O nouă micro-stagiune StArtAct, la ARCUB
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-noua-micro-stagiune-startact-la-arcub/

ARCUB găzduieşte cea de-a doua Micro-stagiune StArtAct la Sala Mare în datele de 4, 5, 6, 17 şi 18 septembrie: şase spectacole, şase viziuni, şase dramaturgi europeni, şase ocazii de a vedea (sau poate revedea) tinerii artişti în acţiune. Intrarea la spectacole este liberă, cu rezervare, în limita locurilor disponibile.

Un articol de Petre Ivan|4 septembrie 2018

Proiectul StArtAct a apărut ca iniţiativă menită să promoveze echipele de proaspeţi creatori de teatru, absolvenţi ai UNATC, promoţia 2018 – regizori, scenografi şi actori, uniţi de crezul comun că teatrul, ca orice artă autentică, se reinventează cu fiecare nouă generaţie – şi este cea mai nouă mişcare de teatru tânăr care reuneşte spectacolele absolvenţilor de Regie – licenţă şi master.

Primele reprezentaţii în faţa spectatorilor au dovedit că echipa StArtAct are ceva de prezentat şi de transmis publicului bucureştean, care rezonează cu temele actuale şi incitante pe care absolvenţii promoţiei 2018 le-au dezvoltat, cu entuziasmul, credinţa şi dăruirea începutului de drum, în abordări inedite asupra lumii contemporane, asupra problemelor şi întrebărilor care macină societatea din zilele noastre.

Programul Micro-stagiunii StArtAct la ARCUB:

Aniversarea, de Jeroen van den Berg, regia Alexandru Andrei – 4 septembrie 2018, ora 20.00

Absinth, de Magda Fertacz, regia Ilinca Prisăcariu – 5 septembrie 2018, ora 20.00

Lecţia, de Eugène Ionesco, regia Diana Tănase – 6 septembrie 2018, ora 16.00

Respectfully yours… / …cu respect, după Jean-Paul Sartre, regia A. Hartmann – 6 septembrie 2018, ora 21.00

Îngrijitorul, de Harold Pinter, regia Alexandru P. Rusu – 17 septembrie 2018, ora 21.00

Caii la fereastră, de Matei Vişniec, regia Ester Mitrofan – 18 septembrie 2018, ora 21.00

Intrarea la spectacole este liberă, cu rezervare, în limita locurilor disponibile. Rezervări: Telefon (sms) 0732605510

Foto: StArtAct, Caii la fereastră – facebook

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.