Nymphomaniac – versiunea lunga, la Berlinală
https://www.ziarulmetropolis.ro/nymphomaniac-versiunea-lunga-la-berlinala/

Regizorul danez Lars von Trier va prezenta, în afara competiţiei, o versiune lungă, inedită, a noului său lungmetraj Nymphomaniac: Volume 1, la cea de-a 64-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

Un articol de Petre Ivan|20 decembrie 2013

Regizorul danez Lars von Trier va prezenta la cea de-a 64-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin –  în afara competiţiei – o versiune lungă și inedită a noului său lungmetraj Nymphomaniac: Volume 1.

Noul film al controversatului cineast danez evocă parcursul erotic al unei femei care se consideră nimfomană şi reuneşte câteva nume sonore pe afiş: Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgård, Shia LaBeouf, Christian Slater, Uma Thurman şi Willem Dafoe.

Cele două capitole ale acestei fresce cinematografice, „Volume 1” şi „Volume 2”, vor fi lansate în cinematografele din lumea întreagă începând din 25 decembrie.

„Nymphomaniac: Volume 1” în versiunea sa normală durează 1 oră şi 50 de minute, în timp ce versiunea lungă prezentată în afara competiţiei de la Berlin va avea o durată de 2 ore şi 30 minute. În schimb, versiunea lungă de la „Nymphomaniac: Volume 2” (3 ore în loc de 2 ore pentru versiunea scurtă) va fi prezentată cu o altă ocazie.

„Publicul Berlinalei va fi primul care va vedea versiunea lungă şi integrală de la «Nymphomaniac: Volume 1»”, a declarat Dieter Kosslick, directorul Berlinalei, într-un comunicat.

„Lars von Trier, care a fost invitat la Berlinală pentru prima dată în 1984, îşi face revenirea la festival cu acest film. A găsit prin intermediul filmului «Nymphomaniac» o estetică radicală şi impresionantă”, a adăugat el.

„Nymphomaniac” pare a fi unul dintre cele mai aşteptate filme ale sezonului de iarnă 2013-2014, prin prisma conţinutului său erotic şi a distribuţiei cu numeroase vedete.

Nymphomaniac

Lars Von Trier, un regizor care adoră să provoace şi care a fost declarat persona non grata la Festivalul de Film de la Cannes din 2011, după ce a declarat în glumă că îl simpatizează pe Hitler, a distribuit-o pe actriţa Charlotte Gainsbourg în rolul principal feminin în noua sa peliculă, în timp ce rolul principal masculin a fost acordat unui actor în plină ascensiune la Hollywood, Shia LaBeouf.

Uma Thurman şi Willem Dafoe completează distribuţia acestui film despre care se spune că va fi pe măsura ultraviolentului „Antichrist” de Von Trier, un lungmetraj care a şocat numeroşi spectatori.

„Nymphomaniac” este un fel de jurnal erotic al unei femei (Charlotte Gainsbourg) din perioada adolescenţei, până la vârsta de 50 de ani. Mai precis, până în momentul în care este găsită leşinată, în pădure, de un bărbat (Stellan Skarsgard), cel căruia i se şi confesează ulterior.

Născut pe 30 aprilie 1956, în Danemarca, Lars von Trier este unul din regizorii ale căror creaţii au influenţat semnificativ cinematografia europeană şi mondială.

Lars von Trier a lansat nouă din filmele sale la Cannes, unde a câştigat Palme d’Or pentru „Dansând cu noaptea/ Dancer in the Dark” (2000) şi marele premiu al juriului pentru „Abisul sufletului/ Breaking the Waves”, în 1996, notează Mediafax.

Von Trier a devenit însă persona non grata a festivalului în 2011, după ce a făcut comentarii legate de nazişti la conferinţa de presă pentru filmul său „Melancholia” – desemnat cel mai bun film al anului la gala premiilor decernate de Academia de Film Europeană (EFA) şi cu premiul pentru interpretare feminină, atribuit actriţei Kirsten Dunst, la Festivalul de la Cannes.

Foto cu Nymphomaniac si Lars von Trier – Cinemagia.ro

22
/10
/14

Nu-i înțeleg pe cei care nu-l simpatizează pe Woody Allen. Pe cei cărora le este indiferent. Nu trebuie să-l iubești. Însă este unul din marile mistere ale lumii inaderența unora la umorul său. La personajul său, aproape dispărut din filmele, nesfârșite, ale ultimilor ani, dar intrat în panoplia comicilor indispensabili ai cinematografiei.

