Opera Națională București lansează Stagiunea Estivală 2020 cu o serie de concerte în aer liber
https://www.ziarulmetropolis.ro/opera-nationala-bucuresti-lanseaza-stagiunea-estivala-2020-cu-o-serie-de-concerte-in-aer-liber/

Opera Naţională Bucureşti, instituţie publică de cultură aflată în subordinea Ministerului Culturii, în parteneriat cu Primăria Sectorului 5 prin Centrul Cultural şi de Tineret „Ștefan Iordache” au din nou onoarea şi bucuria de a fi alături de publicul drag printr-o serie de concerte în aer liber intitulate „Seri de Operă Estivale”. Accesul la concerte se va realiza cu minim o oră înaintea evenimentului, în condiţii de siguranţă şi respectând normele în vigoare în contextul actual al pandemiei cu virusul COVID-19.

Un articol de Petre Ivan|16 iulie 2020

Stagiunea Estivală a Operei Naționale București, intitulată „Seri de Operă Estivale”, face parte din SAMER 2020 – Stagiunea Artistică Muzicală Estivală a României 2020, proiect intițiat de Ministerul Culturii. Pentru mai multe detalii puteți consulta link-ul următor: http://www.cultura.ro/ministerul-culturii-lanseza-samer-2020

Mult așteptata reîntâlnire se dorește a fi una emoționantă, cu momente de neuitat pentru cei prezenți. În fiecare weekend începând cu 17 iulie, ora 20:00, până pe 22 august, esplanada primei scene lirice a țării va prinde viață și culoare. Vocile artiștilor, pașii balerinilor și muzica se vor împleti în aceste seri estivale pentru publicul bucureștean.

Parfumul concertelor Operei Naționale București se va simți din nou, de data aceasta într-o atmosferă caldă de vară. Printre stele și miros de flori, ariile își vor spune povestea, duetele muzicale vor topi sigiliul absenței activității artistice.Fiecare seară va avea o temă diferită, care îi va purta pe cei prezenți într-o călătorie muzicală prin cele mai cunoscute compoziții și partituri scrise cu dor, freamăt și pasiune. „Acestea sunt ingredientele care sperăm că vor aduce din nou în sufletele publicului frumosul univers al artei clasice”, declară Ștefan Ignat, Manager – Director General al Operei Naționale București.

Primul eveniment care va deschide seria concertelor „Seri de Operă Estivale” va avea loc vineri, 17 iulie, începând cu ora 20:00, și va fi dedicat destinului și ariilor emoționante, intitulat „Seara destinelor muzicale”. Momentele muzicale vor fi interpretate de soliștii  Irina Iordăchescu, Sorana Negrea, Alin Stoica, Iordache Basalic și Marius Boloș, violonistul Radu Dunca, acompaniați la pian de Mihaela Vîlcea, conceptul regizoral aparținându-i lui Alex Nagy.

Sâmbătă, 18 iulie, începând cu ora 20:00, vă așteptăm să ne bucurăm împreună de „Seara declarațiilor muzicale”. Această seară își propune să fie una a declaraților muzicale, de la cele șoptite pe ascuns până la cele rostite cu înflăcărare. Vor interpretata arii din opere celebre nume sonore ale scenei lirice bucureștene precum: Bianca Mărgean, Mihaela Ișpan, Monica Luca, Liviu Indricău, Vicențiu Țăranu, Iustian Zetea, acompaniați la pian de Ioana Maxim; conceptul regizoral aparținându-i Claudiei Machedon.

Duminică, 19 iulie, începând cu ora 20:00 pe esplanada Operei Naționale București se va desfășura „Seara ariilor și compozițiilor celebre”, o seară dedicată ariilor și duetelor fredonate de fiecare iubitor al genului liric. O seară a emoțiilor notate pe partiturile muzicale ale celor mai importanți compozitori. Momentele muzicale vor fi interpretate de nume sonore ale primei scene lirice: Iulia Isaev, Oana Andra, Daniel Magdal, Adrian Mărcan, Filip Panait, violonistul Rafael Butaru, acompaniați la pian de Mihaela Vîlcea și Monica Nicoleta Gemene, conceptul regizoral aparținându-i  lui Alex Nagy.

