O nouă seară a Clubului „Cărţile Denisei“ va avea loc la Librăria Humanitas Kretzulescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-noua-seara-a-clubului-cartile-denisei-va-avea-loc-la-libraria-humanitas-kretzulescu/

Marţi, 30 iulie, de la ora 19.00, Clubul Cărţile Denisei vă aşteaptă pentru o nouă întâlnire pe terasa Librăriei Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei nr.45).

Un articol de Andrada Văsii|25 iulie 2013

Marţi, 30 iulie, de la ora 19.00, Clubul Cărţile Denisei vă aşteaptă pentru o nouă întâlnire pe terasa Librăriei Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei nr.45).

A treia seară a clubului de carte va fi moderată de Denisa Comănescu, director editorial Humanitas Fiction, iar participanţii sunt invitaţi să dezbată temele abordate de celebra scriitoare chiliană Isabel Allende în noul său roman „Caietul Mayei“ împreună cu Elisabeta Lăsconi, critic literar, Marina Constantinescu, jurnalist, critic de teatru şi film, Virginia Costeschi, editor bookmag.ro și Andreeea Chebac, editor bookblog.ro.

„Caietul Mayei“ este bestsellerul Humanitas Fiction la Bookfest 2013 si una dintre cele mai bine vândute cărți ale acestei veri.

Clubul Cartile Denisei- intalnire

Pendulând între SUA şi Chile, împletind mai multe fire narative, „Caietul Mayei“ este o carte despre vindecare. De amintiri coşmareşti, de dezamăgiri, dar mai ales de dependenţa de droguri.

Pentru a scăpa de infernul heroinei, tânăra Maya Vidal se refugiază pe o mică insulă din arhipelagul Chiloe, printre oameni simpli, dominaţi de lumea magică a miturilor, care descoperă târziu şi fără prea mare entuziasm deliciile şi imperativele modernităţii şi îşi abandonează cu greu tradiţiile.

Un roman exploziv. Fiecare personaj este viu, captivant. Un roman cu un subiect îndrăzneţ construit, straniu şi cutremurător, despre violenţa sexuală, teroarea politică, «vina colectivă» şi secrete grele de familie, toate depăşite prin curaj şi iubire.

Booklist,
site de profil

Acolo, în comunitatea sudată şi generoasă, ajutată de dragostea familiei aflate la mii de kilometri depărtare şi de solidaritatea străinilor de lângă ea, Maya îşi va recăpăta echilibrul şi încrederea în sine şi în ceilalţi, pentru că va afla, în ciuda grelelor încercări prin care trece, că nimeni nu este singur pe lume.

Foto credit: Radu Sandovici, Clubul Cărțile Denisei (Facebook)

08
/04
/19

Cartea „Istoria lui Mayta”, de Mario Vargas Llosa, traducere din limba spaniolă de Mihai Cantuniari, a fost publicată la Editura Humanitas Fiction în 2019.

04
/04
/19

Editura Humanitas a lansat recent volumul „Memoriile unui pașoptist-model. Amintiri politice și diplomatice, 1848–1903”, de Iancu Bălăceanu (Ediție de Georgeta Filitti), pe care vă invităm să-l descoperiți în colecția „Memorii/Jurnale”.

27
/03
/19

Dacă biblioteca ta este plină de povești care se petrec în spațiu, lupte intergalactice, personaje cu puteri supranaturale, animale fantastice, tărâmuri nevăzute și supereroi, atunci te numeri printre #DragoniiDeBibliotecă și nu poți lipsi la a opta ediție a singurului târg de carte creat exact pentru tine: Final Frontier!

25
/03
/19

“Între pasiune şi suferinţă asemănarea este atât de mare încât, de-a lungul timpului, oamenii au ajuns să le confunde şi să le boteze cu acelaşi cuvânt: patimă, a pătimi. O ironie filologică.” – Ana Blandiana . Astăzi, de Buna Vestire, una dintre cele mai graţioase şi puternice voci din poezia feminină românească împlineşte 77 de ani.

12
/03
/19

Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) vă invită miercuri, 13 martie, de la orele 19.00, la lansarea romanului „Hemingway și cu mine” de Paula McLain, o emoționantă reconstituire ficțională a iubirii dintre Ernest Hemingway și celebra corespondentă de război și scriitoare americană Martha Gellhorn.

07
/03
/19

METROPOLIS SPECIAL Din 8 martie o redescoperim pe Nina Cassian prin intermediul documentarului „Distanța dintre mine și mine”, semnat de Mona Nicoară și Dana Bunescu, ocazie cu care vă propunem o incursiune în viața poetei cu ajutorul notelor sale de jurnal.

06
/03
/19

CRONICĂ DE FILM „Distanța dintre mine și mine” (2018), de Mona Nicoară și Dana Bunescu, nu este important doar prin valoarea de document – Nina Cassian filmată în ultima perioadă a vieţii. Este un documentar ambițios prin montajul care pune în dialog memoria personală a scriitoarei și arhivele din timpul comunismului.

05
/03
/19

Oficial, este primăvară, iar cititorii își pot abandona hainele groase în dulapuri pentru a face loc sacoșelor din pânză încărcate cu cărți. Iată propunerile Grupului Editorial ART pentru noul sezon!