O lună până la concertele Pink Martini din București. Cadouri pentru toate biletele cumpărate între 1 și 8 martie
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-luna-pana-la-concertele-pink-martini-din-bucuresti-cadouri-pentru-toate-biletele-cumparate-intre-1-si-8-martie/

Orchestra de 12 artişti, ce cântă în nu mai puţin de 25 limbi, revine la Bucureşti cu două concerte, pe 30 martie la Sala Palatului şi pe 31 martie la Fratelli.

Un articol de Liliana Matei|29 februarie 2020

Pink Martini ne propune, și de această dată, o aventură muzicală în jurul lumii, ce își trage inspirația din filmele musical Hollywoodiene ale anilor ’40 și ’50 și îmbină o varietate de genuri într-o compoziție modernă și eclectică.

Pe orice scenă pe care performează, Pink Martini aduce un repertoriu multilingv și un sound ce nu poate fi clasificat dar garantat va ridica publicul în picioare și, pe lângă muzica lor sofisticată, cosmopolită și cu note vintage, o aduc alături de ei pe solista China Forbes, alături de care proiectul a luat naștere acum 25 de ani dar și pe invitata Edna Vazquez, care îmbogățește repertoriul trupei cu o paleta largă de emoții

Trupa iubește România – Thomas Lauderdale, liderul trupei, a declarat că Bucureștiul este o a doua casă pentru ei – și publicul îi iubește la rândul său pentru impecabilele interpretări vocale și instrumentale și pentru interacțiunea deosebită care transformă orice concert într-o experiență completă pentru spectatori. Astfel, spectatorii se vor putea bucura de două concerte foarte diferite în cele două locații – varianta clasică de spectacol la Sala Palatului și cea interactivă și mult mai intensă la Fratelli.

Iar, ca o surpriză pentru fani, Pink Martini va oferi, pentru orice bilet cumpărat în perioada 1 – 8 martie, o carte poștală în ediție limitată semnată de trupă, cu un cod de descărcare gratuită a piesei I am woman, versiunea formidabilă a piesei clasice a lui Helen Reddy, ce reprezintă un manifest al egalității și susținerii între femei.

„Este minunat că un astfel de cântec există căci este atât de plin de energie și dătător de putere că orice patetism dispare și rămâi doar cu acest sentiment incredibil”, a povestit China Forbes despre prima data când au interpretat cântecul într-un concert Pink Martini. “O mulțime de femei au urcat pe scenă, sute și sute de femei și am cântat I am woman împreună. A fost o experiență atât de puternică încât am depășit imediat momentul în care mi se părea puțin ciudat să îl cântăm și am devenit dependentă de el.”

Înființată în 1994 în Portland, Oregon, orașul natal al lui Lauderdale, ca o trupă ce urma să combată zgomotul și mediocritatea percepută de unii drept muzică , după mai bine de douăzeci și cinci de ani, Pink Martini cântă acum pe podiumurile defilărilor de modă, în muzee și la prestigioase festivaluri de film atât melodiile proprii cât și reinterpretări ale unor piese celebre ce garantat vor face spectatorii să își aducă la concert pantofii de dans.

Spectacolele lor  se țin cu casa închisă căci a asculta Pink Martini e ca o călătorie la ceas de seară pe toate meridianele: din piațetele romantice ale Italiei pe malurile Bosforului, din cafenelele cochete din Paris în Orientul îndepărtat și din Asia misterioasă în orașele pline de vervă ale Americii de Sud. Pink Martini vor readuce în fața publicului român îndrăgitele piese Sympathique, Hey Eugene, coverul după piesa Mariei Tănase, Până când nu te iubeam dar și cântece de pe noul album, Je Dis Oui!

Biletele la Sala Palatului au prețurile de: 350 lei (VIP), 250 lei (cat. II), 210 lei (cat. III), 190 lei (cat. IV), 170 lei (cat. V), 150 lei (cat. VI) și 120 lei (cat. VII) iar pentru Fratelli au prețul de 250 lei și pot fi cumpărate exclusiv de pe Eventim.ro sau din rețeaua magazinelor partenere Eventim – Vodafone, Telekom, Diverta, Cărturești, Carrefour și benzinăriile OMV,de la casa de bilete a Sălii Palatului și de la clubul Fratelli, numai în ziua evenimentului și doar în limita locurilor disponibile.

Parteneri media: Music Channel, Adevărul, OK! Magazine, Glamour, A List Magazine, Ziare.com, Zile și Nopți, Ziarul Metropolis, Liternet, Observator Cultural, Catchy, Infomusic, Iconcert, Un site de muzică, Munteanu.

28
/09
/15

Royal Concertgebouw Orchestra (RCO) şi Berliner Philharmoniker sunt considerate cele mai bune orchestre din lume. Dacă vorbiţi cu cineva din domeniul muzical sau răsfoiţi un articol de specialitate, aceste două orchestre, veţi vedea, primesc majoritatea laurilor. Şi, „în-cântare’’ mare, ambele au fost prezente pe scena Festivalului George Enescu de anul acesta.