Biletele se pot achiziționa doar online, de pe http://tickets.operanb.ro/.

Despre Opera Națională București

Cu o activitate de peste 99 de ani dedicată artei cântului, Opera Națională București, aflată în subordinea Ministerului Culturii, este prima scenă lirică a României.

De-a lungul timpului s-au afirmat pe scena Operei Naționale București nume strălucite de cântăreți, dirijori, balerini, scenografi și regizori. Opera Națională din București este o clădire emblematică a capitalei României având statut de monument istoric. Construcția este realizată între anii 1950-1952, fiind dată în folosință un an mai târziu. Proiectul este întocmit de către un colectiv pluridisciplinar sub conducerea prof. Arh. Octav Doicescu, care este autorul soluțiilor funcționale și de arhitectură.

A urmat o perioadă de mare expansiune artistică, în repertoriu fiind cuprinse și creații românești de certă valoare. Interpreții români au devenit binecunoscuți peste hotare, pe scene de renume mondial, mulți dintre ei fiind deținătorii unor importante premii la concursurile internaționale de canto.

08
/07
/21

EUROPAfest lansează invitația unui maraton de 9 zile de muzică live. În perioada 16-24 iulie București devine capitala jazz-ului. Seară de seară, scena Sălii Auditorium a Palatului Regal/Muzeul Național de Artă al României va găzdui concerte, recitaluri, seri de jam sessions, spectacole de gală cu artiști din 20 de țări. Biletele s-au pus în vânzare […]

28
/06
/21

Pe 2 iulie, de la ora 20, în Parcul Coloanei fără sfârşit din Târgu Jiu va poposi recitalul Vioara lui Enescu, eveniment ce va aduce în faţa publicului un exemplu unic de generozitate artistică. Gabriel Croitoru şi legendara vioară Guarneri del Gesù pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziție și aflat în patrimoniul Muzeului Național “George Enescu”) străbat România alături de pianistul Horia Mihail, aducând muzica aproape de comunităţi dintre cele mai diferite România.

10
/06
/21

Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto ce poartă numele legendarei soprane Hariclea Darclée, născută la Brăila, ne aduce de un sfert de veac acele manifestări extraordinare inspirate şi coordonate de o altă mare artistă, Mariana Nicolesco, a cărei personalitate a atras până acum în oraşul de pe Dunăre şi în teatrul în care ilustra predecesoare debuta la numai 21 de ani, în 1881, peste 2900 de tineri artişti lirici din 50 de ţări şi 5 continente.

10
/06
/21

Joi, 10 iunie, și vineri, 11 iunie, de la ora 19.00, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”  va fi condusă de  Gabriel Bebeșelea, dirijorul său principal din stagiunea 2020/21. Programul concertului din 10 și 11 iunie este alcătuit din selecțiuni din muzica originală compusă de  Jean-Baptiste Lully pentru piesa Burghezul gentilom de  Molière și din Suita Burghezul gentilom de Richard Strauss. […]

09
/06
/21

Iubitorii muzicii clasice care vor să achiziționeze abonamente la Festivalului George Enescu 2021 sunt invitați să se înscrie la acest link, începând de astăzi, 9 iunie, pentru a participa la loteria în cadrul căreia vor fi distribuite abonamentele. Biletele individuale se pun în vânzare pe 19 iulie 2021, la ora 12:00, iar biletele și abonamentele pentru vizionare în sistem pay-per-view vor fi disponibile începând cu 2 august 2021.

03
/06
/21

Nisip fin, vegetație și umbră, o plajă care se păstrează încă sălbatică, pescari de la prima oră a dimineții și apă verde-turcoaz, pe scurt - plaja de la Tuzla. În acest loc bine ascuns, sub coasta sălbatică a mării, se va întâmpla a doua ediție a festivalului Living Rock, dedicat tuturor iubitorilor de alternativ, fie că vorbim de muzică, destinații de vacanță, preferințe gastronomice sau activități de petrecere a timpului liber.