Opera Națională București deschide Stagiunea 2020-2021 cu spectacolul „Tosca”
https://www.ziarulmetropolis.ro/opera-nationala-bucuresti-deschide-stagiunea-2020-2021-cu-spectacolul-tosca/

Stagiunea 2020-2021 a Operei Naţionale Bucureşti aduce în atenţia publicului cele mai îndrăgite titluri din repertoriul universal de operă şi balet. Vă invităm să ne reîntoarcem în minunata lume a artei lirice în Sala Mare de spectacole.

Un articol de Petre Ivan|5 octombrie 2020

Debutul acestei stagiuni îl va reprezenta povestea unei celebre cântărețe de operă, Floria Tosca, și a marelui ei sacrificiu, în numele iubirii. Așadar, joi, 8 octombrie, începând cu orele 19:00, cortina de catifea se va ridica pentru spectacolul „Tosca” de Giacomo Puccini. Regia, decorul, costumele și light design-ul poartă semnătura lui Mario De Carlo, iar la pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare. 

Seara de sâmbătă, 10 octombrie, orele 19:00, este dedicată dansului, începutul de stagiune va aduce iubitorilor de balet „Gala de Balet”, spectacol în care îi veți putea urmări pe prim-balerinii, soliștii, dar și ansamblul de balet al Operei Naționale București. Trei fragmente din trei balete cunoscute și îndrăgite de public vor face parte din programul serii. „Frumoasa din Pădurea Adormită” de P. I. Ceaikovski, „Corsarul” de Adolph Charles Adam și „Don Quijote” de Ludwig Minkus vor încânta prin diversitate, culoare, grație și energie, aducând în prim-plan repertoriul clasic ce reprezintă forța companiei de balet a Operei Naționale București. Nu vor lipsi momente coregrafice moderne, consacrate sau în premieră, care vor completa cu succes această seară pe care ne-o dorim plină de emoție. Sub îndrumarea Corinei Dumitrescu, regizoarea acestui spectacol, balerinii Operei Naționale București vor reveni pe scenă după o grea și lungă așteptare, pentru a încânta publicul nerăbdător.  

Duminică, 11 octombrie, începând cu orele 19:00, vă invităm la spectacolul „La Traviata” de Giuseppe Verdi, în regia şi mişcarea scenică a lui Paul Curran, iar la pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorașcu. Una dintre cele mai cântate opere din lume – așa cum era încă de pe vremea lui Verdi, când mai toate instituțiile muzicale o aveau în repertoriu – „La Traviata” a fost compusă la puțin timp după ce Verdi a văzut la Paris piesa de teatru adaptată după romanul lui Alexandre Dumas-fiul, „Dama cu camelii”.

Pentru a ne bucura în siguranță de fiecare eveniment, sala de spectacole va putea primi un număr redus de spectatori, iar reprezentațiile vor avea o durată mai scurtă, conform normelor oficiale în vigoare. 

Biletele se pot achiziționa de la Casa de Bilete a Operei Naționale București și online, de pe http://tickets.operanb.ro/.

25
/08
/22

Zeci de profesioniști din industria muzicală internațională vin la București în perioada 6-8 septembrie, pentru a întâlni artiști la început de drum, trupe consacrate care își doresc să urce pe scena internațională, dar și pentru a schimba idei cu reprezentanții industriei muzicale locale. Structurat în peste 40 de paneluri, workshopuri, studii de caz, prezentări și sesiuni de Q&A, conferința MMB va aduce în prim plan secretele, dar și subiectele tabu din industria muzicală.

25
/08
/22

În perioada 10 – 14 septembrie 2022, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Kaufland România, în parteneriat cu Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Fundația Regală Margareta a României, Muzeul Național George Enescu, Biserica Neagră din Brașov, Vibrate Festival Brașov, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Asociația Autism Transilvania din Cluj-Napoca, Floria și Wagner Arte Frumoase și Povești, organizează turneul național „FIORI E COLORI”, turneu susținut de soprana Rodica VICĂ și harpista Maria BÎLDEA.

22
/08
/22

După 28 de ani de activitate neîntreruptă, în perioada 1-4 septembrie, Green Hours va prezenta a 14-a ediție a singurului festival internațional de jazz organizat de un club din România: Green Hours JAZZ Fest. În cunoscutul nucleu cultural din centrul orașului - grădina boemă a hub-ului nostru - vor avea loc, pe parcursul celor patru zile de festival, 9 sesiuni concertistice, reunind muzicieni valoroși din 12 țări de pe continentul european.

22
/08
/22

Orchestra Romanian Sinfonietta – parte a proiectului Orchestrele Naţionale de Tineret ale României – va concerta în cadrul tradiţionalelor festivaluri internaţionale de muzică clasică ale lunii august, mai exact la “Enescu și muzica lumii” – Sinaia pe 23 august, la Sala Casino şi Vara Magică – Bucureşti, pe 24 august, la Ateneul Român.

19
/08
/22

Două evenimente muzicale româneşti în Germania se vor petrece pe 20 şi 22 august, mai precis concertul susţinut de Orchestra Română de Tineret dirijată de Gabriel Bebeşelea pe 20 august, ora 11, la ElbPhilharmonie Hamburg, în cadrul Festivalului Schleswig-Holstein şi recitalul de pe 22 august, la ora 19, de la Ambasada României din Berlin, susţinut de violonistul Valentin Şerban şi violoncelistul Ştefan Cazacu – laureate în 2021 ai Concursului Enescu –, împreună cu pianistul Cristian Niculescu.