Opera Națională București prezintă în weekend o serie de concerte în aer liber
https://www.ziarulmetropolis.ro/opera-nationala-bucuresti-prezinta-in-weekend-o-serie-de-concerte-in-aer-liber/

Opera Naţională Bucureşti, instituţie publică de cultură aflată în subordinea Ministerului Culturii, în parteneriat cu Primăria Sectorului 5 prin Centrul Cultural şi de Tineret „Ștefan Iordache” prezintă în serile din weekend-ul aceasta concerte în aer liber în cadrul „Seri de Operă Estivale”.

Un articol de Petre Ivan|23 iulie 2020

Accesul la concerte se va realiza cu minim o oră înaintea evenimentului, în condiții de siguranță și respectând normele în vigoare în contextul actual al pandemiei cu virusul COVID-19.

Stagiunea Estivală a Operei Naționale București, intitulată „Seri de Operă Estivale”, face parte din SAMER 2020 – Stagiunea Artistică Muzicală Estivală a României 2020, proiect intițiat de Ministerul Culturii. Pentru mai multe detalii puteți consulta link-ul următor: http://www.cultura.ro/ministerul-culturii-lanseza-samer-2020

Vineri, 24 iulie, sâmbătă, 25 iulie, și duminică, 26 iulie, începând cu ora 20:00, prima scenă lirică a țării va prinde din nou viață și culoare. Vocile artiștilor  și muzica se vor împleti în aceste seri estivale organizate pe esplanada Operei Naționale București pentru publicul bucureștean.

Parfumul concertelor Operei Naționale București se va simți de data aceasta într-o atmosferă caldă de vară. Printre stele și miros de flori, ariile își vor spune povestea, duetele muzicale vor topi sigiliul absenței activității artistice.Fiecare seară va avea o temă diferită, care îi va purta pe cei prezenți într-o călătorie muzicală prin cele mai cunoscute compoziții și partituri scrise cu dor, freamăt și pasiune. „Acestea sunt ingredientele care sperăm că vor aduce din nou în sufletele publicului frumosul univers al artei clasice”, declară Ștefan Ignat, Manager – Director General al Operei Naționale București.

Spectacolul programat duminică, 19 iulie, începând cu ora 20:00, „Seara ariilor și compozițiilor celebre” se reprogramează pentru vineri, 24 iulie 2020, ora 20:00, din cauza condițiilor meteo nefavorabile ce nu au permis desfășurarea acestuia. O seară a emoțiilor notate pe partiturile muzicale ale celor mai importanți compozitori. Momentele muzicale vor fi interpretate de nume sonore ale primei scene lirice: Iulia Isaev, Cristina Fieraru, Liviu Indricău, Daniel Magdal, Dan Indricău, Adrian Mărcan, Filip Panait, acompaniați la pian de către Mihaela Vîlcea; conceptul regizoral aparținându-i lui Alex Nagy.

Sâmbătă, 25 iulie, începând cu ora 20:00, vă așteptăm să ne bucurăm împreună de „Sunetul muzicii clasice”. Această seară își propune să aducă în atenția spectatorilor lucrări muzicale ce vor aborda o paletă largă de compoziții. Într-o atmosferă primitoare și boemă, publicul va avea parte de un regal al muzicii clasice. Vor interpreta artiști instrumentiști ai Orchestrei Operei Naționale București precum: Radu Dunca – vioară, Cezar Mihalache – vioară, Claudia Mihalache – violă, Diana Petre – violoncel, Iustin Carp – contrabas,  Adriana Cîlțea – harpă; conceptul regizoral aparținându-i lui Alex Nagy.

Duminică, 26 iulie, începând cu ora 20:00 pe esplanada Operei Naționale București se va desfășura „Seara compozițiilor muzicale renumite”, o seară dedicată ariilor ce vor aborda o paletă largă de compoziții. Într-o atmosferă primitoare și boemă, publicul va avea parte de un regal al muzicii clasice. Momentele muzicale vor fi interpretate de nume sonore ale primei scene lirice precum Sorina Munteanu, Zsuzsana Cerveni, Vasile Chisiu, Andrei Lazăr, Valentin Vasiliu, acompaniați la pian de Mihaela Vîlcea; conceptul regizoral aparținându-i  lui Alex Nagy.

Biletele se pot achiziționa doar online, de pe http://tickets.operanb.ro/.

07
/10
/22

Soprana Diana Alexe este un artist cu un foarte frumos și promițător început de carieră. Invitată pentru prima oară în Stagiunea de marți seara, secondată de pianista Raluca Ouatu, artista va evolua pe scena Sălii mici a Ateneului Român, marți, 11 octombrie 2022, la ora 19.00, într-un program de lieduri și arii din operă.

26
/09
/22

A XVII-a ediție a Festivalului Internațional de muzică de cameră SoNoRo, intitulată Orient Express, va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 26 septembrie – 2 octombrie 2022. Festivalul a început în București, în data de 16 septembrie, și va continua în Cluj cu opt concerte inedite.

21
/09
/22

Cel mai renumit festival de jazz din România a ajuns la a 50-a ediție. Sibiu Jazz Festival reprezintă o întâlnire cu istoria, cu capitole scrise pe note înșirate peste jumătate de secol. În perioada 25-30 octombrie (începând de marți până duminică) jazzul va suna în inima Sibiului, în spațiile deja consacrate și cunoscute precum: Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Național ‘Radu Stanca’, Biblioteca Județeană ASTRA, Biserica Evanghelică ‘Sfânta Maria’ și Centrul Istoric (parada de jazz).

20
/09
/22

Yasmin Levy, legenda muzicii iudeo-spaniole, revine în decembrie în România după 10 ani de la primul concert. Prima sa apariție artistică în România a avut loc în 2011 în cadrul Festivalului Internațional George Enescu de la București. Artista din Israel va susține un concert pe 11 decembrie la Sala Palatului din Capitală alături de chitaristul său și Orchestra Metropolitană București formată din peste 80 de artiști, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

20
/09
/22

Dulce Pontes, regina muzicii fado, revine în România într-un spectacol extraordinar pe 10 decembrie la Sala Palatului din București. Celebra cântăreață portugheză a mai încântat și în 2015 spectatorii români, promițând atunci că va reveni.