Noaptea Teatrului Independent, ediția I, la ARCUB
https://www.ziarulmetropolis.ro/noaptea-teatrului-independent-editia-i-la-arcub/

În această noapte (11-12 septembrie), Chris Simion Theatre & More şi 360 Revolution îi invită pe iubitorii teatrului la un sfârşit de săptămână special, cu 12 ore de teatru independent, 7 spectacole din rândul celor mai bune producţii ale stagiunii actuale. Evenimentul va începe poetic, cu teatru-dans, prin „Nesomn”, şi se va încheia cu o comedie spumoasă, „Paravan. Două telefoane”.

Un articol de Petre Ivan|11 septembrie 2015

Între acestea, Noaptea Teatrului Independent propune alte cinci spectacole: drame, comedii, tragicomedii, dans – „Flori pentru Algernon”, „HELL sau Ce caut eu aici?”, „Kean”, „Noi. Nouă. Ne. Ni. Studii despre iubire”, „Happy end”.

În zori de zi, de la 05:20, vor avea loc discuții și la cafea împreună cu artiștii de la Asociația Națională a Artiștilor Vizuali, care vor avea o expoziție în foaierul ArCub (strada Batiștei, nr 14).

O poveste în sine conține și imaginea afișului primei ediții: este o reproducere după un tablou semnat de Eugen Ionescu, o compoziție pe o temă din spectacolul „Călătorie în lumea morților”, iar un exemplar se află în posesia lui Chris Simion, organizatorul evenimentului, care îl va expune în cadrul NTI.

Intrarea este liberă!

Noaptea Teatrului Independent  – PROGRAM

„Nesomn” (teatru-dans), ora 19:00, un spectacol de Arcadie Rusu, cu: Ioana Marchidan, Judith State, Galina Bobeicu, Elisabeta Mihai, Ștefan Lupu, Arcadie Rusu.

„Flori pentru Algernon” (un fel de monodramă), ora 20:20.

Cu și de Iulia Colan

„HELL sau Ce caut eu aici?” (un fel de tragicomedie), ora 21:30.

Regia: Chris Simion

Cu: Antoaneta Cojocaru, Mihai Smarandache, Ela Ionescu, Ana Covalciuc, Dan Rădulescu

„Kean” (dramă), ora 23:30

Regia: Mihai Nițu

Cu: Mihai Nițu, Iulia Verdeș, Vladimir Albu

„Noi. Nouă. Ne. Ni. Studii despre iubire” (teatru-dans), ora 00:50

Regia: Chris Simion

Cu: Carla-Maria Teaha, Irina Strungăreanu, Denis Bolborea

„Happy end” (comedie), ora 02:20

Regia: Alexandru Bogdan

Cu: Tudor-Aaron Istodor, Raluca Aprodu

„Paravan. Două telefoane” (comedie), ora 04:00

Regia: Matei-Lucaci Grunberg

Cu: Iulia Ciochină, Irina Antonie, Tavi Costin, Andrei Cătălin, Mădălina Craiu, Ştefan Huluba

Foto: Noaptea Teatrului Independent – arcub.ro

28
/10
/15

Orchestrele și Corurile Radio își reafirmă “promisiunea” adresată publicului la începutul acestei stagiuni, aceea de a invita la Sala Radio tineri muzicieni români care și-au desăvârșit pregătirea artistică în afara țării și sunt deja aplaudaţi pe scene din străinătate. De această dată, în concertul derulat miercuri, 4 noiembrie  (19.00), Orchestra de Cameră Radio, sub bagheta dirijorului său, CRISTIAN BRÂNCUȘI, vă oferă şansa de a asculta la Bucureşti pe unul dintre apreciaţii pianişti români ai noii generaţii, într-un concert 100% MOZART.

