O scrisoare pierdutã la Craiova
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-scrisoare-pierduta-la-craiova/

Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova prezintă pe scena mare a Teatrului Odeon joi, 24 ianuarie, de la ora 19.00 spectacolul   O SCRISOARE PIERDUTĂ   Cu Claudiu Bleonţ (Ștefan Tipătescu) şi Cerasela Iosifescu (Zoe Trahanache) în rolurile principale şi regizat de Mircea Cornişteanu, spectacolul TNC a fost primit elogios de critica de specialitate, ca şi de […]

Un articol de Andrada Văsii|21 ianuarie 2013

Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova prezintă

pe scena mare a Teatrului Odeon

joi, 24 ianuarie, de la ora 19.00 spectacolul

 

O SCRISOARE PIERDUTĂ

 

Cu Claudiu Bleonț (Ștefan Tipătescu) și Cerasela Iosifescu (Zoe Trahanache) în rolurile principale şi regizat de Mircea Cornişteanu, spectacolul TNC a fost primit elogios de critica de specialitate, ca și de publicul larg.

Spectacolul propune o „imagine coerentă şi reuşită asupra societăţii actuale, transpusă prin textul lui Caragiale, fără clişeele cunoscute, proaspătă şi vie, cu umor şi modernizată inteligent şi deloc ostentativ.” (Monica Andronescu, revista Yorick). În alte roluri pot fi văzuți îndrăgiții actori craioveni Ilie Gheorghe, Valentin Mihali, Adrian Andone, Nicolae Poghirc, Valer Dellakeza, George Albert Costea, Ștefan Cepoi, Ștefan Mirea, Raluca Păun, Tudorel Petrescu, dar și regizorul Mircea Cornișteanu, cel care joacă rolul Pristanda. El îl înlocuiește astfel pe actorul Constantin Cicort, indisponibil o perioadă.

14
/03
/23

Conform statutului Uniunii Teatrale din România, Senatul UNITER – Consiliul Director acordă în cadrul Galei Premiilor UNITER, Premiul de Excelenţă „Ion Caramitru”, Premiile pentru Întreaga Activitate şi Premiile Speciale.

13
/03
/23

„Cock” de Mike Bartlett, spectacol al Teatrului „Stela Popescu” în regia lui Tony Adam şi scenografia Mădălinei Mihai, avându-i în distribuţie pe Tudor Cucu Dumitrescu, Cristian Neacșu, Ioana Niculae, Cătălin Frăsinescu, se joacă pe 21 martie, ora 19:00 la Teatrul Excelsior în cadrul campaniei UNITER “Artiştii pentru artişti”.

13
/03
/23

Participantă la cele mai importante competiții europene și mondiale, precum și la două ediții ale Jocurilor Olimpice, în 2008, la Beijing, și în 2012, la Londra, unde a scris unele dintre cele mai frumoase pagini din istoria gimnasticii românești și de unde s-a întors cu două medalii de aur, la sol, respectiv la sărituri, Sandra […]

13
/03
/23

Studenți ai Universității Naționale de Arte George Enescu din Iași alături de studenți ai Conservatoarelor Cesare Pollini din Padova și Alessandro Scarlatti din Palermo, vor susține un concert în cadrul primei ediții a turneului Youth International Musical Performance Meeting.

12
/03
/23

Luna martie a fost scrisă în destinul ei. S-a născut pe 8 martie 1936 și a murit pe 18 martie 1994. Nici șaizeci de ani n-a petrecut pe acest pământ, dar în acest timp a devenit una dintre cele mai mari actrițe ale teatrului românesc. Gina Patrichi.