Noaptea Cartilor Deschise, în jurul Palatului Parlamentului
https://www.ziarulmetropolis.ro/noaptea-cartilor-deschise-in-jurul-palatului-parlamentului/

Peste 10.000 de cărţi vor fi oferite de Editura Litera, pe 23 aprilie, începând cu ora 18,30, în jurul Palatului Parlamentului, la cea de-a treia ediţie a campaniei “Noaptea Cărţilor Deschise”, organizată de această editură şi Ring cu ocazia Zilei Internaţionale a Cărţii.

Un articol de |19 aprilie 2015

Organizatorii “îi provoacă pe bucureșteni să vină în număr cât mai mare, pentru a forma cel mai mare lanț uman în onoarea cărții” și anunță că “personalități importante din lumea culturală și din alte domenii vor participa la Noaptea Cartilor Deschise“.

Potrivit Editurii Litera, în această zi, în Spania se organizează un maraton de citit care durează două zile iar regele Spaniei decernează premiul Miguel de Cervantes, în timp ce în Marea Britanie și Irlanda au fost inventate “jetoanele pentru carte”, care valorează o liră fiecare și care sunt distribuite pe parcursul anului în toate școlile și liceele pentru a fi folosite la achiziția de cărți de Ziua Internațională a Cărții.

De asemenea, în Dubai, compania aeriană Emirate oferă cărți pasagerilor, încurajându-i să le ofere la rândul lor în țările unde călătoresc, orchestrând astfel o inițiativă de schimb de cărți pentru mai mult de 100 de destinații din toată lumea.

În Germania, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii se organizează evenimente în cadrul cărora diverse organizații, companii și persoane fizice donează sute de mii de volume.

Primele două ediții ale campaniei Noaptea Cărților Deschise au oferit participanților un impresionant spectacol al miilor de cărți deschise, care acopereau perimetre mari din centrul Bucureștiului, așteptându-și cititorii, aproximativ 20.000 de bucureșteni participând la aceste spectacole și primind o carte Litera în dar și sărbătorind Ziua Internațională a Cărții, se mai precizează în comunicat.

Foto: Noaptea Cartilor Deschise – facebook

20
/05
/22

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) a anunțat care sunt cei șase artiști ale căror nume se alătură pe Aleea Celebrităților în acest an: Sasha Waltz, Krzysztof Warlikowski (foto), Götz Teutsch, Éric-Emmanuel Schmitt, Claus Peymann și Ion Caramitru.

19
/05
/22

Asociația Bloc Zero a lansat primul număr al revistei de bandă desenată documentară POC!