Opera Comică Bucureşti, premiată în Sri Lanka şi India
https://www.ziarulmetropolis.ro/opera-comica-bucuresti-premiata-in-sri-lanka-si-india/

Opera Comică Bucureşti a fost distinsă cu două mari premii în Sri Lanka şi India la cea de-a XII-a ediţie a International Childrens Festival of Performing Arts 2013, tema din acest an fiind „One World for Children”. Spectacole prezentate de artiştii români au fost „Magia Muzicii”, care va fi prezentat vineri la Sala Giuleşti cu […]

Un articol de Andrada Văsii|25 ianuarie 2013

Opera Comică Bucureşti a fost distinsă cu două mari premii în Sri Lanka şi India la cea de-a XII-a ediţie a International Childrens Festival of Performing Arts 2013, tema din acest an fiind „One World for Children”.

Spectacole prezentate de artiştii români au fost „Magia Muzicii”, care va fi prezentat vineri la Sala Giuleşti cu ocazia împlinirii a zece ani de la instituţionalizarea Operei Comice pentru Copii, şi „Cenuşăreasa”.

„Tinerii solişti Roberta Enişor, Bogdan Şerban şi Jennyfer Dumitraşcu, soprana Oana Şerban, baritonul Daniel Filipescu şi trupa de balet a Operei Comice (Alis Birjovanu, Andreea Soare, Alexandra Corneanu, Claudia Iagăr, Sabina Chirilă, Mihai Pricope, Andy Ardeleanu, Daniel Manea, Ionuţ Birjovanu, Octavian Iuga) au stârnit senzaţie, au fost aplaudaţi minute în şir şi răsplătiţi la final cu premiul special pentru spectacolul anului înmânat de către organizatori Smarandei Oţeanu Bunea”, se arată într-un comunicat remis joi AGERPRES.

Ceremonia de deschidere a festivalului a fost grandioasă, iar Karisma Kapoor, alături de Kateekal Sankaranarayanan, guvernatorul Provinciei Maharashtra din care face parte Mumbai, au urat bun venit celor aproape 1.000 de membri ai delegaţiilor participante.

Pe scena din Shri Shanmukhananda Auditorium, artiştii români au evoluat de cinci ori în patru zile de festival.

„Au fost aplaudaţi în picioare de fiecare dată pentru momentele de dans şi balet, pentru recitalurile soliştilor, dar şi pentru ‘Magia Muzicii’, iar baletul ‘Cenuşăreasa’ (regia şi coregrafia: Corina Dumitrescu, scenografia Viorica Petrovici), cap de afiş al actualei stagiuni bucureştene, a fost declarat de către presa indiană (cotidianul The Times of India) drept unul dintre cele mai frumoase momente artistice din festival”, se mai arată în comunicat.

Sursa:Agerpres

08
/12
/16

Considerată o revelație a cinematografiei europene, actrița Ada Condeescu, starul din “Eu când vreau să fluier, fluier”, “Loverboy” sau “Dincolo de calea ferată”, debutează cu un prim proiect fotografic, expoziția “Colentina”, care va fi vernisată joi, 15 decembrie, de la ora 18.30, la Galeria Rotenberg-Uzunov din București.

08
/12
/16

Un tablou al pictorului belgian James Ensor, "Squelette arrętant masques" ("Schelet oprind măștile"), a fost achiziționat, miercuri, pentru suma de 7,4 milioane de euro, un record mondial pentru o lucrare a artistului, în cadrul unei vânzări organizate de casa de licitații Sotheby's la Paris

07
/12
/16

A fost o vreme când ideea de a te cultiva, de a înţelege arta în accepţia ei cea mai diversă, apoi de a colecţiona opere de valoare şi a le expune îi cuprinsese şi pe români. Între aceştia, Anastisie Simu, de obârşie balcanică, cu proprietăţi bine gospodărite în judeţele Teleorman şi Brăila, decide, în 1910, să întemeieze un muzeu.

07
/12
/16

„La UNTEATRU, luna decembrie e o lună ca oricare altă. Tot cu cadouri, tot cu mult teatru, cu multă muzică, tot cu bucurie și amintiri minunate. Sperăm că ultima lună din an să fie plină de daruri din care să facem și noi parte. Fă-ți cadou o experiență!” - iată provocarea lansată de Andreea și Andrei Grosu, regizori și fondatori UNTEATRU.

07
/12
/16

Proiecția filmului „Biserici de lemn din România – un documentar”, va avea loc joi, 15 decembrie, de la ora 12, la Cinemateca Eforie din București. Filmul se proiectează în cadrul celei de-a XI-a ediții a IPIFF – „Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independenți”.

07
/12
/16

Anul 2099, toamna târziu, la o şcoală din Bucureşti (în continuare capitala României, cele mai apropiate capitale ale unor state vecine sunt Viena şi Moscova) mai mulţi adolescenți discută, la ora de istorie, despre eroii neamului din ultimele două secole.

06
/12
/16

Iubitorii de carte sunt invitați în această seară (5 decembrie), de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, la lansarea romanului “Inocenţii” de Ioana Pârvulescu. Alături de autoare vor fi prezenţi: Adriana Bittel, Tania Radu, Dan C. Mihăilescu, Mircea Cărtărescu şi Lidia Bodea. Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe.

06
/12
/16

Pentru a celebra aniversarea a 60 de ani de existenţă, Comisia Naţională a României pentru UNESCO organizează proiectul „Porţi deschise la CNR UNESCO”. În cadrul acestuia, se vor desfăşura, la sediul din str. Anton Cehov nr. 8, până pe 15 decembrie, o serie de evenimente care să aducă în atenţia publicului rolul UNESCO în promovarea colaborării între naţiuni prin cultură, educaţie, ştiinţă, comunicare şi informare.

06
/12
/16

Audiția Națională se adresează tinerilor actori cu vârsta până în 35 de ani, studenților din ultimul an de studiu (anul III – Licență; anii I și II – Master) și absolvenților Facultăților de Teatru din toată țara. Nu există condiții restrictive referitoare la statutul profesional - angajat, independent etc.

06
/12
/16

Asociația de părinți PRO MUSICA „Tudor Ciortea”, în colaborare cu Liceul Vocațional de Muzică „Tudor Ciortea” din Brașov, organizează vineri, 9 decembrie 2016, de la ora 18.00, la Sala PATRIA din Brașov, concertul caritabil intitulat „Muzică de poveste”.

06
/12
/16

Un șir de premiere cu piese de notorietate, puse în scenă de regizori și scenografi de prima mână, cu o trupă de prestigiu, mult întinerită în ultima vreme, la care se adaugă o mulţime de manifestări culturale ”parateatrale”, fac din finalul acestui an la Teatrul Naţional "I.L.Caragiale" din Bucureşti o perioadă efervescentă.