Ofelia Popii închide seria conferințelor speciale FITS și TNRS din acest an
https://www.ziarulmetropolis.ro/ofelia-popii-inchide-seria-conferintelor-speciale-fits-si-tnrs-din-acest-an/

Ultima conferinţă specială FITS şi TNRS din acest an o va aduce în faţa publicului, alături de directorul general al Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu şi preşedinte al FITS Constantin Chiriac, pe îndrăgita actriţă a naţionalului sibian, Ofelia Popii, într-un dialog despre calitate, implicare şi curaj în artele spectacolului.

Un articol de Petre Ivan|3 decembrie 2018

Evenimentul va avea loc vineri, 21 decembrie 2018, de la ora 18:00, la Librăria Habitus Sibiu, accesul publicului fiind liber, în limita locurilor disponibile.

Conferințele speciale sunt organizate de TNRS și FITS, în parteneriat cu Librăria Habitus și Departamentul de Artă Teatrală al ULBS. Informații pe larg despre evenimentele și spectacolele TNRS sunt publicate pe site-ul oficial al teatrului.

Despre Ofelia Popii 

Ofelia Popii (n. 1978) este actriță a Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu, devenind una dintre cele mai apreciate prezențe ale scenei naționale, și nu numai, aclamată deopotrivă de public și de critica de specialitate.

Absolventă a Facultății de Teatru a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, promoția 2001, Ofelia Popii se bucură de un portofoliu impresionant care cuprinde nu mai puțin de trei Premii UNITER pentru Cea mai bună actriță în rol principal (în 2008, pentru memorabilul rol Mefisto din spectacolul Faust semnat de Silviu Purcărete; în 2010, pentru rolul Bess din spectacolul Breaking the waves sau Viața binecuvântată a lui Bess regizat de Radu Alexandru Nica; în 2011, pentru performanța din one woman show-ul Felii, regizat de Lia Bugnar), la care se adaugă o nominalizare la Premiul UNITER 2013 pentru Cea mai bună actriță în rol secundar (pentru spectacolul Platonov, regizat de Alexandru Dabija), un Premiu Harold Angel la Festivalul Internațional de la Edinburgh 2010 (pentru rolul Mefisto din spectacolul Faust), precum și Marele premiu al Festivalului Internațional al Recitalurilor Dramatice Valentin Silvestru, 2016 (pentru one woman show-ul Felii).

De asemenea, Ofelia Popii a făcut parte cu succes și din distribuția mai multor lungmetraje, precum Undeva la Palilula (r. Silviu Purcărete), Portrete în pădure (r. Dinu Tănase), Vara s-a sfârșit (r. Radu Potcoavă), Moon Hotel Kabul (r. Anca Damian) ori filmul din 2012 al lui Andrei Gruzsniczki, Quod erat demonstrandum, care i-a adus un Premiu GOPO pentru Cea mai bună actriță în rol principal, în 2015.

Foto: Ofelia Popii – Adi Bulboacă

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.