28
/09
/15

Papa Francisc va lansa, pe 27 noiembrie, "Wake Up!", un album de rock progresiv, care va include 11 melodii în care fragmente din cele mai emoţionante discursuri ale Suveranului Pontif, în diferite limbi, vor fi îmbinate cu imnuri creştine în viziunea unor muzicieni contemporani.

26
/09
/15

CRONICĂ DE FILM Cele mai devastatoare imagini din „Amy”, documentarul despre Amy Winehouse, sunt cele în care chipul expresiv - frumos prin imperfecţiunea sa - şi corpul firav al solistei sunt transfigurate radical de vecinătatea înfiorătoare cu moartea, din cauza drogurilor tari şi a alcoolului în exces.

25
/09
/15

Stagiunea muzicală estivală ediția a X-a se încheie la finalul acestei săptămâni cu un concert extraordinar susținut de Adrian Naidin Quartet. Stagiunea, organizată de Primăria Sectorului 3, s-a desfășurat pe parcursul a patru luni, în fiecare zi de vineri, sâmbătă și duminică în Parcul Al.I.Cuza.

24
/09
/15

Analia Selis revine pe scena Sălii Radio cu un nou eveniment dedicat tango-ului, după cele două ediţii ale turneului naţional “Vă place Tango?”, prezentate în toamna anului 2014 şi în iunie 2015 în întreaga ţară, alături de violoncelistul Răzvan Suma şi de chitaristul şi compozitorul argentinian Julio Santillan.

24
/09
/15

Premiera performance-ului 0003_ AFTERTASTE, în coregrafia Simonei Deaconescu, din cadrul Bucharest International Contemporary Performance Festival, va avea loc pe 27 septembrie, de la ora 19.30. Spectacolul va avea două reprezentaţii în avanpremiera astăzi şi mâine (24, 25 septembrie), de la aceeaşi oră.

23
/09
/15

Oamenii au nevoie de speranță. Să poată spune:„ uite că se poate” și viața ne arată de foarte multe ori că se poate să crezi că totul s-a sfârșit pentru tine și să constați că viața abia începe. Se poate să nu ai cele mai bune dotări posibile, dar să te trezești că excelezi în mai multe planuri. Ne plac exemplele, iar Julio Iglesias este un exemplu.

23
/09
/15

Scurt exerciţiu de imaginaţie: alegeţi una dintre melodiile preferate. Scoateţi apoi, unul câte unul, instrumentele muzicale sau orice efect special şi păstraţi doar vocea umană. La o astfel de experienţă sonoră inedită vă invită vineri, 2 octombrie (19.00), la Sala Radio, BLUE NOISE, formaţie ai cărei membri însumează cea mai relevantă experienţă în muzica a capella din România.

23
/09
/15

Julio Iglesias a fost portar la Real Madrid, Julio Iglesias este artistul latin cu cele mai multe albume vândute, Julio Iglesias este singurul cântăreţ din lume care a primit primul Discul de Diamant, Julio Iglesias a participat în 1969 la "Cerbul de Aur", unde, evident, nu a câştigat niciun premiu.

22
/09
/15

În 2012, nu știam absolut nimic despre violonistul Răzvan Stoica. Mi-a trimis un CD să-l ascult și mi-a plăcut bravura lui, sunetul frumos și bineînțeles, faptul că el cânta pe o vioară Stradivarius, obținută în urma concurs la care a avut 180 de contracandidați. Spre finalul anului 2012, mi-am adus aminte de el când noi, cei de la Radio România Muzical, ne gândeam pe ce tânăr interpret să propunem pentru concursul New Talent de Bratislava derulat sub semnul Uniunii Europene de Radio.

22
/09
/15

Cel mai proaspăt şi dinamic festival de jazz se întâmplă în Sibiu, între 13 și 15 noiembrie la Casa de Cultură a Sindicatelor. Dacă vineri şi sâmbătă ne vom întâlni cu Ambrose Akinmusire Quartet, Miroslav Vitouš &Emil Viklicky, Tigran Hamasyan Trio şi Jaga Jazzist, astăzi este momentul să aflăm ce trupe ne vor face fericiți duminică.

21
/09
/15

Festivalul Enescu s-a încheiat, duminică, la Sala Palatului din Bucureşti, prin reprezentaţia uneia dintre orchestrele aflate în top 3 mondial, Royal Concertgebouw, care, sub bagheta dirijorului Andris Nelsons, a interpretat "Simfonia nr. 2 în Re Major, op. 73", de Johannes Brahms, "Rapsodia nr. 2 în Re Major op. 11 nr. 2", de George Enescu, şi "Daphnis şi Chloé" Suita nr. 2, de Maurice Ravel.

21
/09
/15

Astăzi, Leonard Cohen împlinește optzeci și unu de ani, și asta ar trebui să fie de-ajuns pentru a ne tulbura, dar bineînțeles că nu se va întâmpla întocmai așa, ba chiar dimpotrivă, fiindcă nu e tocmai secolul poeziei, fie ea și cântată lin, cu o voce gravă, cumplită, lin, pe înțelesul tuturor celor care pot, totuși, să înțeleagă ceva din iubire, deci din viață.