Oana Pellea şi Cristina Casian, pe 1 mai în spectacolul „N(aum)”, la Teatrul Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/oana-pellea-si-cristina-casian-pe-1-mai-in-spectacolul-naum-la-teatrul-metropolis/

Actriţele Oana Pellea şi Cristina Casian se vor afla, pe 1 mai, de la ora 19.00, pe scena Teatrului Metropolis din Bucureşti, unde vor juca în spectacolul „N(aum)”, după texte de Gellu Naum.

Un articol de Petre Ivan|29 aprilie 2015

Realizat în urma atelierelor de creaţie teatrală conduse de Oana Pellea, spectacolul este un drum iniţiatic spre universul plin de candoare al lui Gellu Naum.

N(aum) este un univers, o uşă spre o altă realitate, un vârtej de cunoaştere, un labirint de iniţiere: întâmplarea acestui scenariu şi spectacol ţine de întâmplătorul obiectiv. Senzaţia mea este că trebuia să mi se întâmple această întâlnire: Mariana Cămărăşan, Cristina Casian, Vladimir Turturică şi universul naumian. Mulţumesc, domnule Naum, că ne îngăduiţi –  Oana Pellea

La rândul său, Cristina Casian a spus: „Trăim într-o lume în care abandonăm cu uşurinţă frământările celuilalt. E un privilegiu să exişti într-un univers unde drumul spre vindecare nu se face de unul singur”.

În prezent, spectacolul este invitat la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, pe 19 iunie, Festivalul de Teatru „Toma Caragiu” din Ploieşti, pe 14 mai, Festivalul Comediei FestCo, pe 23 mai, şi va deschide Festivalul de Teatru de la Caracal, pe 12 mai.

La doar câteva săptămâni de la premieră, spectacolul a devenit vizibil la nivel internaţional, în februarie având loc o primă reprezenţie internaţională la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles, în cadrul Galelor Teatrului Românesc, fiind invitat şi la Milano (iunie), Stockholm (august), Londra (octombrie) şi New York (septembrie).

Spectacolul „N(aum)”este un proiect Unteatru, în parteneriat cu Teatrul Metropolis, cu sprijinul Fundaţiei Gellu Naum. Scenografia îi aparţine lui Vladimir Turturică, iar regia este semnată de Mariana Cămărăşan.

Foto: Oana Pellea, N(aum) – Teatrul Metropolis

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.