Obiceiurile de iarna sunt sub lupa la Muzeul Satului
https://www.ziarulmetropolis.ro/obiceiurile-de-iarna-sunt-sub-lupa-la-muzeul-satului/

Obiceiurile de iarna se lasa vizionate la Muzeul Satului. Ce ar fi iarna fãrã colinde ? Dar fãrã tradiṭii ? Dar fãrã datini ? Muzeul satului încearcã sã le strângã pe toate la un loc şi sã le înveleascã într-un ambalaj frumos : costumele populare. Astfel, vizitatorii vor avea parte de o experienṭã sub lupã timp de douã zile […]

Un articol de Andrada Văsii|14 decembrie 2012

Obiceiurile de iarna se lasa vizionate la Muzeul Satului.

Ce ar fi iarna fãrã colinde ? Dar fãrã tradiṭii ? Dar fãrã datini ? Muzeul satului încearcã sã le strângã pe toate la un loc şi sã le înveleascã într-un ambalaj frumos : costumele populare. Astfel, vizitatorii vor avea parte de o experienṭã sub lupã timp de douã zile (15 şi 16 decembrie) axatã pe satul românesc şi ale sale origini culturale. Un adevãrat festin vizual acompaniat de sunetul colindelor tradiṭionale precum capra, Vasilica, Ursul sau Steaua.

 

12
/07
/24

Asociația Developing Art încheie seria de rezidențe artistice din cadrul proiectului de cercetare artistică All Sorts of Care cu All Sorts of… Care for Nature, rezidență concentrată asupra relației dintre omenesc și natural, eveniment care se va desfășura între 24 iunie și 6 iulie în localitatea Socolari din Rezervația Naturală Cheile Nerei-Beușnița, în județul Caraș-Severin.

11
/07
/24

RECOMANDĂRI Câteva dintre cele mai bune romane străine apărute recent în librăriile din România vă pot ține companie în vacanțele în care timpul pentru lectură este esențial. Romanul de inițiere, distopia, „romanul fără ficțiune” și altele așteaptă să le luați în valiză și să vă bucurați de ele.

09
/07
/24

Evenimentul se oprește la Mediaș, Satu Mare, Timișoara sau Brașov. În perioada iulie – octombrie, Caravana TIFF Unlimited, un proiect al celui mai important eveniment cinematografic din țară – Transilvania International Film Festival – va aduce seri de film în aer liber și evenimente speciale în mai multe localități din România, multe dintre ele fără cinematografe funcționale.

05
/07
/24

„Perfecțiunea nu poate fi atinsă. E ca un joc de golf. Dar atât timp cât fereastra ta e luminată, poți doar să visezi la următorul pas, sau să faci ziua de astăzi mai bună, sau să faci ziua de astăzi să fie mai interesantă decât cea de ieri.”

03
/07
/24

„La vie en rose”, spectacolul de dans în regia și coregrafia lui Gigi Căciuleanu, prezentat de Teatrul de Nord Satu Mare – Trupa Mihai Raicu, în cadrul celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, a creat o rimă în mai mulți pași pentru cuvântul dragoste.

03
/07
/24

John Malkovich a demonstrat că e un superstar cu picioarele pe pământ, fiind, pe rând, actor genial, intelectual rasat, om normal, turist prin Sibiu, prieten, coleg și stea pe Aleea Celebrităților.