Orchestra Națională de Tineret a Olandei la Ateneul Român la Vara Magică
https://www.ziarulmetropolis.ro/orchestra-nationala-de-tineret-a-olandei-la-ateneul-roman-la-vara-magica/

Concertul de închidere al festivalului Vara Magică va avea loc miercuri, 23 august, de la ora 19.30, la Sala Mare a Ateneului Român şi va avea în centru Orchestra de Tineret a Olandei (National Youth Orchestra (NJO), Netherland) care va cânta sub bagheta lui Mark Wigglesworth, solist Alexander Sitkovetsky (vioară) un program ce cuprinde Wagner – Uvertura şi Venusberg music din opera Tannhauser (Paris version), Korngold – Concertul pentru vioară şi orchestra, Stravinsky – Petrushka (versiunea 1911).

Un articol de Petre Ivan|21 august 2017

Orchestra Națională de Tineret a Olandei, fondată în 1957, face parte din Federația Europeană a Orchestrelor Naționale de Tineret (EFNYO), și oferă tinerilor muzicieni talentați care o compun prilejul de a participa  la diverse activități și evenimente muzicale cum sunt Festivalul de Vară al provinciei olandeze Gelderland, Turneul de Iarnă al NJO și multe alte concerte.

Cei peste 160 de membri ai orchestrei au fost selectați în urma unor audiții efectuate la diverse academii de muzică din Europa, studenții fiind invitați să lucreze cu reputați profesori și dirijori, cu scopul de a-și dezvolta abilitățile de interpreți în orchestre simfonice, ansambluri de muzică clasică de cameră sau contemporană și chiar operă.

Proiectul Festivalului de Vară al NJO a fost inițiat în anul 2001 de către reputatul muzician olandez Reinbert de Leeuw, care a asigurat directoratul artistic al festivalului până în anul 2010. I-a urmat la conducere faimosul dirijor chino-american Xian Zhang, urmat, la rândul său, în anul 2015, de Ewout van Dingstee (manager artistic) și de dirijorul Antony Hermus (consultant artistic).

Festivalul de Vară de la Gelderland are loc în fiecare an în luna august. Turneul de Iarnă se desfășoară în luna ianuarie în diverse săli de concert din Olanda. Printre dirijorii ansamblului NJO s-au numărat Philippe Herreweghe, Ivan Fischer, Jaap van Zweden și mulți alții. Formația s-a bucurat și de aportul unor compozitori rezidenți ca Steve Reich, Kaija Saariaho, John Adams, Mauricio Kagel și Wolfgang Rihm.

 

Lanto Communication organizează a şasea ediţie a Festivalului Internaţional “Vara  Magică” la Ateneul Român din Bucureşti în perioada 5 iulie – 23 august 2017.

Concertele sunt organizate în fiecare săptămână și prezintă pe afiş formaţii camerale, dar şi orchestre simfonice precum Orchestra Română de Tineret, Orchestra Naţională de Tineret a Olandei, Romanian Sinfonietta Orchestra și Orchestra Naţională de Cameră a Moldovei, alături de celebri dirijori şi solişti români şi străini.

Cea de a VI-a ediție a Festivalului „Vara Magică” reafirmă forța PARTENERIATULUI prin care Lanto Communication oferă publicului său o vară la standarde culturale europene.

Beneficiind de aer condiționat, Sala Mare a Ateneului Român va fi din nou gazdă primitoare a unui șir de evenimente artistice de nivel internațional.

Sub patronajul Primăriei Municipului Bucureşti

Biletele şi abonamentele s-au pus în vânzare pe www.eventim.ro şi la casa de bilete a Ateneului Român tel. 0733.612.948

Foto: Vara magica – facebook.com/FestivalulVaraMagica/

16
/10
/14

Festivalul Sergiu Celibidache nu va mai fi organizat, motivul principal fiind "indiferenţa statului român, atunci când vine vorba de onorarea valorilor României", potrivit lui Serge Ioan Celibidache, care interzice, totodată, folosirea numelui şi a imaginii tatălui său de către instituţiile de stat.

13
/10
/14

Krzysztof Penderecki, personalitate simbol a muzicii secolului XX, va fi prezent la Sala Radio în deschiderea stagiunii Orchestrei Naţionale Radio, dirijate de Tiberiu Soare, eveniment construit în jurul unui atractiv program ce îmbină romantismul muzicii lui Ceaikovski şi spiritul inovator al muzicii lui Penderecki.

13
/10
/14

Albumul Ceciliei Bartoli, St Petersburg, un album al premierelor, se lansează astăzi, 13 octombrie. Acesta conţine 11 arii înregistrate în premieră mondială de Cecilia Bartoli, ansamblul I Barrochisti, dirijor Diego Fasolis; 11 arii descoperite de Cecilia Bartoli în arhiva Teatrului Mariinski din St Petersburg, pe care nu le-a mai cântat nimeni în ultimii 200 ani.

08
/10
/14

În urmă cu 150 de ani, în octombrie, 1864, prin decretul lui Alexandru Ioan Cuza, se înfiinţa Conservatorul de Muzică şi Declamatiune din Bucureşti. S-a numit, de-a lungul timpului, Academie Regală de Muzică şi Artă Dramatică, Conservator de Stat, Academie de Muzică şi Universitate Naţională, iar istoria sa a reflectat întru totul istoria vremurilor tulburi pe care le-a parcurs într-un deceniu şi jumătate.

07
/10
/14

Supranumită „Carmen a secolului XX”, VIORICA CORTEZ, una dintre cele mai aplaudate voci lirice feminine din toate timpurile,  va cânta la Sala Radio într-o gală extraordinară care îi este dedicată.

05
/10
/14

Teatrul de Operetă și Muzical „Ion Dacian” a organizat un amplu casting la nivel național, în vederea distribuirii rolurilor principale din musicalul „Fantoma de la Operă” de Andrew Lloyd Webber, una dintre cele mai de succes producții de divertisment din toate timpurile.

04
/10
/14

Cea de-a noua ediție a celui mai important eveniment dedicat dansului contemporan și performance-ului din România, eXplore dance festival — Bucharest International Contemporary Dance and Performance Festival a început la WASP — Working Art Spance and Production.

03
/10
/14

Cea de-a treia ediție a Festivalului de Arte Noi InnerSound a adus la București 70 de artiști din 10 țări și o seară unică, dedicată filmului mut de scurtmetraj: Regizorul Gabriel Durlan (România) a câștigat Trofeul InnerSound pentru filmul “ÎnCerc”. Muzica a fost scrisă de Șerban Marcu (Cluj)