Frații Grime, Cred că sunt extraterestru, Silent Strike și ROA.
 • Sâmbătă 19 septembrie – Rock alternativ cu Dj Leo, The Noise, We Singing Colors, Sophisticated Lemos, Toulouse Lautrec și The Mono Jacks.
 • Duminică 20 septembrie – Electro-pop Alternativ alături de Călin, Hot Casandra, Temple Invisible, Lucia, Golan și Moonlight Breakfast.

Trei zile de festival, două scene pentru concerte live şi DJ seturi, ultimele trenduri în arta vizuală urbană, 15 trupe alternative, artişti cu pedigree sau newcomers, aşa arată SOUND & VISION, cel mai nou festival muzical din Bucureşti!

NOAPTEA ALBĂ A BUCUREȘTIULUI

Cea de-a cincea ediție Noaptea Albă a Bucureştiului va însufleți străzile Centrului Vechi în noaptea de 19 spre 20 septembrie, Bucureștiul devenind o rețea de instalații interactive și instrumente audio vizuale ale unor artiști internaționali și români. Este Noapteanoaptea în care inima orașului se activează la o simplă atingere sau mișcare și te prinde într-o lume virtuală în care trecătorii devin participanți.

Cele 15 instalații care vor împânzi Centrul Vechi sunt:

 • Hartă Interactivă (România, Intouch Media)

În fața Hanului Gabroveni, Strada Lipscani 84-90

Descoperă principalele atracții ale Nopții Albe într-un mod distractiv!

 • Urban Lights Contacts (Franța, Scenocosme)

Pe Strada Stavropoleus

Atingi și dezlănțui sunete și lumini tehnicolore.

 • Lumineolele (Franța, Porte par el vent)

În Piața Sf. Anton

Cerul orașului animat de meduze colorate.

 • Tonomatul de poezie (România, Mitoș Micleușanu)

Pe Strada Covaci

Sound&Vision-festival de muzica alternativaPoezii recitate direct din tonomat.

 • Simona Strungaru Symphonics meets Pisica Pătrată (România, Simona Strungaru)

Intersecția Străzii Carada cu Strada Lipscani

Pentru ochi și urechi: muzică și grafică live.

 • Kaleidopolis (România, Aural Eye)

Intersecție Strada Gabroveni cu Strada Șepcari

Privește orașul prin ochii unui caleidoscop gigantic.

 • Șezatoare cu cântec (România, Mindscape Studio și ELEVATOR Art Group)

Pe Strada Franceză, lângă Muzeul Curtea Veche

Așază-te și creează cântec și culoare.

 • București. Strat cu strat (România, Mindscape Studio)

Strada Franceză, Hanul lui Manuc

Vopsește virtual pereții cu un trafalet tehnologic.

 • Cosmic Rain (România, Mindscape Studio)

Pe Strada Lipscani, la Hanul Gabroveni

O ploaie de stele chiar pe ferestrele Hanului Gabroveni.Noaptea

 • Street Sound (România, Modulab)

Pe Strada Covaci

Soundtrack-ul vieții tale creat live prin mișcările trupului.

 • Pixelart (România, Modulab)

Intersecția Străzii Carada cu Strada Doamnei

Atingi și desenezi în pixeli.

 • Laser Grid (România, Modulab)

În Pasajul Latin, Piața Roma

Evită razele laser ca să nu declanșezi alarma.

 • Big Bob Band (România, Les Ateliers Nomad)

În Piața Roma

Mișcă-te și dă viață unui alter-ego 8 BIT.

 • Trigger Fun (România, Les Ateliers Nomad)

Intersecția Străzii Poștei cu Strada Mandinești

Pedalezi neîncetat și activezi o super animație pe clădire.

 • Aquatic Harp (România, Intouch Media)

Intersecția Străzii Lipscani cu Străda Smârdan

Atinge undele de lumină și apă și activează sunete minunate.

Accesul la evenimente este gratuit.

În cadrul Nopții Albe a Bucureștiului se va lansa aplicația mobilă ARCUB, disponibilă în iOS şi Android, care îi va ține la curent pe bucureşteni cu ultimele noutăți din teatru, film, muzică, expoziții şi evenimente marca ARCUB.

SOUND & VISION și Noaptea Albă a Bucureștiului sunt evenimente organizate sub umbrela Zilelor Bucureștiului și fac parte din proiectul București Memoria | Explorarea | Imaginarea Orașului, ce lansează candidatura independentă a orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021.

