Opera Comică pentru Copii – două premii importante acordate la festivaluri de prestigiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/opera-comica-pentru-copii-doua-premii-importante-acordate-la-festivaluri-de-prestigiu/

Opera Comică pentru Copii a susţinut în perioada 29 august – 8 septembrie 2013, un nou turneu internaţional, în Turcia şi Bulgaria şi a revenit în ţară cu cele mai importante premii acordate în cadrul competiţiilor la care a participat.

Un articol de Andrada Văsii|9 septembrie 2013

Opera Comică pentru Copii a susţinut în perioada 29 august – 8 septembrie 2013, un nou turneu internaţional, în Turcia şi Bulgaria şi a revenit în ţară cu cele mai importante premii acordate în cadrul competiţiilor la care a participat.

Succesele pentru această instituţie muzicală de prestigiu înseamnă două trofee noi care se adaugă acum la cele 18 distincţii internaţionale şi 30 naţionale aflate deja în palmaresul teatrului liric.

După ce i s-a conferit cea mai înaltă distincţie a Festivalului Meditereanean de Artă şi Cultură din Kepez, Anatolya (Turcia), respectiv Certificatul de Excelenţă, Opera Comică pentru Copii a obţinut la cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional Euro Folk de la Primorsko – Kiten (Bulgaria), titlul Grand Prix « Orfeul de Aur ».

Opera Comică pentru Copii – succes peste hotare

Artiştii de la Opera Comică pentru Copii au prezentat publicului din Turcia spectacolul intitulat ,,Romania – Land of my heart”, o producţie extraordinară ce îmbină muzica și dansurile românești.

Din distribuție au facut parte soliștii Oana Șerban, Roberta Enișor, Lucia Racoveanu, Bogdan Șerban și ansamblul de balet alcătuit din Alexandra Corneanu, Theodora Munteanu, Andreea Soare, Claudia Iagăr, Alis Birjovanu, Sabina Chirilă, Andy Ardeleanu, Mihai Pricope, Daniel Manea, Octavian Iuga, Mircea Ioniţă și Andrei Dogaru.

Opera Comica Pentru Copii

Opera Comică pentru Copii a susţinut în perioada 29 august – 8 septembrie 2013, un nou turneu internaţional, în Turcia şi Bulgaria.

La ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de la Kepez au luat parte, alături de România, ansambluri artistice din întreaga lume: India, Georgia, Macedonia, Ucraina, Rep. Moldova, Cipru, Serbia, Slovacia, Polonia, Turcia,  Bulgaria, Spania, etc.

În Bulgaria, Opera Comică pentru Copii a participat la festival cu spectacolul de cântece și dansuri tradiţionale românești, intitulat ,,Bucureşti-Capitala muzicii bune”, în care au evoluat cei mai tineri soliști de la Opera Comică –  Roberta Enișor, Jennyfer Dumitrașcu și Bogdan Șerban, alături de membrii ansamblului de balet – Alexandra Corneanu, Theodora Munteanu, Andreea Soare, Claudia Iagăr, Alis Birjovanu, Sabina Chirilă, Andy Ardeleanu, Mihai Pricope, Daniel Manea, Octavian Iuga, Mircea Ioniţă și Andrei Dogaru.

Un eveniment de amploare

Festivalul Internaţional Euro Folk de la Primorsko – Kiten (Bulgaria) este un eveniment dedicat muzicii și dansurilor tradiţionale, organizat de Euro Folk Academy și de Primăria  din  Primorsko, sub egida EAFF – European Association of Folklore Festivals (Asociaţia Europeană a Festivalurilor de Folclor).

La acest eveniment, considerat ,,numărul 1” în Europa, participă anual  între 9.000 și 15.000 de muzicieni, interpreţi și dansatori din toată lumea. Este transmis și preluat de peste 50 de posturi de televiziune și, prin intermediul Wide Internet Television ,,Euro Folk”, este transmis live și online pe tv.eurofolk.com.

Foto credit: Opera Comică pentru Copii 

21
/11
/22

În perioada 21-27 noiembrie 2022, Ateneul Național din Iași va susține un turneu inedit pe cele mai importante scene de teatru ale Bucureștiului. Maratonul teatral va cuprinde 10 spectacole în 7 zile și va aduce în fața publicului din capitală nume mari ale teatrului românesc: Maia Morgenstern, Gheorghe Visu, Marius Bodochi, Claudiu Bleonț sau Vlad Rădescu, alături de îndrăgiții actori ai Ateneului ieșean.

17
/11
/22

Deschiderea oficială a celei de-a 8-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru Interferențe, organizat de Teatrul Maghiar de Stat Cluj, va avea loc joi, 17 noiembrie, de la ora 18.00, în foaierul de la etaj al Teatrului. Evenimentul va debuta cu vernisajul expoziției Eternal Yorick - Life Book Antal, care prezintă creația scenografului Csaba Antal.

17
/11
/22

Miercuri, 23 noiembrie 2022 (de la 19.00), unul dintre cele mai prestigioase ansambluri muzicale din România, CORUL ACADEMIC RADIO, ce aniversează în acest an 82 de ani de existență, va susține la Sala Radio primul său concert integral din această stagiune. Sub bagheta dirijorului ansamblului – CIPRIAN ȚUȚU – publicul va asculta o partitură rareori interpretată în România: Petite messe solennelle (Mica misă solemnă), semnată de ROSSINI, celebrul compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale ca „Il barbiere di Siviglia” (Bărbierul din Sevilla) și „La Cenerentola” (Cenușăreasa).

17
/11
/22

Cea de-a XVIII-a Conferință a șefilor de stat și de guvern ai țărilor care au în comun limba franceză - Sommet-ul Francofoniei - va fi organizată, anul acesta, în Insula Djerba (Tunisia), în perioada 19 - 20 noiembrie 2022. Cu această ocazie, artista Irina Sârbu și bandul alături de care cântă - format din Puiu Pascu, Ciprian Parghel și Tudor Parghel - vor susține vineri, 18 noiembrie 2022, ora 19.45, un concert în cadrul Satului Francofoniei, cu sprijinul Institutului Cultural Român.

17
/11
/22

Opera Națională București prezintă sâmbătă, 19 noiembrie, ora 18:30, premiera spectacolului de balet „Lacul lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, regia și coregrafia Oleg Danovski, adaptarea și punerea în scenă Oleg Danovski Jr., scenograf costume Viorica Petrovici, scenograf decoruri Adrian Damian. Conducerea muzicală Iurie Florea.

15
/11
/22

Două viori aflate în patrimoniul Muzeului George Enescu, instrumente atinse de magia unuia dintre cei mai însemnaţi interpreți ai secolului XX, compozitorul George Enescu, vor fi văzute și auzite pe 19 noiembrie, la Ateneul Român.

11
/11
/22

A fost numit „cel mai cunoscut bluesman român” și „gringo de România”, însă de fapt eludează multe categorisiri. Un artist self-made, care s-a reinventat de mai multe ori – și pare să nu se oprească încă.

10
/11
/22

Miercuri, 16 noiembrie 2022 (de la 19.00), Sala Radio va fi gazda unui eveniment special: concertul prezentat de Orchestra de Cameră Radio, în parteneriat cu Ambasada Portugaliei la București, este dedicat centenarului scriitorului José Saramago (1922-2010), laureat al Premiului Nobel pentru Literatură (1998).