nouameapiesa? are nevoie de tine
https://www.ziarulmetropolis.ro/nouameapiesa-are-nevoie-de-tine/

Peca Ștefan – „Online. Live. De la mine de acasă. Cu mine. Lectura (anti)performativă şi interactivă nouameapiesă?“

Un articol de Petre Ivan|3 decembrie 2020

Ca să se întâmple am nevoie de TINE… și de alți 19 ca tine, de fiecare dată:
7, 8, 9 și 14, 15, 16 decembrie – ora 20.30 (Ro)/19.30 (CET).

Lectura se programează doar când numărul minim necesar de 20 de participanți este atins. De aceea te încurajez să duci vorba mai departe la prieteni și cunoștințe dând share ACESTUI SITE sau a EVENIMENTULUI FB.

DESCRIEREA SPUNE AȘA:
„2020 a fost un an dezastruos, inclusiv pentru teatru. În dramaturgia lui Peca dezastrul s-a declanșat cu mulți, mulți ani în urmă.

Dramaturgul Peca Ștefan vă invită, live, în persoană, de la el acasă, la o lectură (anti)performativă online care-și propune să exploreze, cu multă autoironie, ce ar trebui să conțină noua lui piesă. Plecând de la povestea multiplelor lui noi piese nescrise, eșuate din varii motive, presiuni și auto-învinovățiri, Peca încearcă să găsească subiectul perfect care va ajunge pe scenă cu ajutorul inputurilor venite de la spectatorii-participanți. “Va reuși această căutare să genereze o nouă piesă până la finalul întâlnirii?”. Aceasta este întrebarea din titlu. Cunoscută și ca întrebare dramatică majoră.”

Rezervările se fac apăsând aici. Poți să-ți alegi apoi una dintre date. În momentul în care cele 20 de locuri se ocupă vei primi un email cu informațiile de acces. Dacă cei 20 de participanți nu se adună atunci vei primi – în timp util, o zi înaintea datei alese – un email în care ți se recomandă o altă dată.

Pentru că este un TEST RUN rezervările sunt gratuite. Donațiile apreciate dar nu obligatorii.

Vă mulțumesc și vă aștept cu drag,
Peca

13
/07
/14

MEMORIA CULTURALĂ Geniul uriaşei actriţe Maria Ventura a dus gloria românească în lume. Ea a construit un teatru în România şi a întemeiat o şcoală de teatru în Franţa; a trăit în preajma faimoasei Sarah Bernhardt și a murit acum 60 de ani.

12
/07
/14

George Calboreanu este actorul care a rămas în memoria oamenilor de teatru prin interpretări memorabile, în roluri de tragedie şi dramă: Hamlet, dar mai ales Ştefan cel Mare. Eroul lui Delavrancea întruchipat de Calboreanu nu răspundea prin violenţă şi furie, ci prin curaj şi generozitate.

11
/07
/14

„Călători prin manuscris”, expoziția organizată de Muzeul Națională de Artă (MNAR) la parterul Galeriei Naționale până pe 31 august, are meritul inedit de a aduce în realitate o metaforă pe care suntem obișnuiți să o considerăm doar atât, o metaforă: plimbarea printre filele unei cărți.

11
/07
/14

Teatrul Odeon a încheiat seria de spectacole-lectură din cadrul proiectului FABULAMUNDI. PLAYWRITING EUROPE - proiect câştigător al programului Cultura 2007-2013, care urmăreşte promovarea dramaturgiei contemporane, cu sprijinul unor instituţii teatrale din Italia, Franţa, Spania, Germania şi România. 

10
/07
/14

Carlo M. Cipolla, mort în anul 2000, la 78 de ani, a sintetizat în “Legile fundamentale ale imbecilității umane” (Editura Humanitas, 2014) cea mai gravă dintre problemele cu care omenirea se confruntă în prezent.