Foto: Noaptea Albă a Bucureștiului – facebook

25
/03
/19

Opera Națională București prezintă sâmbătă, 30 martie 2019, și duminică, 31 martie 2019, premiera spectacolului „Tosca” de Giacomo Puccini. Regia, decorul, costumele și light design-ul poartă semnătura lui Mario De Carlo. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare. Corul Operei Naționale București va fi pregătit de către Daniel Jinga, iar corul de copii de către Smaranda Morgovan. Asistenți de regie Claudia Machedon și Paula Gherghe.  

21
/03
/19

Trupa britanică The Cure a înregistrat un nou album de studio, primul în decurs de zece ani, potrivit declaraţiilor solistului, Robert Smith. Invitat la emisiunea „The John Maytham Show” pentru a vorbi despre concertul pe care grupul îl va susţine joi, în Capetown, Smith a făcut dezvăluiri despre albumul care urmează „4:13 Dream”, lansat în 2008.

21
/03
/19

Când ați ascultat ultima oară o creație semnată de marele Amadeus? Mozart – considerat geniul muzicii clasice, care a compus peste 600 de lucrări în nenumărate genuri (operă, simfonii, concerte, muzică de cameră etc.) în doar 35 de ani de viață trăiți extrem de intens – este cel căruia îi este dedicat în întregime concertul susținut miercuri, 27 martie (19.00), la Sala Radio, de ORCHESTRA  DE  CAMERĂ RADIO, sub bagheta dirijorului RADU POSTĂVARU.

15
/03
/19

Ritmuri de tango, parfum de Argentina, sonoritatea inedită a bandoneón-ului și vocea ANALIEI SELIS, toate acestea sunt ”ingredientele” concertului programat miercuri, 20 martie (19.00), la Sala Radio,  în cadrul celei de-a doua ediții a proiectului TANGO SIMFONIC, ce poartă titlul Milonga de mis amores.

14
/03
/19

Ediția din 2019 a Festivalului „George Enescu” aduce o nouă premieră - Festivalul „George Enescu” pentru Copii – posibilă datorită parteneriatului cu Opera Comică pentru Copii din București.  Peste 1500 de spectatori vor avea ocazia să asculte marile lucrări prezentate în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu” într-un format adaptat vârstei lor. Opera Comică pentru Copii va reproduce, în oglindă, la matineu, programul festivalului din fiecare week-end.

13
/03
/19

Opera Națională București prezintă astăzi, 13 martie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul de balet „Romeo și Julieta” de Serghei Prokofiev. Regia și coregrafia sunt semnate de către Renato Zanella, decorurile au fost create de Alessandro Camera (Italia), costumele de către Carla Ricotti (Italia), iar light design-ul de Vinicio Cheli (Italia). La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

11
/03
/19

‘’Un tip modest şi extrem de simpatic şi interesant, care nu conteneşte să se mire că vine lumea să-l vadă’’, se autocaracterizează Alexandru Andrieș, artistul care va susține un recital special la Gala Premiilor Radio România Cultural, ediția a XIX-a, care va avea loc marți, 19 martie, la Teatrul Odeon.

11
/03
/19

Obsesiv, senzual sau banal de minimalist? Celebrul Bolero semnat de RAVEL - una dintre lucrările care au captivat cel mai mult imaginația publicului de-a lungul timpului - va fi interpretat de Orchestra Națională Radio,  vineri, 15 martie (19.00), la Sala Radio, sub bagheta lui GABRIEL BEBEŞELEA.

07
/03
/19

Turneul DUELUL VIORILOR revine în acest an pentru început cu „colecţia de primăvară”, într-o variantă ce va ajunge între 31 martie şi 3 aprilie la Alba Iulia, Oradea, Cluj Napoca şi Bistriţa, violoniştii Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru şi pianistul Horia Mihail ajungând astfel la a noua ediţie a turneului şi încadrând evoluţiile lor în această formulă, între concertele simfonice pe care le susţin pe scenele ţării de-a lungul întregului an.

07
/03
/19

Cu o medie de cumpărare care a atins până la 182 de bilete pe minut, ediția 2019 a Festivalului Internațional „George Enescu” marchează un record: cel mai mare număr de concerte sold out în ziua punerii în vânzare de până acum. Biletele la 18 concerte din seria „Recitaluri și Concerte Camerale”, de la Ateneul Român și opt din cadrul seriei „Mari Orchestre ale lumii” de la Sala Palatului sunt complet epuizate.

Page 1 of 12812345...102030...Last »