28
/10
/15

Intitulat „Magia muzicii de film“, concertul extraordinar cu Ruxandra Maria Urdăreanu (soprană) şi Dan Stoenescu (pian) va avea loc joi, 29 octombrie 2015, de la ora 19:00, în Aula Bibliotecii Centrale (intrarea prin Calea Victoriei nr.88).

27
/10
/15

De ce trebuie să-i mulțumim... prostiei? Aflăm de la Erasmus din Rotterdam, care a scris, acum mai bine de 500 de ani, „Elogiul nebuniei sau discurs spre lauda prostiei". Faimosul cărturar umanist s-a născut pe 28 octombrie 1466.

27
/10
/15

Douăsprezece dintre filmele pentru publicul tânăr care s-au întors cu trofee și mențiuni speciale de la Cannes, Berlinale sau Toronto IFF pot fi văzute pentru prima dată în România între 13 și 18 noiembrie, în cadrul secțiunii competiționale Kinodiseea, Festivalul Internațional de Film pentru Copii. Biletele și abonamentele pentru Kinodiseea au fost puse în vânzare.

27
/10
/15

„Se întâmplă lucruri curioase de pe urma filmului… O doamnă în vârstă a venit după un spectacol în culise şi mi-a sărutat mâna, vă daţi seama?, şi eu eram o puştoaică de 26-27 de ani... Primeam buchete de flori, de nu puteam să le cuprind cu braţele şi nu aveam unde să le pun în autocarul cu care circulam. Ţin minte că o florăreasă a luat toate florile din găleată şi mi le-a pus în braţe… Am trăit momente interesante, care ar fi putut fi periculoase pentru mintea şi sufletul meu. Noroc că eu sunt o persoană echilibrată şi nu mi-a luat Dumnezeu minţile, pentru că putea să mi se urce la cap, dar am menţinut balanţa.” - Teodora Mareş. Frumoasa noastră actriţă împlineşte astăzi 53 de ani.

27
/10
/15

Fundaţia Calea Victoriei vă invită la un nou eveniment din seria conferinţelor interactive „Vorbe despre Muzică şi Muzicieni”, pe 31 octombrie, de la ora 18.00, la Grand Hotel Continental. Dirijorul Tiberiu Soare va povesti despre compozitorul Gustav Mahler.

27
/10
/15

În clarobscur și acorduri de muzică clasică, în decorul format din niște scaune, o măsuță, un pian și un sfeșnic cu o lumânare, și-a început Ion Caramitru conferința „Fals proiect de doctorat”, în Sala Media a Teatrului Național din București - un fel de atelier de rostire a poeziei. A fost prima conferință din cadrul Festivalului Național de Teatru – ediția a 25-a.

27
/10
/15

Cum urci scările spre sala Studio, de la etajul întâi al Teatrului Național din București, pe pereți atârnă niște tablouri fără rame, doar cu titlul scris în partea de jos. Pe un fond alb, la o simplă privire vezi puncte, cercuri, linii. Sunt niște semne ce se încheagă într-o figură pe care o recunoști, pentru că e de notorietate. Sunt „graficaturile” lui Horațiu Mălăele.

27
/10
/15

Aseară, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, a avut loc lansarea cărţii Aventurile hingherului în Balkanya de Mihai Măniuţiu, recent apărută la Editura Humanitas. La eveniment au vorbit, alături de autor, criticul literar Dan C. Mihăilescu, criticul de teatru Marina Constantinescu şi directorul general al Editurii Humanitas, Lidia Bodea.

27
/10
/15

În continuarea tradiţiei instaurate în stagiunile precedente, ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO vă invită în jurul datei de 1 noiembrie la un concert special, dedicat ZILEI RADIO ROMÂNIA. La 1 noiembrie 1928, cu 87 de ani în urmă, a avut loc difuzarea primei emisiuni a serviciul public de radio al Societăţii de Difuziune Radiotelefonică, instituţie ce poartă astăzi numele de Societatea Română de Radiodifuziune - SRR (cunoscută sub numele de brand Radio România).