Adrian Naidin închide Stagiunea muzicală estivală, în Parcul Al.I.Cuza
https://www.ziarulmetropolis.ro/adrian-naidin-inchide-stagiunea-muzicala-estivala-in-parcul-al-i-cuza/

Stagiunea muzicală estivală ediţia a X-a se încheie la finalul acestei săptămâni cu un concert extraordinar susţinut de Adrian Naidin Quartet. Stagiunea, organizată de Primăria Sectorului 3, s-a desfăşurat pe parcursul a patru luni, în fiecare zi de vineri, sâmbătă şi duminică în Parcul Al.I.Cuza.

Un articol de Petre Ivan|25 septembrie 2015

Adrian Naidin, considerat atât de presa de specialitate cât și de public revelația ultimilor ani în lumea muzicală românească, va concerta vineri, 25 septembrie, de la ora 20.30, la Foișorul de lemn din Parcul Al.I.Cuza (intrarea din strada Baba Novac, intersecție cu strada Câmpia Libertății). Accesul publicului la eveniment este gratuit.

Strălucitor în partiturile clasice, plin de forță și har în folclor, pe care îl explorează cu genialitate și experimentând subtilitățile jazz-ului contemporan, violoncelistul Adrian Naidin este la ora actuală unul dintre cei mai buni instrumentiști români.Adrian Naidin

Dincolo de perfecțiunea tehnicii, însă, artistul atinge coardele cu spiritul său și dă viață notelor. Adrian Naidin creează din muzică un univers de iubire și cunoaștere pe care îl oferă lumii.

Finalul Stagiunii muzicale estivale ediția a X-a:

Vineri, 25 septembrie,

Parcul Al.I.Cuza, ora 20.30 – Concert Adrian Naidin Quartet

Sâmbătă, 26 septembrie,

Parcul Al.I.Cuza, ora 10.30 – Teatru interactiv pentru copii : Pinocchio, spectacol în premieră și de la ora 17.30 concert Armonia Band, Parcul Colțea, de la 19.30 – Grupul Vocal Acapella, dirijor George Miron

Duminică, 27 septembrie,

Parcul Al.I.Cuza, ora 10.30 – Voltaj Academy și de la 17.30 concert Classic Band 2000

Parcul Colțea, de la ora 19.00 – Sinfonia București, dirijor Florin Totan și de la 20.30 – Symphonic Evergreen – proiect muzical în premieră susținut de Andrei Hanghiuc, cvartetul Bella Musica &friends.

Foto: Adrian Naidin, Stagiunea muzicală estivală – facebook

 

24
/05
/20

Program de excepție în cea de-a treia lună de #EnescuOnline, începând de sâmbătă 23 mai 2020: iubitorii muzicii vor putea să revadă pe www.festivalenescu.ro patru dintre spectacolele de operă din ediția 2019 care au dus la nominalizarea Festivalului Enescu de către 2020 International Opera Awards în top 5 evenimente de gen care promovează muzica de operă la nivel mondial.

22
/05
/20

Ținând cont de situația actuală a artiștilor, care din cauza crizei Coronavirus nu au mai putut performa, iar multe apariții concertistice le-au fost anulate pe plan internațional, la inițiativa violonistului vienez Daniel AUNER a fost creată platforma konzertsaal.at pentru a le oferi artiștilor posibilitatea atât de a susține concerte în această perioadă, cât și pentru a rămâne în contact cu publicul larg prin intermediul transmisiilor on-line.

20
/05
/20

Concertul pe care artista LP ar fi trebuit să îl susțină vara aceasta este amânat din motive de siguranță pentru vara anului viitor. Mai exact, întâlnirea cu publicul din România va avea loc pe data de 11 iulie 2021 la Arenele Romane . Spectacolul de anul acesta a fost amânat ca urmare a Ordonanței Militare numărul 1 din data de 18 martie 2020.

19
/05
/20

Joi, 21 mai 2020, de la ora 19.00, în cadrul stagiunii online, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de maestrul Christian Badea, îl are invitat pe solistul Liviu Prunaru, concertmaistru al Orchestrei Regale Concertgebouw din Amsterdam. În program, Concertul în la minor pentru vioară şi orchestră, op. 53 de Antonin Dvořák și Simfonia nr. 1, în do minor, op. 68 de Johannes Brahms.

17
/05
/20

Vă invităm să o descoperiți pe legendara Billie Holiday prin intermediul cărții „Lady Sings the Blues”, semnată de artistă alături de William Dufty și publicată recent și în limba română, la editura Nemira.

07
/05
/20

„Un virus numit OPERĂ” este noul generic sub care Luminița Arvunescu, apreciată realizatoare de emisiuni muzicale, și Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură, în parteneriat cu Radio România Muzical, readuc în cea mai strictă actualitate și într-un foarte inspirat contrapunct la izolarea impusă de pandemia Coronavirus, proiectul de succes Opera FANtastica.

04
/05
/20

OAMENII MUZICII Pe 4 mai 1955, în condiții sărăcăcioase contrastante cu extraordinara sa personalitate, se stingea unul din marii oameni ai secolului XX. Îl sărbătorim, ne mândrim cu el, dar cât îl cunoaștem (și ascultăm) de fapt pe George Enescu? Iată doar câteva din trăsăturile unei personalități și ale unei cariere excepționale – și o invitație de a-i descoperi muzica.

Page 1 of 14712345...102030...Last »