[OPEN CALL] Casting și atelier pentru actori și actrițe din București, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/open-call-casting-si-atelier-pentru-actori-si-actrite-din-bucuresti-cu-varste-cuprinse-intre-20-si-30-de-ani/

Asociaţia Tangent, în parteneriat cu Teatrul Excelsior, Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”, Casa Kerim şi LiterNet, a lansat miercuri, 21 februarie, un open call pentru actori şi actriţe din Bucureşti, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, pentru formarea distribuţiei spectacolului EMAUS, după romanul omonim al scriitorului italian Alessandro Baricco.

Un articol de Petre Ivan|28 februarie 2024

Termenul-limită pentru înscrieri este 3 martie 2024, iar spectacolul va urma să aibă premiera în această toamnă, la Teatrul Excelsior.

Formular online de înscriere

Până pe 3 martie 2024, actorii și actrițele din București, cu vârste între 20 și 30 de ani, sunt invitați să se înscrie la apelul lansat de Asociația Tangent prin completarea unui formular online disponibil aici. Viitorii candidați sunt rugați să citească cu atenție regulamentul de participare pentru a verifica dacă îndeplinesc toate criteriile de selecție.

Casting

În zilele de 4, 5 și 6 martie, la Sala Mică a Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București, va avea loc castingul, care cuprinde două probe: prezentarea unui moment artistic cu o durată maximă de 3 minute și o improvizație pe mișcare, pornind de la o temă dată de comisia de evaluare. Rezultatele castingului vor fi comunicate prin e-mail tuturor participanților.

Atelier

Persoanele selectate în urma castingului vor fi apoi invitate să participe la un atelier de teatru, desfășurat între 18 și 20 martie, la Casa Kerim – sediul Asociației Hearth. Pe durata celor trei zile, actorii și actrițele se vor întâlni cu echipa de creație și vor explora împreună mai multe teme ale romanului lui Alessandro Baricco prin diverse jocuri și exerciții teatrale. Ulterior atelierului, echipa proiectului va decide distribuția finală a viitorului spectacol, aceasta urmând a fi anunțată public la finalul lunii martie.

Text, spectacol și echipă

Tradus în limba română de Gabriela Lungu și publicat în 2012 la Editura Humanitas, EMAUS este „un roman al adolescenţei frământate de întrebările esenţiale ale existenţei, al intrării dureroase în lumea adulţilor” – Dan C. Mihăilescu. Dramatizarea romanului EMAUS de Alessandro Baricco va fi montată în premieră națională în această toamnă, pe scena Teatrului Excelsior din București.

Echipa de creație a proiectului este alcătuită din Edda Coza și Dan Coza (regie și dramatizare), Clara Pop (scenografie), Mariana Gavriciuc (coregrafie), Adrian Piciorea (sound design), Daniel Buglea (lighting design), Karla Broșteanu (graphic design), Elena Coman (PR & Comunicare), Sofia Iorga (asistență de scenografie) și Delia Neculau (asistență de regie).

Mai multe detalii despre proiect puteți afla pe pagina de Facebook – Asociația Tangent și pe contul de Instagram tangentcreators.

Alessandro Baricco

Născut la Torino în 1958, Alessandro Baricco este unul dintre cei mai citiți și îndrăgiți scriitori italieni contemporani, cărțile sale fiind traduse în peste 20 de limbi. A debutat în anul 1991 cu romanul Castele de furie, iar apoi au urmat Ocean mare (1993), Mătase (1996), City (1999), Fără sânge (2002), Această poveste (2005), Emaus (2009), Mr Gwyn (2011), De trei ori în zori (2012) și Mireasa tânără (2016). Ultimul său roman se numește Abel (2023). A publicat cronici în mari ziare peninsulare (La Stampa, La Repubblica), adunate în volumele Barnum 1 (1995), Barnum 2 (1998), Next (2002) și Barbarii. Eseu despre mutații (2006). De asemenea, a repovestit Iliada lui Homer și Moby Dick al lui Herman Melville. În 2020 a câștigat Premiul European pentru Eseu pentru volumul The Game. A scris două texte pentru teatru: Novecento (1994), după care Giuseppe Tornatore a realizat filmul Legenda pianistului de pe ocean, și Davila Roa (1996). În 1994 a înființat, la Torino, Scuola Holden, dedicată creativității narative și artelor performative. Majoritatea cărților sale au fost publicate în limba română de Editura Humanitas.

11
/03
/13

Mobilă de artă a devenit un simbol al bunului gust, iar Fabrica de mobilă SIMEX se asigură că fiecare cumpărător poate lua un produs mobilier de artă în casa sa.

04
/03
/13

Ideea în jurul căreia se construiește conceptul ART HUB este aceea de spațiu multifuncțional oferit spre utilizare unui număr mare de persoane din domeniul artelor, managementului cultural, publicității și comunicării. Totodată, ART HUB este locul unde timpul poate fi petrecut în mod creativ și plăcut, un spațiu de întâlnire, lucru sau relaxare destinat oamenilor ce activează în domenii artistice […]

01
/03
/13

Bucureşti, 27 februarie 2013, CREATIVE ARTS (www.creativearts.ro) organizează duminică, 3 martie a.c., începând cu ora 13:00, la Caffé D`Arthé (Bucureşti, Str. Popa Nan, nr. 7) un atelier de personalizat colanţi.  Cu ajutorul trainerilor Creative Arts veţi da un suflu nou ciorapilor şi colanţilor dumneavoastră printr-un atelier. Urban Legs reprezintă cel de-al şaptelea atelier din platforma […]