22
/10
/14

Desenator, gagman, muzician, regizor, scenograf, mim, cineast, om de televiziune, poet, Pierre Étaix debutează pe scenă, pe care nu o va părăsi niciodată. Fascinat însă de marele ecran, la începutul anilor 1960, va începe să regizeze filme, alături de prietenul său Jean-Claude Carriere.

22
/10
/14

De la producătorii comediei de succes ,,Love Building”, vine din 26 decembrie pe marile ecrane Alt Love Building, un film cu Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol şi Dorian Boguţă în rolurile principale, distribuit în cinematografe de Freeman Entertainment.

22
/10
/14

Anamaria Marinca, cea care interpretează rolul Irmei în drama de război "Furia: Eroi anonimi/ Fury", a declarat, la premiera lungmetrajului de la Festivalul de Film de la Londra, că Brad Pitt, alături de care joacă în această peliculă, şi regizorul David Ayer au fost "sprijinul" său.

22
/10
/14

Les Films de Cannes à Bucarest se deschide vineri, 24 octombrie, de la ora 17.30, la Cinema Studio cu Trece şi prin perete, în regia lui Radu Jude, singurul film selecţionat – şi premiat – anul acesta la Cannes. În închuiderea festivalului, pe 30 octombrie, de la ora 20.00, va rula White God/ Oraşul câinilor, câştigătorul secţiunii Un certain Regard la Festivalul de la Cannes şi candidatul Ungariei la Oscar.

21
/10
/14

MARI FILME ROMÂNEŞTI UITATE „La capătul liniei”, poate cel mai important lungmetraj al lui Dinu Tănase, director de imagine devenit regizor, este o mostră de cine-verite întârziat, însă alb-negrul imaginii, surprinderea unei realităţi necosmetizate şi jocul credibil al actorilor îl fac unul din cele mai bune filme româneşti ale anilor `80.

21
/10
/14

BIEFF continuă programul de succes prezentat în colaborare cu una dintre cele mai importante manifestări culturale axate pe experimentul cinematografic: Programul Special Oberhausen, dedicat în acest an femeilor regizor, cărora le-au revenit majoritatea premiilor la Oberhausen 2014.

21
/10
/14

Anul acesta Rusia va fi invitat de onoare al Târgului Internațional de Carte „GAUDEAMUS” organizat de Radio România. În premieră absolută, românii vor avea parte de o săptămână a mâncărurilor tradiţionale din Rusia (la unul dintre restaurantele din Centrul Vechi al Bucureştiului) și se vor bucura de colecția de aur MOSFILM pe DVD, pentru că Zilele Filmului Rus, deja tradiționale, vor fi dedicate celor 90 de ani de la înființarea concernului cinematografic Mosfilm.

19
/10
/14

După un program intensiv de filme cu un palmares internațional impresionant și o serie de evenimente speciale inedite, „Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj” și-a desemnat câștigătorii sâmbătă seară. Pelicula „Jacky în regatul femeilor”, de Riad Sattouf, a fost dublu premiată: Cel Mai Bun Film și Cel Mai Bun Scenariu.

19
/10
/14

Filmele câștigătoare ale celor mai importante premii pe Croazetă în acest an, retrospective, invitați celebri și discuții despre cinema pot fi găsite în programul celei de-a 5-a ediții a festivalului „Les Films de Cannes a Bucarest“ (24-30 octombrie), inițiat și patronat de Cristian Mungiu.

18
/10
/14

Cineastul spaniol Pedro Almodovar a fost recompensat vineri seară, la Lyon, cu premiul Lumière, o distincţie care recompensează un cineast cu o contribuţie remarcabilă în lumea filmului.

18
/10
/14

Welcome to New York, controversatul film al lui Abel Ferrara despre fostul șef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, arestat pe aeroportul din metropola americană, în 2011, după ce o cameristă îl acuzase de abuz sexual, va avea parte de proiecții exclusive în cinema, în România, la Les Films de Cannes à Bucarest (24 – 30 octombrie).

17
/10
/14

Săptămâna aceasta au început filmările pentru COMOARA/THE TREASURE , un nou film în regia lui Corneliu Porumboiu. Acțiunea este centrată pe doi bărbați care trec printr-o mulțime de întâmplări surprinzătoare în încercarea lor de a descoperi o comoară. Scenariul îi aparține lui Corneliu Porumboiu.