O acuarelă pictată de Adolf Hitler, estimată la 50.000 de euro, scoasă la licitaţie
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-acuarela-pictata-de-adolf-hitler-estimata-la-50-000-de-euro-scoasa-la-licitatie/

O acuarelă pictată în 1914 de Adolf Hitler, estimată la 50.000 de euro, va fi pusă în vânzare sâmbătă, într-o licitaţie care va fi organizată de o casă germană.

Un articol de Petre Ivan|20 noiembrie 2014

Kathrin Weidler, proprietara casei de licitaţii organizatoare – Auktionshaus Weidler – cu sediul în oraşul Nürnberg, spune că acest tablou, intitulat „Standesamt und Altes Rathaus Muenchen”, este unul dintre cele aproximativ 2.000 pe care Hitler le-a pictat din 1905 până în 1920, în perioada în care era un tânăr artist sărac, notează Mediafax.hitler

Vorbind despre criticile care i-au fost aduse recent, potrivit cărora este lipsit de gust să vinzi la licitaţie operele artistice unui dictator, considerate oricum destul de limitate din punct de vedere artistic, Kathrin Weidler spune că aceste plângeri ar trebui adresate persoanelor care au pus în vânzare acest tablou – două surori germane, aflate în jurul vârstei de 70 de ani, a căror identitate nu a fost dezvăluită.

Adolf Hitler a dezvăluit în autobiografia sa „Mein Kampf” faptul că speranţele sale din tinereţe legate de dorinţa de a deveni artist i-au fost spulberate de eşecurile sale repetate de a intra la Academia de Arte Frumoase din Viena.

Foto: O acuarelă pictată de Adolf Hitler – facebook

13
/08
/15

La Institutul Henry Moore din Leeds se deschide, astăzi, 13 august, cu sprijinul Institutului Cultural Român din Londra, o amplă retrospectivă Paul Neagu, incluzând peste 120 de opere ale artistului, de la desene, grafică și sculpturi sau instalații până la creații poetice și filme.

07
/08
/15

Astăzi obişnuim să purtăm masca potrivită. Interesul pentru mimică, pentru figură şi mască pare să se disipe tot mai mult în contemporan. Poate că s-a transfigurat în performance, s-a transmutat în multi-medialitatea spectacolului contemporan, pe o scenă unde se tinde către spargerea celui de-al patrulea perete. O scenă unde se cere tot mai mult integrarea publicului printre actori şi unde interactivitatea este importantă.

01
/08
/15

Născut pe 31 iulie 1952 la la Târgu-Jiu (dar trecut în acte pe 1 august), Horaţiu Mălăele a jucat în zeci de piese de teatru şi filme, a regizat cu aceeaşi pasiune şi este un talentat autor de caricaturi şi picturi.

01
/08
/15

Arta urbană transformă spațiul din București Mall: doi tineri artiști vor aduce spiritul street-art-ului în fashion mall-ul bucureștenilor. Timp de o săptămână, vizitatorii pot urmări cum prinde contur o pictură de mari dimensiuni pe unul dintre pereții de interior ai primului centrul comercial modern din România. 

22
/07
/15

AMURAL, primul festival dedicat artelor vizuale contemporane din România, va transforma, la începutul lunii septembrie, promenada După Ziduri în cel mai animat loc din Brașov, ocupând fortificațiile medievale, pădurea Warthe și pârâul Graft. Festivalul se va desfășura în perioada 4-6 septembrie.

13
/07
/15

Miercuri, 15 iulie 2015, începând cu orele 20.00, în cadrul workshop-ului de tatuaje deschis publicului la galeria de artă ArtXpert din Bucureşti, doi faimoşi tatuatori români – Dragoş şi Bogdan Macavei - premiaţi 3 ani la Tattoo Convention Bucharest, vor realiza la faţa locului un tatuaj, vor explica şi demonstra tehnica de realizare a unui tatuaj.

08
/07
/15

Pentru aceia dintre voi dornici să se simtă ca în vacanță în mijlocul unui București agitat, Fundația Calea Victoriei a pregătit în luna iulie peste 20 de cursuri și evenimente culturale. Petrece câteva ore deconectat de zumzetul urban și pășește în casa cochetӑ şi rӑcoroasӑ din Popa Soare, nr. 40, unde vara are aromă de artă, creativitate și conversație bunӑ.