Opera Națională București prezintă „Românește”, Concert Extraordinar dedicat Centenarului Marii Uniri
https://www.ziarulmetropolis.ro/opera-nationala-bucuresti-prezinta-romaneste-concert-extraordinar-dedicat-centenarului-marii-uniri/

Opera Naţională Bucureşti prezintă joi, 6 decembrie, de la ora 18:30,  evenimentul „Româneşte”, Concert Extraordinar dedicat Centenarului Marii Uniri. Regia va purta semnătura Cristinei Costescu, la pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ionuţ Pascu – invitat, evenimentul primei scene lirice a ţării fiind prezentat de către Anca Banda.

Un articol de Petre Ivan|3 decembrie 2018

Caracterizat prin unicitate și originalitate, concertul reunește într-un spectacol alcătuit dintr-un repertoriu exclusiv românesc artiști români care au reprezentat de-a lungul timpului țara atât pe scena Operei Naționale București, cât și pe marile scene ale lumii.Opera Națională București

Pentru reconsiderarea rolului istoriei și a culturii naționale, lucrări celebre din creația românească  vor fi interpretate pe scena Operei Naționale București de nume sonore, în calitate de invitați avându-i pe Florina Hinsu Mariș, Dinu Iancu Sălăjanu, Remus Alăzăroae ,Vlad Miriță, Lăcrimioara Cristescu, Carmen Topciu, Laura Eftimie, Asineta Răducan, Florin Mariș Hinsu. Alături de artiștii invitați, vor evolua și renumiți soliști ai casei, precum Marta Sandu, Simonida Luțescu, Ștefan Ignat, Lucian Corchiș, Iustinian Zetea și Alin Stoica. La pian solo va interpreta Ioana Maria Lupașcu. Cu participarea All`s Choir și a Orchestrei Operei Naționale București.

Opera Națională BucureștiPentru ca seara să râmână în amintirea publicului ca un eveniment unicat, un moment aparte dedicat baletului românesc îl va constitui interpretarea de către Baletul Operei Naționale București a  unui fragment din „Toaca” de Ion Maxim, într-o coregrafie ce poartă semnătura maestrului Ioan Tugearu. Mai mult, în foaierele Operei Naționale București vor fi organizate două expoziți permanente: „Centenar – 5 generații. Expoziție de Artă Populară Bihoreană” și „Expoziție de Artă Populară din Argeș și Muscel”.

Evenimentul „Românește”, Concert extraordinar dedicat Centenarului Marii Uniri face parte dintr-o serie de spectacole care marchează 100 de ani de la desăvărșirea statului național român prin unirea provinciilor românești cu România. Personalități artistice, culturale și politice din toată țara vor fi în sală, prezenți la eveniment, ca martori ai unei pagini de istorie ce se va scrie cu aportul spectatorilor.

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Operei Naționale București sau online, la tickets.operanb.ro

Foto: Opera Națională București , Oedipe – facebook

 

24
/07
/16

Orchestra Romanian Sinfonietta, dirijor Horia Andreescu, solist Daniel Iulian Druţac - vioară, va cânta joi seara, pe 28 iulie, ora 19.30, la Ateneul Român din Bucureşti, programul cuprinzând Concertul românesc de Ligeti, Concertul nr. 1, în sol minor pentru vioară şi orchestra de Max Bruch şi Simfonia nr. 9 în mi minor „Din lumea nouă” de Dvorak.

22
/07
/16

"Pentru mine, muzica e cea mai bună cale să vă spun că vă iubesc." - Mireille Mathieu. Una dintre cele mai populare cântăreţe franceze, împlineşte astăzi 70 de ani. S-a născut pe 22 iulie 1946 în Avignon, Franța, într-o familie numeroasă, cu 14 copii, ea fiind cea mai mare. Mireille Mathieu avea patru ani când a cântat în public pentru prima dată, în timpul unei slujbe în miez de noapte.

19
/07
/16

Vara Magică aduce în atenţia bucureştenilor un recital extraordinar. Celebrul violonist Alexandru Tomescu va prezenta miercuri 20 iulie, de la ora 19.30 un recital extraordinar ce va cuprinde Bela Bartok - Sonata pentru vioara solo Sz. 117, dedicată lui Yehudi Menuhin şi Johann Sebastian Bach - Partita a II-a pentru vioară solo, BWV 1004.

18
/07
/16

În teatrul restaurat în care acum 135 de ani debuta legendara Hariclea Darclée, 70 de tinere talente lirice din întreaga ţară s-au înscris la Cursurile de Măiestrie Artistică, Master Classes, oferite de soprana Mariana Nicolesco la Brăila în perioada 25-31 iulie.

15
/07
/16

Între 29-31 iulie va avea loc primul festival de world music (muzică contemporană inspirată din folclor autentic) din Țara Călatei, care se va ține în satul Mera (13 km de Cluj-Napoca), unul dintre cele mai frumoase sate din regiune.

15
/07
/16

Ansamblul care are privilegiul de a susține anual un concert cu ocazia decernării Premiului Nobel pentru Pace de la Oslo, Orchestra Simfonică Radio din Norvegia, va susține două concerte în cadrul Festivalului Internațional al Orchestrelor Radio – RadiRo, ediția a III-a, organizat de Radio România, în perioada 23 septembrie - 1 octombrie.

14
/07
/16

Festivalul EUROPAfest, eveniment sub Înaltul Patronaj al Casei Regale, aduce în cadrul ediției de vară de la Sinaia 6 concerte de muzică clasică și Summer Music Academy Sinaia. Devenită deja o tradiție, deschiderea EUROPAfest Summer Edition are loc la Castelul Peleș, în Sala de concerte a reședinței regale.

12
/07
/16

Cea de-a IV-a ediție SoNoRo Conac continuă seria de concerte în această vară, în clădiri unice de patrimoniu din România. Concertele SoNoRo Conac vor oferi un bun prilej iubitorilor de muzică și de arhitectură, să călătorească în țară pentru a se bucura de o minunată împletire a celor două arte.

07
/07
/16

Pentru a marca 260 de de la naşterea compozitorului W. A. Mozart, Centrul Cultural Casa Artelor organizează, la Bucureşti, prima ediţie a Festivalului Mozartissimo, în perioada 8-10 iulie. Evenimentul este cu intrare liberă, în limita locurilor disponibile, şi se adresează tuturor bucureştenilor, iubitori ai muzicii clasice.