O scrisoare pierdutã la Craiova
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-scrisoare-pierduta-la-craiova/

Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova prezintă pe scena mare a Teatrului Odeon joi, 24 ianuarie, de la ora 19.00 spectacolul   O SCRISOARE PIERDUTĂ   Cu Claudiu Bleonţ (Ștefan Tipătescu) şi Cerasela Iosifescu (Zoe Trahanache) în rolurile principale şi regizat de Mircea Cornişteanu, spectacolul TNC a fost primit elogios de critica de specialitate, ca şi de […]

Un articol de Andrada Văsii|21 ianuarie 2013

Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova prezintă

pe scena mare a Teatrului Odeon

joi, 24 ianuarie, de la ora 19.00 spectacolul

 

O SCRISOARE PIERDUTĂ

 

Cu Claudiu Bleonț (Ștefan Tipătescu) și Cerasela Iosifescu (Zoe Trahanache) în rolurile principale şi regizat de Mircea Cornişteanu, spectacolul TNC a fost primit elogios de critica de specialitate, ca și de publicul larg.

Spectacolul propune o „imagine coerentă şi reuşită asupra societăţii actuale, transpusă prin textul lui Caragiale, fără clişeele cunoscute, proaspătă şi vie, cu umor şi modernizată inteligent şi deloc ostentativ.” (Monica Andronescu, revista Yorick). În alte roluri pot fi văzuți îndrăgiții actori craioveni Ilie Gheorghe, Valentin Mihali, Adrian Andone, Nicolae Poghirc, Valer Dellakeza, George Albert Costea, Ștefan Cepoi, Ștefan Mirea, Raluca Păun, Tudorel Petrescu, dar și regizorul Mircea Cornișteanu, cel care joacă rolul Pristanda. El îl înlocuiește astfel pe actorul Constantin Cicort, indisponibil o perioadă.

07
/09
/23

„Timișoara 2023. Celebrarea orașului”, evenimentul începutului de toamnă în orașul de pe Bega, aduce împreună, între 6 și 8 octombrie 2023, într-o sărbătoare unică atât prin abundența și diversitatea evenimentelor, cât și prin traseul impresionant propus, peste 100 de evenimente culturale, educative și sportive, organizate de operatori publici și privați, locali și internaționali, în peste 50 de locații, outdoor sau indoor, pe apă, pe maluri și în apropierea canalului Bega, în Fabric, Iosefin, Cetate, Complexul Studențesc și Elisabetin.

06
/09
/23

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, continuă surprizele pentru public și îi oferă posibilitatea să urmărească online spectacole prezentate în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS).

06
/09
/23

Sibiu, 6 septembrie 2023. Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu și Centrul de Teatru Educațional „Replika” din București prezintă sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 18:00, premiera spectacolului „Povești invizibile” cu Eliza Păuna și Mihaela Rădescu. Spectacolul va mai avea două reprezentații în avanpremieră, vineri, 8 septembrie de la ora 18:00 și sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 11:00.

06
/09
/23

În prag de toamnă iubitorii de operă şi operetă sunt invitaţi să se bucure de un eveniment de înaltă ţinută, în care muzica clasică, tradiţia şi eleganţa se îmbină pentru o experienţă unică şi memorabilă: MH Orchestra prezintă, în premieră, concertul de “De la Operă la Operetă”, o fascinată incursiune sonoră printre cele mai îndrăgite arii şi cele mai aplaudate duete, din lucrări ce se joacă cu casa închisă pe scenele din întreaga lume.

06
/09
/23

Atelierele de film documentar pentru adolescenți organizate de Asociația One World Romania capătă anul acesta o nouă dimensiune: cu scopul de a crea noi contexte de schimb intercultural și de a contribui la incluziunea socială a refugiaților ucraineni aflați în România, fiecare dintre cele 4 ateliere (Oradea, Brașov, Timișoara, București) va aduce laolaltă 16 participanți, dintre care 8 ucraineni.

05
/09
/23

În perioada 6 – 10 septembrie, la Brașov, are loc prima ediție a festivalului „CULMEA: Film și educație de mediu“, primul festival de film pe teme de mediu dedicat copiilor și tinerilor, un demers inițiat de Sabina Baciu – director festival, alături de Raluca Bugnar – director artistic și Alexandra Safriuc – selecționer scurtmetraje.

05
/09
/23

Panorama teatrală la jumătatea anului Capitalei Europene a Culturii demonstrează felul în care Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara a reconfigurat pentru orașul și pentru comunitatea pe care le reprezintă o structură culturală înalt profesională.