Obiecte ascuțite, noul serial HBO (de luni seara)
https://www.ziarulmetropolis.ro/obiecte-ascutite-noul-serial-hbo-de-luni-seara/

Pentru că grija Mondialului s-a dus, cinefilii îşi pot relua vechile obiceiuri, bunăoară să urmărească serialele preferate la televizor. Unul dintre acestea ar putea fi noul serial original HBO, intitulat OBIECTE ASCUȚITE  (Sharp Objects), care a avut premiera  luni, 9 iulie, la HBO si HBO GO.

Un articol de Petre Ivan|16 iulie 2018

În această seară puteți urmări cel de-al doilea episod (din cele 8) al serialului (cu Amy Adams și Patricia Clarkson în distribuție) regizat de Jean-Marc Vallee (Big Little Lies si Dallas Buyers Club).

Jurnalista Camille Preaker se întoarce în micul ei oraș natal pentru a scrie despre uciderea a două tinere. În timp ce încearcă să rezolve un puzzle psihologic din trecutul ei, începe să se identifice prea mult cu tinerele victime.

Bazată pe romanul bestseller cu același nume scris de Gillian Flynn („Fata dispărută”), „Sharp Objects” este o miniserie cu opt episode în care Amy Adams, nominalizată la Oscar de cinci ori, o interpreteză pe Camille Preaker.

Aceasta este o jurnalistă cu un trecut marcat de probleme psihiatrice care se întoarce în orașul ei natal Wind Gap pentru a scrie despre aparentele asasinări a două tinere.

În timp ce încearcă să pună cap la cap piesele unui puzzle psihologic din trecutul ei, Camille are ciocniri cu mama ei sufocantă, Adora (Patricia Clarkson), reia o serie de obiceiuri autodistructive periculoase și empatizează foarte mult cu tinerele victime.

Foto: Obiecte ascuțite – facebook

11
/03
/21

CRONICĂ DE FILM Difuzat la 4 martie de postul de televiziune Cinemaraton, dar programat în aceeaşi seară şi la Cinematograful Muzeului Ţăranului Român din Bucureşti, „Mai presus de orice” (1977) este o docudramă mai puţin ştiută, realizată de Dan Piţa şi Nicolae Mărgineanu, despre cutremurul din 1977.

07
/03
/21

Poți spune o poveste bună în mai puțin de 4 minute? Atunci e momentul să te înscrii în competiția românească a Festivalului internațional de foarte scurt metraj TRÈS COURT, coordonat de Institutul Francez din România!

05
/03
/21

Festivalul Internațional Film O'Clock, eveniment gândit ca o mișcare culturală și interculturală cinematografică, dar și de socializare internațională, prin care oameni iubitori de cinematografie din toate colțurile lumii să poată trăi și împărtăși experiențe comune interesante, și-a încheiat prima ediție pe 3 martie, cu decernarea premiilor pentru competiția de scurtmetraje.

04
/03
/21

Ziarul Metropolis vă recomandă: un film cu Catherine Deneuve și Juliette Binoche, două tablouri despre lumea de azi dintr-o galerie bucureșteană, un festival de muzică clasică la Iași, un roman plin de mister al unei tinere scriitoare britanice și cartea unui istoric optimist care-și propune să redea speranța.

02
/03
/21

CRONICĂ DE FILM După o serie de filme care investigau trecutul, Radu Jude revine cu „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc” (2021), un lungmetraj polemic care atacă în primul rând ipocrizia societăţii româneşti prezente, mai ales în privinţa sexualităţii.

26
/02
/21

CRONICĂ DE FILM Problema dureroasă a tăierilor ilegale de păduri din România, pusă în legătură cu situaţii asemănătoare din alte ţări, devine în sfârşit subiectul unui documentar de cinema care îşi aşteaptă în acest an întâlnirea cu publicul larg, „Lemn” (2020), realizat de Monica Lăzurean-Gorgan împreună cu alte două cineaste, Ebba Sinzinger din Austria şi Michaela Kirst din Germania.

23
/02
/21

CRONICĂ DE FILM Cu noul său film, „Servants” („Servitorii”, 2020), distribuit şi la noi în câteva din cinematografele deschise, regizorul slovac Ivan Ostrochovský pare a spune că cinema-ul este în primul rând o chestiune de stil. Însă e suficient asta?

22
/02
/21

UNATC „I.L. Caragiale” București, alături de Ambasada SUA la București, Centrul pentru Politicile Egalității de Șanse, Professional Fellows și American Council for International Education din România vă invită miercuri, 24 februarie, în intervalul orar 13:00-15:00, la dezbaterea online „De Dragobete, despre Loverboy”.