Oana Pellea va fi preşedintele juriului la Gala Tânărului Actor – HOP
https://www.ziarulmetropolis.ro/oana-pellea-va-fi-presedintele-juriului-la-gala-tanarului-actor-hop/

Actriţa Oana Pellea va fi preşedintele juriului Galei Tânărului Actor – HOP de anul acesta, care se va desfăşura între 4 şi 8 septembrie, la Costineşti.

Un articol de Corina Vladov|16 august 2013

Actriţa Oana Pellea va fi preşedintele juriului Galei Tânărului Actor – HOP de anul acesta, care se va desfăşura între 4 şi 8 septembrie, la Costineşti.

Oana Pellea va delibera alături de Radu Macrinici, Marius Manole, Ada Milea şi Corina Şuteu. Anul acesta, tinerii actori de la gală vor descoperi „spectaculosul” sub direcţia artistică a lui Radu Afrim, aceasta fiind tema competiţiei.

Evenimentul de anul acesta aduce un omagiu singurei artiste care a valorificat cântul românesc popular autentic: Maria Tănase. De aici rezultă un dialog între trecut şi prezent, un remix interesant şi îndrăzneţ. Concurenţii vor reinterpreta pe acorduri electro melodii ale artistei precum „Mi-am pus busuioc în păr”, „Leliţă cârciumăreasă”, „Aseară ţi-am luat basma” şi „Lung îi drumul Gorjului”, totul reunit într-o aventură muzicală.

În căutarea modelelor

De asemenea, Vlaicu Golcea va susţine un workshop de patru zile dedicat tinerilor artişti şi intitulat „hai iu iu nu hi you you”.

Provocarea lansată de Radu Afrim prin această probă impusă va da de furcă atât concurenţilor de la secţiunea „Individual”, cât şi celor de la secţiunea „Grup”. În spatele celor trei minute de celebritate, cei 47 de tineri actori vor fi propriii lor regizori, scenografi, coregrafi, ca să creeze o lume şi să regăsească spiritul modelului ales.

Citiţi şi: 15 minute în care să arăţi tot ce poţi – preselecţie pentru Gala HOP!

Gala Tânărului Actor – HOP, program permanent al UNITER şi singular în peisajul festivalier autohton, ajuns la cea de-a XVI-a ediţie, are ca scop promovarea şi lansarea tinerilor absolvenţi din învăţământul superior artistic de stat şi particular, notează Mediafax.

Citiţi şi: Oana Pellea: „Chiar cred că m-am ivit pe pământ să învăţ, nu să mă plictisesc“

Oana Pellea este una dintre cele mai mari actriţe de teatru şi film din România. A avut, printre altele, roluri în pelicule precum „Concurs” (1982), „Stare de fapt” (1996) şi „Copiii tatălui/ Children of Man” (2006).

INFO

Ziarul Metropolis a acordat premiul pentru secţiunea grup la Gala Hop spectacolului „Pisica verde“, care va fi preluat în repertoriul Teatrului Metropolis, în stagiunea 2013-2014.

Foto cu Oana Pellea: Digi 24

24
/10
/17

Joi 26 octombrie, de la ora 17:00, va avea loc deschiderea expoziţiei Made in CZ / Found in RO. Organizatorul principal, Centrul Ceh, a colectat pentru acest eveniment peste 120 de obiecte reprezentative pentru tradiţia designului cehoslovac. Expoziţia va fi deschisă până pe 15 decembrie, în rotonda din foaierul Sălii Mici a Teatrului Naţional Bucureşti.

24
/10
/17

Sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 18.00, pe scena Ateneului Român, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru, va avea loc un dialog între două personalităţi marcante ale lumii artistice contemporane: George Banu – profesor, teoretician și reputat critic al teatrului european, şi Ion Caramitru – actor, regizor, director al Teatrului Naţional din Bucureşti.

23
/10
/17

CRONICĂ DE FILM Conceput ca un film antispectacular, dedramatizat şi nonsenzaţional, dar asumat polemic, „Soldaţii. Poveste de Ferentari”, debutul în lungmetrajul de ficţiune al regizoarei Ivana Mladenovic, poate rămâne, prin curajul său formal şi tematic, un reper în cinema-ul românesc.

23
/10
/17

Scurtmetrajul Offstage, scris și regizat de actorul Andrei Huțuleac, a câștigat sâmbătă seara Trofeul pentru Cel mai bun scurtmetraj de ficțiune în cadrul celei de-a 33-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Varșovia.

23
/10
/17

În data de 26 octombrie, de la ora 19:00, va avea loc lansarea platformei online www.cineama.ro, o colecție unică de filme de scurtmetraj digitizate de pe suport peliculă de 16 mm în perioada 1957-1989, documentare (etnografice, agricole, reportaje sportive, de protecția muncii), filme de ficțiune și de animație, precum și articole și interviuri cu cei mai activi cineamatori ai vremii.

23
/10
/17

„Bărbaţii sunt buni, dar femeile sunt magice.” – Catherine Deneuve. Îndrăgita actriță franceză a împlinit 74 de ani. În anull 2008, Deneuve a fost omagiată cu Premiul de Excelenta la cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania TIFF.

23
/10
/17

Astăzi, 23 octombrie 2017, de la ora 11.00, la Teatrul Metropolis din Bucureşti, va avea loc audiţia, cu public, a spectacolului Inimă de câine de Mihail Bulgakov. Spectacolul propus spre audiţie, este una dintre cele 42 de producţii radiofonice care fac parte din secţiunea On Air a Festivalului Naţional de Teatru, eveniment care, în acest an îl omagiază pe Victor Rebengiuc.

22
/10
/17

Regizorul Wong Kar-wai a primit vineri în Franța, la Lyon (centru-est), Premiul Lumiere pentru întreaga carieră. La 59 de ani, el este primul regizor chinez care a primit acest premiu. ''Dedic această onoare care mi s-a făcut soției și muzei mele, Esther. Există fragmente din ea în fiecare dintre personajele feminine din filmele mele'', a spus regizorul după ce a primit premiul din mâinile actriței Isabelle Adjani.

22
/10
/17

“Capace” intră pe marile ecrane din România începând cu 27 octombrie. Filmul semnat de Sorin Marin îl aduce în fața publicului pe Vlad Ivanov într-o ipostază mai puțin obișnuită, personajul interpretat de celebrul actor ieșind din zona personajelor negative – ”Capace” este povestea unui bărbat bogat și puternic, dar singur (interpretat de Vlad Ivanov), care își conduce afacerile cu autoritate și fără scrupule.

21
/10
/17

În perioada 20-28 octombrie are loc a patra editie a HomeFest. Nouă zile în care bucureştenii se pot bucura de spectacole neconvenţionale de teatru sau dans, de lecturi, concerte şi performance-uri.

21
/10
/17

Concerte speciale, solişti vestiţi dar şi peripeţii or gesturi ale artiştilor or publicului, momente plăcute sau mai puţin. O trecere în revistă, Da capo al fine, a Festivalului Enescu.

20
/10
/17

Cartea „O undiță pentru bunicul meu” (traducere din limba chineză de Irina Ivașcu) de Gao Xingjian (Premiul Nobel pentru Literatură în anul 2000) a fost publicată la Editura Polirom, în 2017.