Oana Pellea și Sandu Gruia în Festivalul de la Turda
https://www.ziarulmetropolis.ro/oana-pellea-si-sandu-gruia-in-festivalul-de-la-turda/

Festivalul Internaţional de Teatru de la Turda va avea loc în perioada 8-17 septembrie şi găzduieşte invitaţi atât de pe plan naţional cât şi internaţional. Două nume de prestigiu ce vor veni la festival sunt Oana Pellea şi Sandu Gruia. 

Un articol de Petre Ivan|21 august 2017

Ei vor urca pe scena Teatrului Aureliu Manea în încheierea festivalului, pe 17 septembrie. Spectacolul pe care aceștia îl vor prezenta publicului va fi “Mă tot duc”.

Oana Pellea a studiat la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, actualul UNATC și a terminat studiile în promoția 1984, la clasa prof. Sanda Manu. Este actriță de film și teatru, a luat numeroase premii naționale și internaționale de-a lungul carierei pentru diferite roluri importante.

Mihai Gruia Sandu este un actor, dramaturg și regizor român, cunoscut pentru rolul Arlechino din emisiunile pentru copii din anii ’90. De asemenea, este cunoscut ca fiind unul din cei mai neconvenționali maeștri în Commedia dell’arte, prin cursurile și piesele scrise și montate la UNATC, printre care se numără Elixirul, Anselmo, Dragostea pusă la-ncercare, Secretul lui Pulcinela.

„Mă tot duc” este o combinație de texte, un spectacol al contradicţiilor, al contorsionărilor şi al mutilărilor din noi înşine, care pendulează între absurd şi poezie, între candoare şi tristeţe. Una spunem, alta facem, într-un puzzle al iubirii chinuitoare.

Doi actori se ascund pe o scenă pustie, sub un noian de zbateri – dincolo de replici chiuitoare, actriţei i se simte glasul stins al frângerii şi al înfrângerii.

O perdea de lacrimi îi învăluie ochii peste o albă singurătate. Oana Pellea rămâne una dintre cele mai expresive actriţe pe care le avem. Ea reiterează, cu toată fiinţa ei, că „a pleca înseamnă a muri puţin”.

Biletele sunt puse în vânzare atât la agenția teatrului cât și online pe site-ul teatrului. www.teatrulaureliumanea.ro.

Foto: Oana Pellea și Sandu Gruia în Festivalul de la Turda – www.facebook.com/FITTURDA

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.